Προορισμοί

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Duration

5 Ημέρες / 4 Νύχτες

Location

Φυλλάδιο

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Overview

1η μέρα: ΑΜΜΑΝ
Απευθείας πτήση από Αθήνα για Αμμάν. Άφιξη και ξεκινάμε την πανοραμική περιήγηση (ξενάγηση) της “Λευκής Πόλης”, όπως αποκαλούν οι Άραβες το Αμμάν με κυριότερα σημεία τα: αμφιθέατρο, Φόρουμ, Ακρόπολη, ναός του Ηρακλή, το τέμενος Ντερβός πασά με την εκπληκτική σαν κεντημένη πρόσοψη (λόγω της θέσης του δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με πούλμαν και αν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα το βλέπουμε από την Ακρόπολη στο βάθος μακριά).Ελεύθερος χρόνος να επισκεφθείτε τα παζάρια στην παλιά πόλη, να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας παζαρεύονται τις τιμές των ντόπιων προϊόντων, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Mπαχαρικά με την τόσο πλούσια ποικιλία τους, καλλυντικά με βάση τα υλικά από τη Νεκρά θάλασσα, ξυλόγλυπτα, αντίγραφα μωσαϊκών, χάλκινα διακοσμητικά, κοσμήματα από ημιπολύτιμες πέτρες, κομπολόγια από γιούσουρι, κεχριμπάρι τουρκουάζ κ.α Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Mεταφορά στο ξενοδοχείο μας .Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΑΜΜΑΝ – MANTAΜΠΑ – NEΜΠO – ΠΕΤΡΑ
Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για την Μάνταμπα (33 χλμ. νότια του Αμμάν – μισή ώρα). Η βιβλική Μσνταμπα, η πόλη με τα ωραιότερα στο κόσμο σωζόμενα Βυζαντινά μωσαϊκά. Το πιο φημισμένο απ’ αυτά είναι ο χάρτης της Ιερουσαλήμ του 6ου μ.Χ. αι, πιθανόν ο αρχαιότερος χάρτης των Αγίων Τόπων, που διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν θ’ ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεμπό (50 χλμ – 1 ώρα νοτιότερα του Αμμάν) με θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς Θάλασσας και πολύ μακριά της Ιερουσαλήμ και του φρουρίου του Ηρώδη του Μέγα στην αρχαία Μαχαίρ, που μετά θάνατόν του πέρασε στον Ηρώδη Αντύπα (ορατό μόνο όταν υπάρχει πλήρης διαύγεια στον ορίζοντα) και στο οποίο φυλακίστηκε κι’ αποκεφαλίστηκε και ο Ιωάννης Βαπτιστής. Το όρος Νεμπό είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια μιας εκκλησίας του 4ου & 6ου αι, της οποίας το δάπεδο είναι καλυμμένο με θαυμάσια μωσαϊκά και στο οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Συνεχίζουμε για Πέτρα , τη μοναδική «ροζ πόλη» των Ναβαταίων, σκαλισμένη πάνω στους βράχους, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής (120 χλμ – 1,5 ώρα),και διαμονή στην Wadi Musa. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΠΕΤΡΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ξενάγηση στην Πέτρα. Θα φτάσουμε με άλογο μέχρι την αρχή του φαραγγιού ή με άμαξα (προαιρετικό) διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200 μ. και ύψους σε πολλά σημεία 100 μ, για να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, που ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού. Οι βασιλικοί τάφοι, ο τάφος Ουρν, ο τάφος Σιλκ,, ο Κορινθιακός τάφος, ο τάφος του Σίξτου Φλωρεντίνου, η κιονοστοιχία οδός, το κενοτάφιο του Ρωμαίου στρατιώτη, η οδός των προσόψεων και το αμφιθέατρο, ο τάφος των οβελίσκων και ο Bab Al-Siq Triclinum, οι βράχοι Ντζίιν, ο θησαυρός των Ναβαταίων «Khazneh», το «Al Deir», οι φυλακές, ναοί, υδρορροές, δεξαμενές, λουτρά, σκάλες, αγορές, αψίδες, δημόσια κτίρια κλπ. θα τραβήξουν την προσοχή σας, ενώ το χρώμα των βράχων θα σας μαγέψει. Καταγοητευμένοι παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού διασχίζοντας πάλι το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» κι εν συνεχεία αναχωρούμε για το Ουάντι Ραμ ( Wadi Rum) , τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και σας προκαλεί να διεισδύσετε βαθιά μέσα με τζιπ 4Χ4. Τελειώνοντας την ανεπανάληπτη περιπέτεια της τακτοποίηση σε παραδοσιακό camp με ολες τις ανέσεις. Παραδοσιακό βεδουινικο δείπνο κατω απο τα αστρα .Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα το χαμηλότερο σημείο κάτω από τη στάθμη της θάλασσας στη γη και την μεγαλύτερη λίμνη με αλμυρό νερό στον κόσμο αφου επισκεφθούμε το σημείο Βάπτισης του Ιησού και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ,εκεί που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας Βενέδικτος με την πίστη του,την αφοσίωση του την απλότητα και την αγάπη του έφτιαξε μια όαση στην έρημο, ένα μικρό παράδεισο . Σήμερα το Μοναστήρι καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μεγάλα προσκυνήματα της Αγίας Γης. Η Βίβλος διηγείται ότι οι άνθρωποι που ταξίδευαν προς την Ιερουσαλήμ και Ιορδανία σταματούσαν για να βαφτιστούν από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Ο Ιησούς άφησε την Ναζαρέτ και πήγε στο Σκυθοπολίτη (Βaysan) και πέρασε την νύχτα κοντά στην Πέλλα.Την δεύτερη μέρα του ταξιδιού του συνέχισε στην ανατολική όχθη του Ιορδάνη και έφτασε στην Βηθανία περαν του Ιορδάνη και πήγε στον Ιωάννη για να βαπτιστεί οπου βαπτίστηκε όπως οι μετανοούντες αμαρτωλοί Χρόνος ελεύθερος για οποιον θέλει να βαπτισθεί στα νερά του Ιορδάνη, να πάρει την ευλογία της αναβίωσης και να ονομαστεί Χατζης... Αφιξη στο ξενοδοχείο μας και ελευθεροι να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες της λίμνης . Προαιρετική είσοδος στην πλαζ του ξενοδοχείου και μπάνιο στα πολύ αλμυρά νερά (33% παραπάνω από το φυσιολογικό), όπου δε βυθίζεσαι (προσοχή δεν βυθίζουμε το κεφάλι μας) λόγω του πολύ αλατισμένου νερού και δεν υπάρχει κανένα είδος ζωικής ή φυτικής ζωής. Από τη μεγάλη εποχή του Ηρώδη, για 2000 χρόνια, τα νερά της Νεκρά Θάλασσας είναι διάσημα για τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν. Επίσης μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας στα Spa του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.
5η μέρα. Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για το Αμμαν και το αεροδρόμιο. Απευθείας πτήση για Αθήνα.

Included

Αεροπορικα εισιτήρια απο Αθήνα για Αμμάν με την Royal Jordanian σε οικονομική θέση.
Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων μας στην Ιορδανία.
1 διανυκτερεύση στο Αμμάν
1 διανυκτέρευση στην Πέτρα wadi musa
1 διανυκτερευση στην Ν.Θαλασσα
1 διανυκτέρεση στην περιοχή Wadi Rum σε παραδοσιακές βεδουίνικες σκηνές με παραδοσιακό βεδουινικο δείπνο κατω απο τα αστρα.
Ιππασία (διαδρομή με άλογο) στην Πέτρα.
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Επίσημος αγγλόφωνος ξεναγός
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κ.λ.π.
Εμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
Ταξιδιωτική Ασφάλεια.
Βίζα Ιορδανίας (δωρεάν για γκρουπ )
Bαλιτσα 20 κιλα.

Ενημερωτικά έντυπα .
 

Excluded

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
Ποτά, αναψυκτικά, μεταλλικά νερά
Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα (20 €)
Έξοδα Προσωπικά

Κρατικός φόρος διαμονής πληρωτέα στα ξενοδοχεία.

Άλλες Πληροφορίες

Τοποθεσία

Πακέτα


Book now

Πλήθος Ατόμων

Adult

12y+

0
Children

2 - 12 years

0
Infant

Below 2 years

0

Επιλέξτε Δωμάτιο

Μονόκλινο
0
Δίκλινο
0
Τρίκλινο
0
Family Room
0

Γεύματα

Πρωινό
Δείπνο