ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑ - ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ

Duration

7 Ημέρες / 6 Νύχτες

Location

ΤΥΝΗΣΙΑ

Φυλλάδιο

ΤΥΝΗΣΙΑ

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑ - ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ

Overview

1η ΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ (ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) – ΤΥΝΙΔΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τύνιδα. Αφιξη στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, που συνεχίζει να θεωρείται εδώ και αιώνες σημαντικό σταυροδρόμι πολιτισμών. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο στην Hammamet. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δειπνο -Διανυκτέρευση.


2η ΜΕΡΑ: XAMMAMET – EL JEM – MATMATA – DOUZ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για τον μαγευτικό Τυνησιακό Νότο. Πρώτος μας σταθμός το Ελ Τζεμ, όπου θα αντικρίσουμε το Κολοσσιαίο, ένα από τα 4 μεγαλύτερα αμφιθέατρα του αρχαίου κόσμου. Ξενάγηση στους χώρους του όπου θα βρεθείτε σε μια πραγματικά άλλη εποχή, όταν ιδίως βρεθείτε στους υπόγειους διαδρόμους και τα κελιά του, που φιλοξενούσαν κάποτε θηρία και μονομάχους. Καφές φραπέ και φρέσκος χυμός προσφέρεται στα διάφορα καφέ που το περιτριγυρίζουν. Θα αναχωρήσουμε για την Ματμάτα, θα περάσουμε παράλληλα της πόλης Γκαμπές. Η Ματμάτα είναι ένα μικρό χωριό γεμάτο κρατήρες, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο και όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει εδώ για πολλούς αιώνες. Εκεί βρίσκουμε τους Βερβερίνοι, μία φυλή γνωστή για τον τρόπο ζωής, την εντελώς διαφορετική γλώσσα τα ήθη και έθιμα της. Θα επισκεφθούμε μια κατοικία για να γευτούμε από κοντά τα ήθη και έθιμα του λαού αυτού. Γεύμα σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Άφιξη στην Ντουζ, την «πύλη της ερήμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα αφού προμηθευτείτε κελεμπίες και ειδικές στολές, προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με καμήλες βαθιά μέσα στην έρημο. Εδώ θα πάρετε μια γεύση από την ζωή των καραβανιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, Ελεύθερες ώρες στην Πισίνα του ξενοδοχείου ευκαιρία για χαλαρωτικό μασάζ, και στιγμές χαλάρωσης. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: DOUZ - ΑΛΜΥΡΗ ΛΙΜΝΗ Chott el Djerid –ΤΟΖΕΡ
Πρωινό και αναχώρηση για την Τοζέρ, την μεγαλύτερη πόλη και Όαση του Νότου. Θα δούμε τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Σούκλα Χάτ όπου σε μια μεγάλη αμμοθύελλα, χάθηκε ένα ολόκληρο χωριό. Φωτογραφίες στους «σταθερούς» αμμόλοφους. Θα περάσουμε από την αλμυρή λίμνη Chott el Djerid όπου θα έχετε την ευκαιρία σε μία στάση στο κέντρο της αχανούς αυτής εκτάσεως να φωτογραφηθείτε στο απέραντο τοπίο, όπου θα βρείτε προς αγορά το περίφημο Ρόδο της Ερήμου. Προχωρώντας θα θαυμάσετε και το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού. Άφιξη στην Τοζέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και μπάνιο στην πισίνα. Επίσκεψη στην γραφική αγορά της ΤΟΖΕΡ με τα περίτεχνα κοσμήματα και τα παραδοσιακά βερβερίνικα χαλιά. Για το βράδυ σας προτείνουμε την Βεδουίνικη βραδιά με γόητες φιδιών παραδοσιακούς χορούς, με δείπνο και άφθονο κρασί μέσα σε μία ατμόσφαιρα παραμυθιού. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΤΟΖΕΡ ΤΣΕΜΠΙΚΑ ΤΑΜΕΡΖΑ ΟΥΝΓΚ ΖΜΕΛ ΝΕΦΤΑ ΤΟΖΕΡ. Πρωινό. Αναχώρηση για την Προαιρετική εκδρομή το Σαφάρι με 4x4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στη οροσειρά του Άτλαντα. Κατοικημένες από τα βάθη των αιώνων, προσφέρουν συναρπαστικές διαδρομές στον επισκέπτη, φαράγγια σεληνιακά τοπία, πηγές και συστάδες φοινίκων. Όλα αυτά κάτω από την προσοχή των έμπειρων οδηγών των 4χ4 και του ξεναγού σας, θα είναι μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της εκδρομής σας. Επιστροφή στην Τοζέρ μέσω της άλλης μεγάλης πόλης του νότου την ΝΕΦΤΑ. Εδώ θα θαυμάσουμε το καλάθι με τις πηγές του. Μια γεωλογική επίδραση στο τοπίο που προήλθε από καθίζηση του εδάφους και που έφερε στην επιφάνεια μεγάλες ποσότητες νερού. Για το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε την όαση και τον ζωολογικό της κήπο, όπου θα δείτε τα ζώα της ερήμου και τα διάφορα φυτά που ευδοκιμούν στην Οάση, με συνοδεία του ανεπανάληπτου Φυσιοδίφη ξεναγού του. Επίσκεψη στο ανάκτορο Dar Charait όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τις 1001 νύχτες (προαιρετικά) για να βρεθείτε στον κόσμο του Αλαντιν και της Σαχραζέτ. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΤΟΖΕΡ – ΓΚΑΦΣΑ- ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΣΟΥΣ ΜΟΝΑΣΤΙΡ ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Αναχώρηση για τον Βορρά της Τυνησίας. Θα περάσουμε από την Όαση Γκάφσα – ο μεγαλύτερος σταθμός εξόρυξης Φωσφάτων. Η Τυνησία θεωρείτε μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής αυτής της πρώτης ύλης παραγωγής λιπασμάτων. Η ΓΚΑΦΣΑ επίσης είναι γνωστή για τα ευρήματα ενός από τους πρώτους πολιτισμού των ΚΑΠΣΙΩΝ καθώς και για τον HOMO SHAPIENS αρχανθρώπου, ευρήματα που μπορείτε να θαυμάσετε στο μουσείο ΜΠΑΡΝΤΩ στην ΤΥΝΙΔΑ.
Αφιξη στην ΚΑΙΡΟΥΑΝ. Πανοραμική ξεναγηση. Θα δούμε το μεγάλο τέμενος και τις δεξαμενές των αγλαβιτων, καθώς και το μαυσωλείο ενός απο τους συνεργατες και του κουρέα του Μωάμεθ. Ακολουθήστε τις συμβουλές ενδυμασίας των ξεναγών σας. Γεύμα σε ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε για τις παραθαλάσσιες περιοχές. Θα δούμε την Sousse και το Monastir. Ξενάγηση στο μαυσωλείο του Habib Bourgiba και στα διάφορα μέρη της πόλης. Το Monastir είναι γενέτειρα του αναμορφωτή της Τυνησίας Habib Bourguiba, και ελεύθερος χρόνος στην αγορά της που είναι γνωστή για την μεγάλη ποικιλία της σε είδη λαϊκής τέχνης. Σας συνιστούμε να κάνετε τις αγορές σας από το ΤΟΥΜΙΑ, ειδικό πολυκατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης χαλιών και δερμάτινων ειδών, όπου γίνονται τιμές εργοστασίου, και υπάρχει σφραγίδα εγγύησης. Πανοραμική ξενάγηση στη ΣΟΥΣ και στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο στο Port Εl Kantaoui για να θαυμάσουμε την υπέροχη ανδαλουσιανή αρχιτεκτονική και την οργανωμένη μαρίνα του. Συνέχεια για την ΧΑΜΜΑΜΕΤ . Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο .

6η ΜΕΡΑ XAMMAMET ΤΥΝΙΔΑ - ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ ΦΟΙΝΙΚΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ Πρωινό και ξενάγηση στην Τύνιδα, η οποία δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα αλλά και το κύριο λιμάνι της Τυνησίας. Πάνω από δύο εκατομμύρια κάτοικοι ζουν και εργάζονται εδώ. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες και χωρίζεται στην Μεντίνα και την μοντέρνα πόλη. Επίσκεψη στην Ελληνική Μητρόπολη όπου θα δούμε το μοναδικό μνημείο των πεσόντων Ιερολοχιτών που έδρασαν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο στη Βόρεια Αφρική. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στην παραδοσιακή αγορά (Μεντίνα). Πανοραμική ξενάγηση στην Αρχαία Καρχηδόνα με τα παλιά Φοινικικά λιμάνια και το θυσιαστήριο προς τιμήν της θεότητας Τανίτα. Μπορείτε να επισκευθείτε προαιρετικά το ωκεανογραφικό μουσείο που βρίσκεται στην άκρη του ενός απο τα αρχαία λιμάνια όπου θα δείτε ενδιαφέροντα εκθέματα και πολλά είδη γνωστών ψαριών. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες. Θα δούμε την κατοικία του Έλληνα πρέσβη, καθώς και το παλάτι του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τυνησίας, και αφού περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του, μπορούμε να απολαύσουμε ένα καφέ σ’ένα από τα πιο παλιά καφενεία της Μεσογείου. Επιστροφή στην τουριστική περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΥΝΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας για την πτήση της επιστροφής στην ΕΛΛΑΔΑ

 

Το Dayrise holidays διατηρεί το δικαίωμα να εκτελεί το πρόγραμμα και αντίστροφα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες που επηρεάζουν την εκτέλεσή της .
 

Included

Αεροπορικά εισ/ρια σε οικονομικη θέση
Μεταφορές με κλιματιζόμενα λεωφορεία
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* κ 4*
7 γεύματα 7 πρωινά.
Ξεναγήσεις και είσοδοι σε μουσεία όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Tοπικός Ελληνόφωνος Ξεναγός
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Excluded

Φόροι αερολιμένων ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΥΝΗΣΙΑΣ
Φιλοδωρήματα παντός είδους -ποτά, Room Service, υπεραστικά & αστικά τηλεφωνήματα.
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Άλλες Πληροφορίες

Τοποθεσία

Πακέτα


Book now

Πλήθος Ατόμων

Adult

12y+

0
Children

2 - 12 years

0
Infant

Below 2 years

0

Επιλέξτε Δωμάτιο

Μονόκλινο
0
Δίκλινο
0
Τρίκλινο
0
Family Room
0

Γεύματα

Πρωινό
Δείπνο