ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019  
           
Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020   Ιούνιος 2020  
           
 
 
1a.Άγιοι Τόποι - Χριστούγεννα 2018 6μέρες

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αθηνών για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Ισραήλ, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Ακολούθως θα διαβούμε την Οδό του Μαρτυρίου με τις σχετικές στάσεις που αναφέρονται στα Ευαγγέλια και τις παραδόσεις και θα φτάσουμε για προσκύνημα στο Πραιτόριο, την Φυλακή του Χριστού. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, όπου έγινε η δίκη του Χριστού, και Προβατική Κολυμβήθρα. Προσκύνημα στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου γεννήθηκε η Παναγίας μας. Θα διαβούμε την Πύλη των Λεόντων και θα βγούμε έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης προς τους πρόποδες του Όρου των Ελαιών όπου βρισκόταν η «Γεθσημανή τω χωρίω». Θα προσκυνήσουμε στο Ναό και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Έπειτα θα πάμε στον Ιερό Ναό της Γεθσημανής, όπου προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ και την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας . Εκεί θα επισκεφτούμε και τον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας.Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Το πρωί, αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και με την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην ασκητική Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας με την Αγία Σιών, εκεί όπου η Αγία Ελένη είχε κτίσει ομώνυμο εκκλησιαστικό σύμπλεγμα. Θα επισκεφτούμε το σημερινό Υπερώον, κτισμένο πάνω στην οικία στην οποία έγιναν τα τρομερά γεγονότα του Μυστικού Δείπνου, της Ψηλάφησης του Θωμά και της Επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής. Θα συνεχίσουμε με τον τάφο του Προπάτορα Προφητάνακτος Δαβίδ, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Θα ολοκληρώσουμε της επίσκεψη μας στην Σιών, με το σημείο όπου έγινε η Κοίμησης της Θεοτόκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου και στον Τάφο του Λαζάρου, κτισμένη στο σημείο όπου προϋπάντησαν τον Χριστό . Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των παλαιών οσιομαρτύρων Πατέρων, το σκήνωμα του νέου Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο κατέφυγε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε προσφάτως πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «του Αγιασμού». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα ημέρες και νύχτες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 15 ευρώ). Θα ολοκληρώσουμε με προσκύνημα στη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η βρίσκεται ο κορμός της Συκομωρέας όπου ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση

5η ημέρα: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και καταλήγουμε στο Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στην λίμνη (10 ευρώ) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ (18 ευρώ). Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας. Καθοδόν θα περάσουμε από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και από το σημείο όπου ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΆΦΟΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην κορυφή του Όρους των Ελαιών, όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών, όπου θα προσκυνήσουμε στο σημείο όπου έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Θα περάσουμε από το σημείο όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου (σήμερα μουσουλμανικό τέμενος) και θα καταλήξουμε στην τοποθεσία «πανόραμα», όπου θα δούμε πανοραμικά όλη την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων όπου θα επισκεφθούμε τις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, της Σαιδανάγιας, τον Τίμιο Πρόδρομο. Προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος στον Πανάγιο Τάφο. Στη συνέχεια αναχώρηση και πτήση μέσω Αθηνών για Θεσσαλονίκη.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4* superior.
Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού.
Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Ελλάδος.
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15
Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10
 
 
 
Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως, θα γίνει, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Για όσους επιθυμούν). 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.