ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019  
           
Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020   Ιούνιος 2020  
           
 
 
1aΠανόραμα Ελβετίας Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2018 -2019 5μέρες

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΥΡΙΧΗ - ΒΕΡΝΗ - ΜΟΝΤΡΕ - ΒΕΒΕ - ΛΩΖΑΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο < ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ > , έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, που βρίσκεται στα βόρεια της Ελβετίας. Άφιξη και αναχώρηση για την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, τη Βέρνη. Κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις, αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ελβετίας. Με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα σπίτια με τις κόκκινες στέγες και τις γραφικές προσόψεις, η παλιά πόλη της Βέρνης είναι το καλύτερο διατηρημένο ιστορικό κέντρο στην Ελβετία. Θα δούμε το καθεδρικό ναό και το περίφημο Πύργο του Ρολογιού. Συνεχίζουμε και μέσα από μια καταπληκτική εκδρομή, όπου θα θαυμάσουμε τα διάσημα αξιοθέατα της λίμνης Λε Μαν, θα καταλήξουμε στο «διαμάντι» της ελβετικής Ριβιέρας, το περίφημο Μοντρέ. Είναι πασίγνωστο για τους εκλεκτούς του επισκέπτες (όπως ο Λόρδος Βύρων, ο Τολστόι αλλά και ο Φρέντι Μέρκιουρι) καθώς και για το διάσημο φεστιβάλ τζαζ μουσικής. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από το γνωστά εστιατόρια του Μοντρέ με θέα τη λίμνη καθώς και για τα ψώνια σας στις μπουτίκ του κέντρου του χωριού. Τελειώνοντας και περνώντας από τη λουτρόπολη Βεβέ, με την πανέμορφη Μεγάλη Πλατεία αλλά και την αποβάθρα Περντονέ, όπου κυριαρχεί το άγαλμα του Σαρλό, το οποίο υπενθυμίζει την παραμονή του Τσάρλι Τσάπλιν στην περιοχή, καθώς εδώ έζησε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του, φθάνουμε στη Λωζάνη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της λίμνης αλλά και έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΓΕΝΕΥΗ - ΑΝΝΕΣΥ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στη Λωζάνη. Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα. Ακόμα, θα δούμε το κάστρο Σεν Μερ, αλλά και την Πλατεία ντε λα Παλί, όπου βρίσκονται το Δημαρχείο της Λωζάνης και ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ αλλά και φοντί σοκολάτας σε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της λίμνης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιήγησή μας στην πόλη της Γενεύης. Πανοραμικά θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών, που στεγάζει το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, το μουσείο του Ερυθρού Σταυρού καθώς και άλλα εντυπωσιακά κτίρια-έδρες διεθνών ιδρυμάτων και πολυεθνικών εταιρειών. Η πρώτη μας στάση για φωτογραφία θα γίνει στο Ζαρντέν Ανγκλέ (Αγγλικό Κήπο) στην Παλαιά Πόλη με το μεγάλο ρολόι από 6.500 λουλούδια, που φτιάχτηκε το 1955, για να τιμηθεί η παράδοση της ωρολογοποιίας. Απαθανατίστε, επίσης, το Ζετ ντ’Ο, το ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης, του οποίου ο πίδακας φτάνει τα 140 μ. ύψος, με ρυθμό 500 λίτρα το δευτερόλεπτο και ταχύτητα 200 χλμ. την ώρα! Επόμενα σημεία αναφοράς μας θα είναι το Δημαρχείο, το Τείχος των Μεταρρυθμιστών, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και η οικία Ταβέλ, το παλαιότερο σπίτι της Γενεύης, που χτίστηκε το 1334 και σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Παλαιάς Γενεύης. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για το Ανεσσύ, την “Βενετια των Αλπεων” με τα πανέμορφα κανάλια. Η πολη διαθέτει μια απο τις πιο υπέροχες λίμνες στη περιοχή της Σαβοίας. Η παλιά συνοικία του Αννεσύ ειναι μια απο τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας. Υπήρξε επαρχία του κόμη της Γενευης. Στην περιήγηση μας θα δούμε το παλιότερο κτίριο - το παλάτι του νησιού, το κάστρο, το πάρκο της Ευρώπης, τα υπέροχα θρησκευτικά μνημεία με το καθεδρικο ναό και την πιο καθαρή λίμνη τηε Ευρώπης, που εχει 27 χιλιόμετρα μήκος και 14 χιλιόμετρα πλάτος. Στον ελεύθερο χρόνο απολαύστε αγορές στο βασιλικό εμπορικό δρόμο - Rue Royale. Τελειώνοντας, επιστροφή το βράδυ στη Λωζάνη.

3η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ιντερλάγκεν, την πόλη μεταξύ των λιμνών Τούνερζεε και Μπρίντσερζεε, όπως σημαίνει το όνομα της. Η πόλη αυτή των Ελβετικών Άλπεων θα μας εντυπωσιάσει με τα εκπληκτικά τοπία της. Το λιμναίο τοπίο γύρω από το Ιντερλάκεν προσφέρει εκπληκτική θέα, ενώ η πόλη είναι διάσημη ακόμη για την κατασκευή ρολογιών, αλλά και για την μπύρα της, καθώς αυτή ζυθοποιείται στην περιοχή και έχει έντονη γεύση βύνης, που φέρει το διακριτικό χαρακτήρα της τοπικής περιοχής. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λουκέρνη. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, όπου θα δούμε την κλειστή γέφυρα του παρεκκλησίου από τον 14ο αιώνα, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την κεντρική Πλατεία, τη μεσαιωνική αγορά του κρασιού, τις φημισμένες εκκλησίες των Φραγκισκανών, τη Χοφκίρκε και φυσικά το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για τη Ζυρίχη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, όπου θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε στα πιο σημαντικά αξιοθέατά της. Πρώτος σταθμός στη βόλτα μας, θα είναι ο καθεδρικός ναός Φραουμίνστερ, ο οποίος χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Ο εσωτερικός του διάκοσμος αποτελεί φόρο τιμής στον Μαρκ Σαγκάλ, χάρη στα περίτεχνα υαλογραφήματά του. Επόμενο σημείο αναφοράς μας είναι η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Ακολούθως θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψή του από περίτεχνες ζωφόρους αλλά και τη μαρμάρινη πύλη με την επίχρυση διακόσμηση. Tελειώνοντας, μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περιοχή Niederdorf , όπου το βράδυ σφύζει από ζωή.

4η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΣΑ
Πρόγευμα και αμέσως μετά αναχωρούμε για τους καταρράκτες του Ρήνου, που ονομάζονται Ράνφαλ. Θα μας εντυπωσιάσει το εκπληκτικό τοπίο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Σαφχάουζεν. Εδώ θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, η οποία είναι γεμάτη με Γοτθικά, Αναγεννησιακά, Μπαρόκ κτίρια. Θα δούμε το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, το Σπίτι του Ιππότη. Συνεχίζουμε για την λίμνη της Κωνστάντσας, που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία στις όχθες της λίμνης Μπόνζεε. Θα δούμε το άγαλμα της Ιμπέρια και θα περιηγηθούμε στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, όπου κυριαρχεί ο Καθεδρικός Ναός και η πλατεία της αγοράς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Για το βραδινό σας δείπνο υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, από καντίνες με πρόχειρο φαγητό μέχρι εστιατόρια με αστέρια Michelen. Το πιο γνωστό κλασικό ελβετικό πιάτο είναι το μοσχάρι με κρέμα και λίγο κρασί. Αν σας αρέσουν πάλι τα τυριά μην παραλείψετε το Fondue (λιωμένα τυριά) και Raclette (λιωμένα τυριά με πατάτες και πίκλες).
5η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για τη Βασιλεία που βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ρήνο, ο οποίος πρακτικά τη χωρίζει στα δύο, την Grossbasel (Μεγάλη Βασιλεία) και την Kleinbasel (Μικρή Βασιλεία). Το χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι τα πολλά μουσεία της, τα οποία αξιολογούνται από τους φιλότεχνους ως πρώτης τάξης μουσεία. Μάλιστα πολλοί λένε ότι η Βασιλεία είναι η ιδανική πόλη για να ξεκουράσεις τις φωνητικές σου χορδές διότι όλη μέρα μπορείς να μπαινοβγαίνεις σιωπηλός στα μουσεία της και να θαυμάζεις ό,τι είδους τέχνη ονειρεύεσαι! Είναι επίσης σημαντική πανεπιστημιούπολη και πόλη των φαρμάκων επειδή έχει κολοσσούς - φαρμακοβιομηχανίες. Στη βόλτα μας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η οποία διαθέτει μεγάλο εμπορικό λιμάνι, θα θαυμάσουμε τον υπέροχο καθεδρικό ναό Μούνστερ, που έχει κτιστεί από κόκκινο ψαμμίτη και έχει οροφή με πολύχρωμα κεραμίδια. Θα δούμε το κόκκινο δημαρχείο της Markplatz, τους πλακόστρωτους πεζόδρομους, τις γραφικές πλατείες και στην υπαίθρια αγορά. Στη συνέχεια επιστροφή στη Ζυρίχη και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Astra Airlines από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογη σας
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.