ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019  
           
Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020   Ιούνιος 2020  
           
 
 
1α.Διαφορετική Γερμανία, Χριστούγεννα 2018 6μέρες

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντίσελντορφ. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την Παλιά Πόλη του Ντίσελντορφ (Altstadt), που περιγράφεται ως “το μεγαλύτερο μπαρ του κόσμου” (Längste Theke der Welt), διότι εδώ βρίσκονται στη σειρά πάνω από 300 μπαρ και μπυραρίες. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το Δημαρχείο, το έφιππο άγαλμα του δούκα Γιαν Βέλεμτην Κένιγκσαλεε, τη “Λεωφόρο των Βασιλέων”, που συχνά αναφέρεται ως Kö, η οποία είναι ένας από τους πιο κομψούς εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, γεμάτη ακριβά καταστήματα, την Κορνέλιουσπλατς με την κρήνη του Τρίτωνα, το όμορφο πάρκο Χόφγκάρτεν, τον Πύργο του Ρήνου με την υπέροχη θέα, τα φουτουριστικά κτίρια του λιμανιού κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΒΟΝΝΗ - ΚΟΛΩΝΙΑ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε δύο πολύ σημαντικές πόλεις της Γερμανίας.Πρώτος μας σταθμός, η γενέτειρα του Μπετόβεν, η πανέμορφη Βόννη. Η ιστορική πανεπιστημιούπολη αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από το 1949 έως το 1991, όταν το Κοινοβούλιο αποφάσισε να ανακηρύξει πρωτεύουσα της ενοποιημένης πλέον Γερμανίας το Βερολίνο. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς (Markt) στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, με το μπαρόκ Δημαρχείο και το σιντριβάνι ,την γοτθική εκκλησία Ρεμίγκιουσκιρχε και την Ιησουίτικη μπαρόκ εκκλησία Νάμεν-Τζέσου-Κίρχε, τον καθεδρικό ναό (Μύνστερ), το σπίτι-μουσείο του Μπετόβεν, την Όπερα, τη λεωφόρο Poppelsdorfer Allee με τα υπέροχα κτίρια κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας, την αριστοκρατική Κολωνία . Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο. Στις αρχές του 18ου αιώνα παρασκευάστηκε εκεί για πρώτη φορά το διάσημο άρωμα “Eau de Cologne” (“Νερό της Κολωνίας .Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό της Κολωνίας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους της Παλιάς Πόλης με τις πλατείεςΣτον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε το μουσείο σοκολάτας (Schokoladenmuseum). Επιστροφή στο Ντίσελντορφ. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΜΥΝΣΤΕΡ - ΒΡΕΜΗ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Πρωινή αναχώρηση για το Μύνστερ. Είναι μια από τις παλαιότερες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας. θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό Δημαρχείο, τον τεράστιο Καθεδρικό ναό, το πανέμορφο μέγαρο Έρμπντρστενχοφ και την (εκκλησία Αγίου Λαμβέρτου) Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό μια ιστορική πόλη του γερμανικού Βορρά, την πανέμορφη Βρέμη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βέζερ. Είναι μια ζωντανή πόλη με πλούσιο ναυτικό παρελθόν. Άφιξη και περιήγηση στην Παλιά Πόλη (όπου θα δούμε την Μάρκτπλατς, την κύρια πλατεία της μεσαιωνικής Βρέμης με τον Καθεδρικό ναό και το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο - έμβλημα της πόλης. Μπροστά από το Δημαρχείο βρίσκεται το άγαλμα του Ρολάνδου με το σπαθί της Δικαιοσύνης, καθώς και το άγαλμα που αναπαριστά τους υπαίθριους μουσικούς της Βρέμης (έναν γάιδαρο, έναν σκύλο, μία γάτα και έναν πετεινό), από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Θα περπατήσουμε επίσης στο στενό δρομάκι Μπέτχερ, την άλλοτε οδό των βιοτεχνών, που σήμερα αποτελεί καλλιτεχνικό και πολιτισμικό κέντρο. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε (προαιρετικά) το περίφημο μουσείο Ύμπερζεε, αφιερωμένο στον πολιτισμό μη Ευρωπαϊκών κρατών (εκθέματα από πολιτισμούς του Ειρηνικού κλπ.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντίσελντορφ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ - ΖΟΛΙΝΓΚΕΝ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Σήμερα θα ξεκινήσουμε από το Βούπερταλ, σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Το πιο γνωστό αξιοθέατο και σύμβολο της πόλης είναι το Σβέμπεμπαν (Schwebebahn), ένα από τα ελάχιστα εναέρια τραίνα του κόσμου, στο οποίο θα επιβιβαστούμε και εμείς για να δούμε την πόλη “αφ΄ υψηλού”, καθώς τα βαγόνια του κρέμονται από μία σιδηροτροχιά που στηρίζεται σε ψηλές κολώνες. Συνεχίζουμε για το Ζόλινγκεν (την “πόλη των λεπίδων”, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, καθώς ήδη από την εποχή του μεσαίωνα έφτιαχναν εδώ περίφημα σπαθιά και μέχρι σήμερα στις πολυάριθμες βιομηχανίες του κατασκευάζονται υψηλής ποιότητας ψαλίδια, ξυράφια και μαχαίρια. Μία από τις περιοχές που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς του Β΄ παγκοσμίου πολέμου είναι η Παλιά Πόλη του Gräfrath, με τους δρόμους γύρω από την Πλατεία της Αγοράς να πλαισιώνονται από τα χαρακτηριστικά διώροφα και τριώροφα κτίρια 16ου-18ου αιώνα, ενώ η εκκλησία του μοναστηριού St. Maria Himmelfahrt, στο ψηλότερο σημείο της πόλης, χρονολογείται από το 1195. Επιστροφή στο Ντίσελντορφ και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στην πόλη και στην υπέροχη Χριστουγεννιάτικη αγορά της.

5η ημέρα: ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ - ΠΑΡΑΡΗΝΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Η σημερινή μας διαδρομή προς το νότο θα μας οδηγήσει στην υπέροχη Κόμπλεντς. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την Γερμανική Γωνιά (Ντόυτσες Εκ) με το έφιππο άγαλμα του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Α΄ της Γερμανίας στη γιγαντιαία βάση του, θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της συμβολής των ποταμών, θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά δρομάκια, θα δούμε την ρομανική Κάστορκιρχε και την πλατεία του Δημαρχείου.. Στη συνέχεια μας περιμένει μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος του Ρήνου με τον μεγάλο αριθμό κάστρων και φρουρίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντίσελντορφ. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Θεσσαλονίκη

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN
• Πέντε διανυκτερεύσεις στο Ντίσελντορφ
• Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, καθώς και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
 
 
 
Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα εκτελείται & αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.