ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019  
           
Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020  
           
 
 
1a.Εκδρομή στον Αχέροντα και στις ακτές Ιονίου 3ήμερη οδική εκδρομή για την 28η Οκτωβρίου 3μέρες

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΑΡΓΑ - ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Αναχωρούμε από τα γραφεία μας στις 08.00. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό προς το Ιόνιο και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, σταματούμε εκεί όπου το μάτι μας συναντά μια μικρή γραφική πολιτεία, κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν όρμο, με αμμουδιές, νησάκια και πυκνοδασωμένα υψώματα. Είμαστε στην Πάργα, με το βενετσιάνικο Κάστρο και την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων με τα πολλά κειμήλια, τον πιο δημοφιλή τόπο στις ακτές του Ιονίου. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Έπειτα αναχωρούμε για τον Αχέροντα ποταμό, συνυφασμένο με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Μια μαγική διαδρομή με τα στενά και το Δέλτα του, περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Εκεί έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πεζοπορία προς τις πηγές, βόλτα με άλογα πόνι, κανό ή καγιάκ με τους κατάλληλους οδηγούς. Φτάνουμε στο Γλύκη όπου θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα. Εδώ θα μείνουμε να απολαύσουμε το τοπίο, να πιούμε καφέ, να φάμε στα ταβερνάκια δίπλα στο ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ σας δίνεται η δυνατότητα να περπατήσετε στο γραφικό λιμάνι της Πάργας και μέσα από τα καλντερίμια να φτάσετε μέχρι και το κάστρο.

2η ημέρα: ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ - ΣΟΥΛΙ - ΓΛΥΚΗ - ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΣΩΠΗ - ΖΑΛΟΓΓΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Νεκρομαντείο (5ος αι π.Χ.) κοντά στην αποξηραμένη σήμερα Αχερουσία λίμνη. Χώρος λατρείας των Θεών του Κάτω Κόσμου, όπου έφθαναν εκεί άνθρωποι σπρωγμένοι από την ανάγκη τους να ζητήσουν συμβουλές από τις ψυχές των νεκρών τους. Συνεχίζουμε για να δούμε τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που το 1803 προτίμησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στον Αλή Πασά, το Ζάλογγο. Στον βράχο επάνω έχει στηθεί επιβλητικό μνημείο σύμπλεγμα των γυναικών, έργο του γλύπτη Γ. Ζογγολόπουλου. Για να ανεβούμε επάνω περνάμε από την μονή του Αγ. Δημητρίου (18ου αι). Στη νότια πλαγιά του βουνού θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλεως του 4ου π. Χ. αι, της Κασσιώπης. Είναι από τις ελάχιστες που διατηρείται καλά το ρυμοτομικό σχέδιο. Νοτιότερα, στην πλευρά του Αμβρακικού κόλπου (σημαντικού υδροβιότοπου), θα επισκεφθούμε την σπουδαία ρωμαϊκή πόλη της Ηπείρου, Νικόπολη (31 π.Χ.), με μεγάλο υδραγωγείο, θέατρο που λειτουργεί και σήμερα και το νέο Μουσείο. Τελευταίος μας προορισμός για σήμερα, η αρχοντική Πρέβεζα, για να ξεκουραστούμε με καφέ και βόλτα κάνοντας μια γνωριμία με την πόλη. Επιστρέφουμε στην Πάργα για ξεκούραση και έξοδο στην γραφική πλατεία και τα μαγαζιά της.

3η ημέρα: ΠΑΡΓΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα Ιωάννινα. Επισκεπτόμαστε το Μπιζάνι για να δούμε το νέο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (Βρέλλη), και στη συνέχεια με το καραβάκι θα περάσουμε απέναντι στο νησάκι, το μοναδικό «ανώνυμο» νησί σε λίμνη –που αναπαύεται στο κέντρο της Λίμνης Παμβώτιδας. Πρόκειται για ένα μικρό φυσικό θαύμα απίστευτης ομορφιάς και ιστορικής σημασίας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό της Αμφιθέας. Βραχώδες, με εντυπωσιακές απολήξεις της γης μέσα στο νερό, δασωμένο, μιας και το κλίμα που δημιουργεί η λίμνη ευνοεί τη βλάστηση. Ο μικρός αυτός επίγειος παράδεισος αποτελεί μαζί με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου των Πρεσπών, τα μόνα νησιά σε λίμνη της ελληνικής επικράτειας που κατοικούνται. Ο μοναδικός οικισμός του είναι ένα πραγματικό κόσμημα, με γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, λόγω της εξαιρετικής σημασίας και της αρχιτεκτονικής του ωραιότητας. Σπουδαίο μοναστικό κέντρο, κάποτε, διατηρεί έως σήμερα πέντε μεγάλης ιστορικής αξίας μοναστήρια. Στο νησί μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου, που στεγάζεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε το 1822 ο Αλή Πασάς. Εκτίθενται προσωπικά του είδη και μοναδικά κειμήλια της οθωμανικής περιόδου της Ηπείρου, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία των Ιωαννίνων. Γεμάτοι όμορφες εικόνες από την εκδρομή μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και φθάνουμε αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία
-Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
-Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
-Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
-Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.