ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019  
           
Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020  
           
 
 
1a.Εκδρομή στη Βάλια Κάλντα και στη Σαμαρίνα, 28η Οκτωβρίου 2018 3μέρες

1η ημέρα: ΜΗΛΙΑ - ΠΟΛΥΝΕΡΙ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΣΜΙΞΗ
Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας. Με ενδιάμεση στάση, φθάνουμε στη Μηλιά Γρεβενών, όπου θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο που φιλοξενεί σπάνια ευρήματα, όπως απολιθώματα μαστόδοντα 3 εκατομμυρίων ετών, χαυλιόδοντες μήκους 5,02 μ. οι μεγαλύτεροι στον κόσμο , κ.ά. Περνώντας από την πόλη των Γρεβενών ξεκινάμε να δούμε τις πλούσιες φυσικές ομορφιές στα βουνά του νομού, με την πυκνή βλάστηση, τα άφθονα νερά και τα γραφικά χωριουδάκια σκαρφαλωμένα στις βουνοκορφές. Μισή ώρα μετά τα Γρεβενά συναντάμε το βλαχοχώρι Πολυνέρι. Κάνουμε στάση να περπατήσουμε στα σοκάκια και την πλατεία του, να θαυμάσουμε την γύρω φύση, και συνεχίζουμε προς το χωριό Αετιά και Φιλιππαίοι απ’ όπου φαίνεται το χιονοδρομικό.Συνεχίζουμε το δρόμο μας για Σαμαρίνα , το μεγαλύτερο βλαχοχώρι σε υψόμετρο 1450μ., που μοιάζει σαν ένα μεγάλο μπαλκόνι που βλέπει τον Σμόλικα και τον Όρλιακα. Περίπατος στο χωριό να απολαύσουμε τη θέα, να δούμε τις πέτρινες βρύσες στους δρόμους του, τις εκκλησιές, το μουσείο, και να ψωνίσουμε ντόπια προιόντα. Περνάμε το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και κατεβαίνουμε στη Σμίξη όπου μένουμε για φαγητό. Επιστροφή στα Γρεβενά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΡΙΚΩΜΟ (γεφύρι Αζίζ Αγά) - ΖΙΑΚΑΣ - ΓΕΦΥΡΙ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, και αναχώρηση για Τρίκωμο όπου θα δούμε το πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά που έχει το μεγαλύτερο τόξο στη Ελλάδα, πάνω στον Βενέτικο ποταμό. Γυρίζουμε πίσω για να ανεβούμε στα 900μ. υψόμετρο, στο Ζιάκα. Αριστερά του εκτείνεται ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα. Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο που είναι χτισμένο πάνω σ’έναν βράχο με καταπληκτική θέα. Θα περπατήσουμε στο χωριό, θα δούμε το παλιό εγκαταλειμμένο μοναστήρι, την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου ( του 1800), και όσοι μπορέσουν θα περπατήσουν στο φαράγγι με το γεφύρι της Πορτίτσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτερευση.

3η ημέρα: ΠΕΡΙΒΟΛΙ - ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ (προαιρετική) 4Χ4 - ΒΟΒΟΥΣΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε για μια διαφορετική μέρα στα νοτιοδυτικά του νομού. Φθάνουμε στο Περιβόλι, χωριό χτισμένο μέσα σ’ ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Από εδώ όσοι επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν σαφάρι στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα με 4Χ4 ή mini bus και περπάτημα στο δάσος με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Έμπειροι επιστήμονες οδηγοί θα μας αποκαλύψουν τις ομορφιές και τα μυστικά του δάσους, μέχρι το Αρκουδόραμα. Πικ-νικ στο δάσος και επιστροφή στο Περιβόλι (κόστος ανα άτομο με γεύμα 40ευρω). Όσοι δεν ακολουθήσουν μπορούν να μείνουν για φαγητό, καφέ και περίπατο στο χωριό. Το μεσημέρι θα προχωρήσουμε για το πιο απομακρυσμένο Ζαγοροχώρι, την Βοβούσα που πήρε το όνομά της από την βοή των νερών του Αώου ποταμού που περνάει δίπλα της. Εδώ θα πιούμε καφέ , θα γεμίσουμε το μυαλό μας με όμορφες εικόνες της φύσης, και θα πάρουμε το δρόμο του γυρισμού για την πόλη μας.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία
-Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
-Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
-Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
-Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.