ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019  
           
Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020  
           
 
 
Ρουμανία - η χώρα της παράδοσης 6μέρες

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΑΣΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο < ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ >, έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για το Ιάσιο, την πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη, όπου αποτέλεσε σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, καθώς από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων στις 22/02/1821. Θα δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, τις εκκλησίες τριών Ιεραρχών και Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η ημέρα: ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ ( 300χλμ )

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα που κρύβουν το καθένα τη δική τους ιστορία. Από το "αρχιπέλαγος" των μοναστηριών επισκεπτόμαστε τα σημαντικότερα, όπως το Βορονέτς, το Μολντοβίτσα και το Σουτσεβίτσα. Οι ζωγραφισμένοι εξωτερικοί τους τοίχοι αφηγούνται αποσπάσματα της ζωής του Χριστού και των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουν εικόνες με Αγγέλους και Δαίμονες, εικόνες από τον Ουρανό και την Κόλαση. Οι μοναστηριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αρχικά θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Βορονέτ, ίδρυμα του μεγάλου Στεφάνου. Το γνωστό «μπλε» του Βορονέτ από την «Τελευταία Κρίση» είναι μοναδικό ανάμεσα σε αναπαραστάσεις πολλών εκκλησιών της Μολδαβίας. Οι ζωγραφιές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται ανάμεσα στα καλύτερα κομμάτια τέχνης του κόσμου. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας με το Μοναστήρι Μολντοβίτσα, μια από τις τελευταίες προσφορές του Πέτρου Ράρες, που προσελκύει με τις όμορφες εσωτερικές και εξωτερικές τοιχογραφίες του και είναι γνωστό για την ζεστασιά και την μοναδικότητα των χρωμάτων του. Θα ολοκληρώσουμε με το μοναστήρι Σουτσεβίτσα, ένα από τα πιο μεγάλα και καλοδιατηρημένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα στο οποίο τα τρία αδέρφια Μοβίλα έχτισαν την εκκλησία της Αναστάσεως του μοναστηρίου γύρω στο 1583. Αποτελεί τη μόνη βαμμένη εκκλησία που δεν ιδρύθηκε από πρίγκιπα, αν και τα αδέρφια Μοβίλα ήταν απόγονοι του ευγενούς Πέτρου Ράρες. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΙΑΣΙΟ – ΜΠΡΑΣΟΦ ( 310χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μπρασόφ, που περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη και αποτελεί μια πόλη πλούσια και ζωντανή. Υπήρξε εμπορικό πέρασμα των Τευτόνων στην επαρχία της Τρανσυλβανίας και διατηρεί ακόμη την τευτονική της παράδοση. Το Μπρασόβ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: μια δυναμική σύγχρονη ζωή, μια γοητεία που έρχεται από τα παλιά και ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Αφιξη στην πόλη και ξεκινάμε την περιήγησή μας, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας, κτισμένη μεταξύ 1363 και 1480. Η ονομασία οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689. Επίσης θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που ανεγέρθηκε από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΦ – ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ – ΣΙΝΑΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον περίφημο Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε το διάσημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε για τα Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο τοπικό Ορθόδοξο Μοναστήρι του Καντακουζηνού και βόλτα γνωριμίας στο φημισμένο αυτό θέρετρο. Χρόνος ελεύθερος. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε την οδό Calea Victoriei, η οποία στο πρώτο κομμάτι της φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και ακριβά μαγαζιά και να συνεχίσετε στα στενά δρομάκια που οδηγούν στο νότιο τμήμα της. Εκεί θα ανακαλύψετε μικρά εστιατόρια και χαριτωμένες καφετέριες, όπου αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος ρουμανικού λουκουμά.

6η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Αεροπορικά εισιτήρια
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
-Ημιδιατροφή
-Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το -πρόγραμμα
-Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
 
 
Σημειώσεις:

WIZZAIR ΘΕΣ-ΙΑΣΙΟ
16:20-18:00
TAROM
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΘΕΣ
12.50-14.35
Περιλαμβάνεται 1 χειραποσκευή
έως 5κ/άτομο & 1 αποσκευή 20κ/
2 άτομα
- Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται ημιδιατροφή. 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.