ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Απρίλιος 2019   Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019  
           
Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020  
           
 
 
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΧΡΥΣΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 10μέρες

1η Ημέρα, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 Πτήση Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Μόσχα
Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στις 06.00 στο γκισέ της Aegean. Check In, Έλεγχος διαβατηρίων και πτήση στις 07.25 για την Αθήνα, άφιξη στις 08.15.
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 07.00 η ώρα στο γκισέ της Aegean. Check In, Έλεγχος διαβατηρίων και πτήση στις 09.00, για την Μόσχα. Άφιξη στις 12.25. Έλεγχος διαβατηρίων, αποσκευές και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Μεταβαίνοντας προς την πόλη, θα διέλθουμε μέσα από κεντρικές λεωφόρους του κέντρου και από τμήμα της Κόκκινης Πλατείας που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο, έτσι θα αποκομίσουμε τις πρώτες εντυπώσεις από το τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού μας, τα οποία δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν εν συντομία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, λίγη ξεκούραση και δείπνο. Ξενάγηση στο Μετρό της Μόσχας / βραδινή βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία Για την συνέχεια έχουμε να σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μία ωραία βόλτα, για να γνωρίσουμε το Μοσχοβίτικο μετρό, του οποίου η πρώτη γραμμή λειτούργησε τον Μάιο του 1935 και μετατράπηκε σε υπόγειο Βασίλειο του σοσιαλισμού. Οι σταθμοί έγιναν πολυτελή παλάτια του νέου κοινωνικού καθεστώτος και είναι επενδυμένοι με μάρμαρα διαφόρων αποχρώσεων, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρώ και σπουδαία γλυπτά. Θα επισκεφθούμε διάφορες στάσεις, διακοσμημένες με σπουδαία έργα τέχνης και ιστορίας και θα καταλήξουμε στην Κόκκινη πλατεία, όπου θα απολαύσουμε το φωτισμένο νυχτερινό ιστορικό κέντρο της Μόσχας, την Κόκκινη πλατεία, την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, το Κρεμλίνο και άλλα αξιοθέατα. Θα καταλάβουμε τον λόγο, που για την πασίγνωστη αϋπνία της Μόσχας έχουν ακουστεί πολλά. "Η Μόσχα δεν κοιμάται ποτέ!" Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας το λένε με περηφάνια. Ωστόσο, είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, ώσπου να τη ζήσει ή, τουλάχιστον να περάσει εδώ μια νύχτα γεμάτη εντυπώσεις. Θα ήταν αδύνατον να γνωρίσει κανείς την τεράστια αυτή μεγαλούπολη μέσα σε μια μέρα ή νύχτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, Κρεμλίνο/Κόκκινη Πλατεία
Πρωινό. Μετάβαση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Ο μακαριστός πατριάρχης Αλέξιος Β΄ φρόντισε να αποκαταστήσει το κύρος της Ρωσικής Εκκλησίας με την επανίδρυση του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στο κέντρο της Μόσχας, ο οποίος είχε γκρεμιστεί επί Στάλιν για να κατασκευαστεί στη θέση του υπαίθριο αθλητικό κέντρο. Θα περπατήσουμε την Γέφυρα του Πατριάρχη, από την οποία μας ανοίγεται η φανταστική θέα του Κρεμλίνου, μια από τις ομορφότερες της Μόσχας και πολλά άλλα. Διέλευση μέσα από κεντρικές λεωφόρους στο ιστορικό κέντρο και από τμήμα της Κόκκινης Πλατείας (που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο). Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του Κρεμλίνου, με την μοναδική εκκλησία του Αγίου Βασιλείου σύμβολο της Μόσχας με τους 9 τρούλους, που ο καθένας συμβολίζει μια γιορτή της Ορθοδοξίας και κτίσθηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό. Επίσης θα θαυμάσουμε το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το παλιό Χρηματιστήριο, την Βιβλιοθήκη και θα δούμε το πολυτελές κατάστημα Gum. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο εσωτερικό του περίφημου Κρεμλίνου. Θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια που κρύβουν σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, την Γερουσία, το Παλάτι και την Πλατεία του Καθεδρικού – αρχιτεκτονικό συγκρότημα με τις Εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον Ναό του Αρχαγγέλου (εσωτερικές επισκέψεις). Θα περπατήσουμε την πλατεία Μανέζναγια και τον «Κήπο του Αλέξανδρου», όπου βρίσκεται και το μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη» με την «Αιώνια Φλόγα». Χρόνος ελεύθερος στην Κόκκινη Πλατεία και στο υπέροχο κατάστημα GUM. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση. Για την συνέχεια, προτείνουμε να παρακολουθήσουμε προαιρετικά, κάποιο από τα θεάματα της Μόσχας.

3η Ημέρα, Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, Πάρκο της Νίκης / Μετρό / Αρμπάτ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να απολαύσουμε ακόμη μερικές γωνιές της Μόσχας. Η σημερινή γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Ρωσίας συνεχίζεται με την μετάβασή μας στους λόφους Λένιν, στο τεράστιο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ με τις 22.000 αίθουσες και στο λεγόμενο πανόραμα της Μόσχας, όπου από ψηλά θα θαυμάσουμε όλη την Μόσχα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Πάρκο της Νίκης, το οποίο βρίσκεται στον Λόφο των Προσκυνητών και είναι αφιερωμένο στη νίκη του Σοβιετικού Λαού στον «Μεγάλο Πατριωτικό» Πόλεμο 1941-1945. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», στο οποίο και θα ξεναγηθούμε. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον πόλεμο που έλαβε χώρα μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας με τους συμμάχους της και της Σοβιετικής Ένωσης στα πλαίσια του Β Παγκόσμιου πολέμου. Μεταξύ όλων των εκθεμάτων ξεχωρίζουν και επικεντρώνουν την προσοχή των επισκεπτών τα 6 καταπληκτικά διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις 6 σπουδαιότερες και σκληρότερες μάχες του πολέμου και οι 3 αίθουσες που ονομάζονται της «Δόξας», των «Στρατηγών» και της «Μνήμης και Πένθους», η τελευταία θεωρείται από πολλούς η πιο συμβολική όλου του συγκροτήματος. Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης, όπου θα προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας της Μοσχοβίτισσας. Καθημερινά σχηματίζονται ουρές από πιστούς μπροστά στα άγια λείψανά της, για να ζητήσουν τη βοήθειά της, προσφέροντας της ένα λουλούδι, όπως η ίδια το ζητούσε και πολλοί άλλοι για να την ευχαριστήσουν. Τέλος θα κάνουμε μία απογευματινή βόλτα στην περίφημη οδό Αρμπάτ που έχουν ζήσει ή την έχουν επισκεφθεί γνωστά ονόματα όπως ο Πούσκιν και άλλοι. Εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα καφέ στα διάφορα ρεστοράν και τις καφετέριες που υπάρχουν στην περιοχή ή απλά να περπατήσουμε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές, ηθοποιούς, ζωγράφους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, Ζαγκόρσκ - Χρυσός Δακτύλιος/Βλαντιμίρ- Σουζνταλ
Πρωινό, αναχώρηση για το Ζαγκόρσκ και την Λαύρα του Αγίου Σεργίου, που βρίσκονται 80 χιλιόμετρα από την Μόσχα. Κατά την διαδρομή μας θα απολαύσουμε την Ρωσική ύπαιθρο. Θα φθάσουμε στην έδρα των Ρώσων Πατριαρχών – στην καρδιά της Ορθοδοξίας στην Ρωσία. Εδώ θα δούμε το Κρεμλίνο (Λευκό, ενώ της Μόσχας είναι Κόκκινο) και θα επισκεφθούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Τριάδος, με τους γαλάζιους τρούλους του. Πέντε Ναοί είναι ανοικτοί στο κοινό στους οποίους μπορούμε να ακούσουμε την καλύτερη χορωδία της Ρωσίας από την Εκκλησιαστική Σχολή του Μοναστηριού. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην τοπική παραδοσιακή αγορά. Συνεχίζουμε την σημερινή μας μέρα, για το Βλαντιμίρ, περνώντας από διάφορες πόλεις της ρωσικής υπαίθρου, ανατολικά της Μόσχας. Η περιοχή είναι μέρος του χρυσού δακτυλίου, ενός συμπλέγματος αρχαίων πόλεων και έχει ανακυρηχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO. Στο κέντρο της πόλης, θα επισκεφθούμε εσωτερικά τον Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, που στεγάζει ένα πλούσιο διακοσμημένο ιερό και τοιχογραφίες του 15ου αιώνα. Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πρίγκιπα Αντρέι Μπογολιούβσκυ το 1158. Παρά το γεγονός ότι ο Καθεδρικός Ναός κακοποιήθηκε από επιδρομείς, δεν καταστράφηκε εντελώς. Το 1408, ο μεγάλος ρωσικός ζωγράφος Αντρέι Ρούμπλιοφ κοσμούσε το εσωτερικό του καθεδρικού ναού με όμορφες τοιχογραφίες, μερικές από τις οποίες σώζονται μέχρι σήμερα. Εδώ γινόταν οι μεγαλοπρεπείς τελετές στέψης των πριγκίπων, καθώς τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό ήταν πλούσια διακοσμημένα με χρυσό. Συνεχίζουμε για εσωτερική επίσκεψη του Καθεδρικού Ναού του Αγ. Δημητρίου. Οι λευκοί πέτρινοι τοίχοι του ναού, είναι σκαλισμένοι με Βιβλικές εικόνες καθώς και με απεικονίσεις του ζωικού βασιλείου. Συνεχίζουμε για τη Χρυσή Πύλη, με πόρτες βελανιδιάς και χαλκού επιχρυσωμένες, ένα μοναδικό παράδειγμα της ρωσικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα και το πιο αναγνωρίσιμο αντικείμενο της πόλης. Το απόγευμα αναχωρούμε για το καταπληκτικό Σούζνταλ. Άφιξη, τακτοποίηση, μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πόλη - μουσείο. Δείπνο, και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, Σουζντάλ - Μόσχα
Πρωινό και πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό, γαλήνιο και γοητευτικό Σούζνταλ, έναν από τους παλαιότερους οικισμούς της Ρωσίας, που χρονολογείται στις αρχές του 11ου αιώνα. Θα περιπλανηθούμε στην πόλη - μουσείο διά μέσω του περίπλοκου δικτύου μονοπατιών που οδηγούν σε εκκλησίες με ανοιχτόχρωμους τρούλους, σε χωριάτικα ξύλινα σπιτάκια και ειδυλλιακά λιβάδια. Αρκετά από τα μνημεία της είναι καταχωρημένα ως μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η ιστορία της πόλης χρονολογείται από το 1024 και το 1125 που ήταν η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου Rostov-Suzdal. Η πόλη άρχισε να λειτουργεί ως πρωτεύουσα τη στιγμή που η Μόσχα ήταν ακόμα ένα συγκρότημα από στάβλους. Αργότερα ο Αντρέι Μπογκολιόφσκι μετακόμισε την πρωτεύουσα από τη Σούζνταλ στο Βλαντιμίρ, από την οποία το πριγκηπάτο ήταν γνωστό ως Βλαντιμίρ-Σούζταλ. Βρισκόμενη σε μια εύφορη περιοχή καλλιέργειας σιταριού, παρέμεινε εμπορικό κέντρο ακόμα και μετά τις εισβολές που διεξήγαγαν οι Μογγόλοι. Τελικά, ενώθηκε με το Nizhny Novgorod, έως ότου και οι δύο προσαρτήθηκαν από τη Μόσχα το 1392. Μετά από μια πτώση της πολιτικής σημασίας, η πόλη ανέβηκε σε εξέχουσα θέση ως θρησκευτικό κέντρο με απίστευτα αναπτυξιακά έργα, που χρηματοδοτήθηκαν από τον Βασίλη Γ 'και τον Ιβάν τον Τρομερό τον 16ο αιώνα. Στα τέλη του 17ου και του 18ου αιώνα, πλούσιοι έμποροι υποστήριζαν οικονομικά 30 γοητευτικές εκκλησίες, οι οποίες κοσμούν ακόμα την πόλη. Έτσι, έγινε αξιοσημείωτη η αναλογία εκκλησιών ανά τους πολίτες (για παράδειγμα υπήρχαν περιοχές όπου αντιστοιχούσαν σαράντα εκκλησίες σε τετρακόσιες οικογένειες). Η πόλη προστατεύεται και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο τόπος παραμένει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος όπως πριν από πολύ καιρό - τα χαριτωμένα ξύλινα σπίτια του, που αναμιγνύονται με χρυσές κουμπάλες που αντανακλούν στον ποταμό Καμένκα, ο οποίος περιπλανιέται μέσα από ήσυχους λόφους και λουλούδια γεμάτα λιβάδια. Θα γνωρίσουμε την σημαντική ιστορία της πόλης, που είναι μέρος του συμπλέγματος των χρυσών δαχτυλιδιών των αρχαίων πόλεων, κατ άλλους η πιο σημαντική. Θα δούμε το Κρεμλίνο, ένα αιωνόβιο φρούριο, τον καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως με τους θολωτούς τρούλους και τοιχογραφίες του 13ου αιώνα. Τα κτίρια της Αρχιεπισκοπής έχουν εντυπωσιακές εικόνες του 15ου αιώνα. Συνεχίζουμε για την Μονή του Αγίου Ευθυμίου, που χαρακτηρίζει τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως με την επιβλητική του παρουσία. Εκεί θα επισκεφθούμε και το ιστορικό μουσείο της μονής το ποιο είναι σε λειτουργεία από το 1968. Δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε το ντόπιο υδρομέλι Μιεντόβουχα, για να πάρουμε μία αληθινή γεύση από την περιοχή. Νωρίς το απόγευμα, αναχωρούμε για την Μόσχα, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, Μόσχα - Μαυσωλείο Λένιν - Αγία Πετρούπολη, μεταφορά με το τραίνο
Πρωινό και αναχωρούμε για την Κόκκινη πλατεία. Χρόνος στην διάθεσή μας για τις τελευταίες φωτογραφίες. ‘Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν εσωτερικά το μαυσωλείο του Λένιν, όπου εκεί φυλάσσεται το σώμα του. Μετάβαση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου με το αγαπημένο μέσο των Ρώσων, το τραίνο, θα μεταβούμε στην Αγία Πετρούπολη. Τα τραίνα είναι σύγχρονα και γοργά και συναγωνίζονται αυτά της Ευρώπης. Θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα άνετο ταξίδι 4 ωρών περίπου και να γνωρίσουμε την Ρωσική ύπαιθρο. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και επιβίβαση στο πούλμαν. Κατά στην διαδρομή μας, προς το ξενοδοχείο, θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας στοιχεία της ιστορίας και της σύγχρονης ζωής, της πρώην πρωτεύουσας της αυτοκρατορικής Ρωσίας. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά ωραία μνημεία και κτίρια, όπως τα χειμερινά ανάκτορα και την πλατεία των Ανακτόρων, τον Ναό της Αναστάσεως, την Εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, τον Άγιο Ισαάκ, την πλατεία τεχνών και το Ρώσικο Μουσείο, την περίφημη Λεωφόρο Νιέφσκι, τον θερινό Κήπο, το θέατρο Μαρίνσκι, το Ναυαρχείο, το καταδρομικό Αβρόρα και πολλά άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία, γέφυρες και κανάλια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ, Φρούριο Πέτρου και Παύλου
Πρωινό και αναχώρηση για την επίσκεψη μας στο φρούριο του Πέτρου και Παύλου, με τους ομώνυμους Ναούς - το πρώτο κτίσμα της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Ερμιτάζ που στεγάζει τα χειμερινά ανάκτορα, το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο, μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο. Σήμερα στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίτσι, Μικελάντζελο, Ρενουάρ, Ρεμπράντ, Ματίς, Βαν Γκόγκ, Γκοκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Θα σας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια και η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων με τα 1.057 δωμάτια και αίθουσες. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ακόμη μία βόλτα στην πόλη στα περίφημα καφέ των Ρώσων διανοούμενων. Με τον αρχηγό μας, θα επισκεφθούμε εσωτερικά τον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας του Καζάν στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Προαιρετική μετάβαση σε κάποια από τις πολλές καλλιτεχνικές παραστάσεις, κατά προτίμηση κλασσικό μπαλέτο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, Αγία Πετρούπολη - Ανάκτορα Πέτερχορφ
Μετά το πρωινό μας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να επισκεφθούμε το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Μπορείτε να επισκεφθείτε πάλι τα σημεία της πόλης, πού σας εντυπωσιάσανε περισσότερο, να απολαύσετε ένα τσάι ή, έναν καφέ στο ιστορικό κέντρο της ποιο «Δυτικής» πόλης της Ρωσίας, να επισκεφτείτε κάποιο άλλο μουσείο της αρεσκείας σας ή απλά να κάνετε έναν περίπατο στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος ή τον «Ναό του Χυμένου Αίματος» όπως διαφορετικά αποκαλείται. Για την συνέχεια, το απόγευμα, θα έχουμε μία εκδρομή στο παλάτι του Πέτερχορφ, με τους πιο εντυπωσιακούς κήπους και σιντριβάνια, απέναντι από την Βαλτική θάλασσα, θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Ένα αληθινό έργο τέχνης, με 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική νυχτερινή βόλτα.

9η Ημέρα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, Αγία Πετρούπολη
Το πρωί θα επισκεφθούμε εσωτερικά, τον καταπληκτικό Ναό του Αγίου Ισαάκ. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στην γειτονιά των Ελλήνων και των διανοουμένων, όπου εδώ βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Νικολάου-Θεοφανείων, του Πολεμικού Ναυτικού. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον τάφο της Οσίας Ξένης της δια Χριστού Σαλής, προστάτη της Αγία Πετρούπολης. Επίσης θα μεταβούμε στο πεδίο του Άρεως με Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη με την ακοίμητη Φλόγα. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να επισκεφθούμε το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, στα καταστήματα, στο Καστίν Ιγκβόρ (σκεπαστή λαϊκή αγορά της πόλης). Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η Ημέρα Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, Αγία Πετρούπολη - Κροστάνδη / Βαλτική Θάλασσα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για την Κροστάνδη που βρίσκεται στο ρωσικό νησί Κοτλίν, το οποίο βρίσκεται κοντά στην κεφαλή του Φινλανδικού κόλπου, 32 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης στη Βαλτική Θάλασσα. Το νησί χρησιμεύει ως πύλη στην Αγία Πετρούπολη και ως τέτοια υπήρξε ο τόπος πολλών στρατιωτικών δεσμεύσεων. Η πόλη Κρονστάντ ιδρύθηκε από τον Πέτρο τον Μέγα, ο οποίος πήρε το νησί Κοτλίν από τους Σουηδούς το 1703. Μεταφορά στο αεροδρόμιο στις 13.00, πτήση επιστροφής για την Θεσσαλονίκη στις 16.15 Άφιξη στις 21.35. Πτήση για την Αθήνα στις 22.25 με άφιξη στις 23.15

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Περιλαμβάνονται

· Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή με την Aegean.
· Φόροι αεροδρομίων.
· Ξενοδοχεία 4 αστέρων standard στην Μόσχα και στην Αγ. Πετρούπολη (4 νύχτες στην Μόσχα, 1 νύχτα στο Σουζντάλ και 4 νύχτες στην Αγία Πετρούπολη).
· Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα δείπνο ημερησίως).
· Μεταφορές με άνετα πούλμαν.
· Μεταφορά με τραίνο από την Μόσχα προς Αγία Πετρούπολη.
· Ξεναγήσεις με επίσημους Ελληνόφωνους τοπικούς ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα.
· Βίζα Ρωσίας και ταξιδιωτική ασφάλεια ατυχημάτων και ασθενείας.
· Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ατυχημάτων και ασθενείας.
· Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
· Είσοδοι μουσείων και χώρων επισκέψεων (Είσοδος στο Κρεμλίνο και σε τρεις Ναούς εντός του Κρεμλίνου, ξενάγηση στο μετρό της Μόσχας, είσοδος στο Μεγάλο Πατριωτικό Μουσείο και σε 6 διοράματα, είσοδος στο Ζαγκόρκ, στο Βλαντιμίρ, είσοδος στο Σουζντάλ, είσοδος στο Ερμιτάζ, στο ανάκτορο Πέτερχορφ, στο φρούριο Πέτρου και Παύλου, στον Άγιο Ισαάκ)
· Ενημερωτικά έντυπα.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Δεν περιλαμβάνονται

· Ποτά.
· Τηλεφωνήματα.
· Αχθοφορικά.
· Φιλοδωρήματα .
· ΄Ο,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
 
 
 
Σημειώσεις:
Για την έκδοση βίζας απαιτείται

· Το διαβατήριο (δεκτό μόνο νέου τύπου).
· Μία έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία, διαστάσεων 3,5 x 4,5 (σε λευκό φόντο, τραβηγμένη από τους ώμους και πάνω, χωρίς γυαλιά και χωρίς καπέλο).
· Απαιτείται εξάμηνη ισχύς του διαβατηρίου από την ημερομηνία του ταξιδιού, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο (παρακαλούμε να μας τα καταθέσετε όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι η έκδοση βίζας είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο).
· Ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση της βίζας είναι δέκα πέντε ημέρες.
· Θα πρέπει να μας γνωρίσετε το επάγγελμα, την διεύθυνση και το τηλέφωνο εργασίας καθώς και διεύθυνση και τηλέφωνο κατοικίας.
· Για διαβατήρια άλλων χωρών, εκτός της Ελλάδος, μπορείτε να πληροφορηθείτε από τα γραφεία μας.
· Για πελάτες άνω των 75 ετών, υπάρχει έξτρα χρέωση ταξιδιωτικής ασφάλισης (επικοινωνήστε με το γραφείο μας για περαιτέρω πληροφόρηση). 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.