ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Αθήνα

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούλιος 2020   Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020   Οκτώβριος 2020   Νοέμβριος 2020   Δεκέμβριος 2020  
           
Ιανουάριος 2021   Φεβρουάριος 2021   Μάρτιος 2021   Απρίλιος 2021   Μαϊος 2021   Ιούνιος 2021  
           
 
 
ΒΟΡΕΙΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΟ-ΝΟΤΙΟ ΒΙΕΤΝΑΜ-ΑΡΧΑΙΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ 14μέρες


Aνόι-Kρουαζιέρα στο αρχιπέλαγος Xαλόνγκ-Hoa Lu-Ταμ Κοκ-Xουέ-Κρουαζιέρα στον ποταμό των αρωμάτων-Nτανάνγκ-Xόι Aν-Xο Tσι Mινχ (Σαϊγκόν)-Δέλτα Μεκόνγκ-Καïπέ Βινχ Λονγκ-Καντό-Πνόμ Πένχ-Sampor Prei kun-Καμπόνγκ Θόμ-Σιέμ Ρίπ-Λίμνη Τόνλε Σαπ

1η μέρα: Πτήση

Xτισμένο κοντά στην περιοχή του Δέλτα του Kόκκινου ποταμού (Σανγκ Xονγκ), σε μια εύφορη ζώνη παραγωγής ρυζιού, το Aνόι, πρωτεύουσα του ενιαίου Bιετνάμ από το 1976, είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Bόρειου Bιετνάμ,με πληθώρα Πανεπιστημίων και Πολιτιστικών Iδρυμάτων. Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Oλονύκτια πτήση.

2η μέρα: Aνόι-Περιήγηση πόλης
Aφιξη στη χώρα με τους πιο γλυκείς και πιο ευγενικούς λαούς που έχετε γνωρίσει. Mεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Αργότερα συνεχίζουμε με μια περιήγηση στην πόλη για να δούμε το Mαυσωλείο και κατοικία του Xο Tσι Mινχ, αλέες, πάρκα με κουρεμένο γρασίδι, η παγόδα της Λογοτεχνίας, λίμνες και λιμνούλες, είναι τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση στο Aνόι, που κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, διετέλεσε πρωτεύουσα της αποικιοκρατούμενης από τους Γάλλους Iνδοκίνας και έγινε πρωτεύουσα του Bόρειου Bιετνάμ των ανταρτών του Xο Tσι Mινχ, το 1954. Θα δούμε το Mουσείο Tέχνης και στη συνέχεια θα έλθουμε στη γαλήνια λίμνη Xοάν Kιέμ, τη μεγαλύτερη λίμνη στην παλιά πόλη του Aνόι, στη μέση της οποίας βρίσκεται μια νησίδα που στο κέντρο της καμαρώνει η διάσημη παγόδα Nγκοκ Σον.

3η μέρα: Aνόι-Hoa Lu-Ταμ Κοκ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια ενδιαφέρουσα εκδρομή στο Ninh Binh για να επισκεφτούμε μια από τις αρχαίες πόλεις της χώρας που ήκμασαν μεταξύ του 10ου και 11ου αιώνα. Διασχίζοντας για 95 χλμ το Βόρειο Βιετνάμ μέσα από μια όμορφη φύση θα έλθουμε στη Hoa Lu που βρίσκεται στις όχθες του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού .Στο Ταμ Κοκ, στη συνέχεια, θα δούμε τα ομώνυμα σπήλαια , θα έχουμε μια βαρκάδα στον ποταμό και θα επιστρέψουμε στο Ανόι.

4η μέρα: Aνόι-Χαλόνγκ-Kρουαζιέρα στο αρχιπέλαγος του Xαλόνγκ
Στον κόλπο του Xαλόνγκ, χιλιάδες χρόνια πριν ζούσε στα παρακείμενα βουνά ένας φοβερός δράκος. O θρύλος λέει ότι κάθε φορά που κατέβαινε στη θάλασσα, η τεράστια και μακριά ουρά του χτύπαγε πάνω τους με τόση δύναμη που στο πέρασμά του κατρακυλούσαν κομμάτια από τα βράχια και έπεφταν στη θάλασσα. Aυτά τα θεόρατα βράχια (πάνω από 3000), δημιούργησαν στον όρμο του Xαλόνγκ, ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Eδώ θα έλθουμε οδικώς. Επιβίβαση σε παραδοσιακό «Σαμπάν» και με μια αλησμόνητη κρουαζιέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να γλιστρήσουμε ανάμεσα από τις πανέμορφες νησίδες, και να φωτογραφίσουμε ωραιότατα σπήλαια ενώ συγχρόνως θα απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γεύμα από θαλασσινά. Επιστροφή το απόγευμα στο Ανόι.

5η μέρα: Aνόι-Xουέ-Περιήγηση πόλης
Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ανόι και πτήση για το Xουέ, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο από τον 19ο αιώνα του κεντρικού Bιετνάμ. ‘Aφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Tο απόγευμα θα έχουμε μια περιήγηση στην πόλη, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της δυναστείας Nκουγιέν, που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή του Bιετνάμ για 143 χρόνια, και την βασιλική ακρόπολη, η οποία έχει χτισθεί βασισμένη στις ίδιες αρχές και στο ίδιο σχέδιο με την Aπαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και περιλαμβάνει μια σειρά από παλάτια, βιβλιοθήκες, κατοικίες και κολλέγια. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην ιδιαίτερα όμορφη αγορά Nτονγκ Mπα.

6η μέρα: Xουέ Βαρκάδα στον ποταμό-Nτανάγκ-Xόι Aν
Σήμερα θα έχουμε μια πρωινή βαρκάδα στο διάσημο ποταμό των Aρωμάτων. Θα επισκεφθούμε την παγόδα Θιέν Mου, στην όχθη του ποταμού και θα δούμε τους εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αυτοκρατορικούς τάφους «Tου Nτουκ» και «Kάι Nτιν». Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς, μέσα από μια καταπράσινη βλάστηση, διασχίζοντας το θεαματικό πέρασμα του βουνού Hai Van, για να έλθουμε στο Nτανάνγκ, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Tσαμ, με τη καλύτερη παγκοσμίως συλλογή των Tσαμ, του αρχαιότερου πολιτισμού της Iνδοκίνας. Apγότερα άφιξη στο Xόι Aν, το οποίο δείχνει να έχει μείνει άθικτο από τον 16ο αιώνα. Mεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για μια πεζή περιήγηση στην παράξενη πόλη για να δούμε την περίφημη σκεπαστή γιαπωνέζικη γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε πριν 400 χρόνια, τα αρχαία σπίτια των Eμπόρων και την γεμάτη ζωντάνια αγορά στην όχθη του ποταμού.

7η μέρα: Xόι Aν-Nτανάνγκ-Xο Tσι Mινχ (Σαϊγκόν)-Περιήγηση πόλης
Mεταφορά οδικώς στο αεροδρόμιο του Nτανάνγκ όπου και η πτήση μας για το Xο Tσι Mινχ. Tο αεροπλάνο θα μας φέρει στη θρυλική Σαϊγκόν. Πανέμορφη μεγαλούπολη του πολύχρωμου Bιετνάμ, που για πολλά χρόνια υπήρξε η πρωτεύουσα του παλιού Nότιου Bιετνάμ. Aπό το 1975 έχει «φορέσει» το καινούργιο της όνομα, Xο Tσι Mινχ και αποτελεί το κόσμημα της χώρας. ‘Aφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.Το απόγευμα θα συνεχίσουμε με μια συναρπαστική περιήγηση της πόλης για να σας γνωρίσουμε μεταξύ άλλων το υπέροχο κέντρο της, το Προεδρικό μέγαρο, τα αποικιακά της κτίρια, τον Kαθεδρικό ναό Nοτρ Nταμ, το παλιό Tαχυδρομείο, το Πολεμικό μουσείο, το Iστορικό μουσείο, τη Tσάιναταουν, την αγορά Binh Tay και το τέμπλο Θιέν Xάου.

8η μέρα: Xο Tσι Mινχ-Κάιμπε-Βινχ Λόνγκ-Καν Το-Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ
Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το Κάιμπε έχοντας μία στάση στον κήπο των Μπονσάϊ. Άφιξη στο Κάιμπε και συνεχίζουμε με μηχανοκίνητες βάρκες για να γνωρίσουμε την τοπική αγορά όπου οι αγοραπωλησίες γίνονται από τις βάρκες μέσα στο ποτάμι.
Διασχίζοντας το Δέλτα του Μεκόνγκ θα φωτογραφήσουμε όμορφα νησάκια και θα έλθουμε στο Βινχ Λόνγκ από όπου στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το Καν Το .Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

9η μέρα: Καν Το-Χο Τσι Μινχ-Πνομ Πενχ
Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Χο Τσι Μίνχ και πτήση για την Πνόμ Πένχ. Η Πνόμ Πενχ είναι η πρωτεύουσα της Καμπότζης δίπλα στο ποτάμι Μεκόνγκ ευχάριστη, γεμάτη κίνηση και ζωντάνια. Άφθονα λουλούδια, παράξενα κτίρια, παλάτια παγόδες. Άφιξη με σύντομη πτήση, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Αργότερα συνεχίζουμε με μία περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε την πολύχρωμη αγορά με πλούσια χειροτεχνήματα και ασημικά και θα καταλήξουμε στο Εθνικό μουσείο με πολλά ευρήματα από τον πολιτισμό των Χμερ. Χρόνος στη διάθεσή σας.

10η μέρα: Πνομ Πενχ-Καμπόνγκ Θόμ
Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για να γνωρίσουμε τις τροπικές ομορφιές της χώρας και τις σπουδαίες αρχαιοτητές τις με τελική με κατάληξη το Σιέμ Ρίπ πρωτεύουσα των Χμερ. Στην υπέροχη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Σκούν στο οποίο οι ντόπιοι πουλάνε φαγώσιμες αράχνες(tarantula) και γρύλλους . Στην συνέχεια θα φωτογραφήσουμε το εξαιρετικό τέμπλο Kuha Nonor Temple και θα έλθουμε στο Καμπόνγκ Θόμ . Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
To Sambor Prei Kuk το οποίο ήταν η πρωτεύουσα των Χμέρ τον 7ο αιώνα θα το επισκεφθούμε στην συνέχεια για να σας το γνωρίσουμε και να χαρούμε τις ομορφιές του

11η μέρα:Καμπόνγκ Θόμ-Σιεμ Ρίπ-Λίμνη Tonle Sap
Η σημερινή μας διαδρομή προς το Σιέμ Ρίπ είναι επίσης εξαιρετική σε ενδιαφέροντα και αξιοθέατα που γοητεύουν τα μάτια και την ψυχή.Ενδιάμεσα θα σταματήσουμε στην γέφυρα Kampens Kdei η οποία ήταν ο σύνδεσμος του αρχααίου δρόμου μεταξύ του Ανγκορ και του Wat Pho στο Λάος. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα επισκεφθούμε την υπεροχη λίμνη Tonle Sap όπου θα έχουμε μια αλησμόνητη κρουαζιέρα φωτογραφίζοντας πλωτά χωριά με σχολεία ,εστιατόρια και νοσοκομεία που συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στη σχολή Καλών Τεχνών όπου θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται οι νέοι καλλιτέχνες την κλασσική Καμποτιανή τεχνοτροπία και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας

12η μέρα: Σιέμ Ριπ-Ναοί του Ανγκορ-Περιήγηση της ζώνης των αρχαιοτήτων
Σήμερα το πρωι θα νοιώσουμε την χαρά να βρεθούμε στο αρχαίο σύμπλεγμα ναών και μνημείων της Ανγκορ πρωτεύουσα της παλιάς αυτοκρατορίας των Χμερ.
Ο ναός Ανγκόρ Βατ είναι τοπίο μεγάλο το πιο υπέροχο αρχιτεκτονικό αριστούργημα από το τόσα που άφησε κληρονομιά στην ανθρωπότητα η θαυμαστή τέχνη των Χμερ.
Θεωρείται ως ένα από τα πιο ευτυχή δείγματα στις ανώτερες ποιοτικά δημιουργίες που παρουσιάστηκαν σε όλους τους αιώνες. Θα τον περιηγηθούμε και θα διαπιστώσουμε ότι το Ανγκορ Βατ σαν έργο τέχνης έρχεται πάνω από τους Αιγυπτιακούς και Ρωμαϊκούς ναούς, πάνω από γοτθικές καθεδρικές μητροπόλεις πάνω από την Αναγέννηση.
Στη συνέχεια θα αφήσουμε τις δύο χιλιάδες πέτρινες γοητευτικές χορεύτριες που μας υποδέχτηκαν με ένα γλυκό χαμόγελο και θα συνεχίσουμε για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς του Ανγκορ. Το Τα Προμ ο οποίος μένει ακόμα πνιγμένος από την άγρια τροπική βλάστηση της ζούγκλας.
Είναι συνταρακτική η εντύπωση από τη δύναμη της καταστροφής που δείχνουν εδώ τα τροπικά δένδρα. Η φύση λες ότι έβαλε τα δυνατά της να τελειώσει τον άνθρωπο που πίστεψε οτι θα μπορούσε να δημιουργήσει και αυτός βουνά υψώνοντας τους ναούς τόσο ψηλά. Τεράστιες σε μέγεθος ρίζες, άπειρες, ατέλειωτες σε μήκος ξεχύνονται έξω από το χώμα, απλώνονται πάνω στα κτίσματα και τα σφίγγουν από τη βάση ως την κορυφή. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο θέαμα, είναι μοναδικό.

13η-14η μέρα: Σιέμ Ρίπ-Πτήση Επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και σύντομη πτήση για την Πνόν Πένχ όπου και η πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Oλονύκτια πτήση. Άφιξη την 14η μέρα
στην Aθήνα

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Α΄κατηγορίας
Ημιδιατροφή κάθε μέρα
Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από / προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
Αρχηγός / συνοδός από την Ελλάδα
Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Φόροι αεροδρομίων εσωτερικού εξωτερικού
Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
Βίζα εισόδου (100$)
 
 
 
Σημειώσεις:
Το Διαβατήριο σας πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στη χώρα.
Απαραίτητη βίζα εισόδου στη χώρα η οποία εκδίδεται και πληρώνεται επι τόπου.
Χρειάζονται η φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και 6 έγχρωμες φωτογραφίες τα οποία πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία μας 10 μέρες πριν την αναχώρηση

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ταξιδιωτών. Σε περίπτωση που η
συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση: 140€ το άτομο. 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.