ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μάρτιος 2019   Απρίλιος 2019   Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019  
  26          
Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020  
           
 
 
0o.ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (οδικώς/ακτοπλοικώς) 4μέρες

0o.ΠΑΣΧΑ

1η ΜΕΡΑ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΚΕΡΚΥΡΑ
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 06:30 το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή φαγητό, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο ferry-boat και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων. Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια. Γευμα και στην συνέχεια παρακολούθηση των επιταφίων.. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το "κόρο" (χορωδία), μια Φιλαρμονική, "τόρτσες" (μεγάλα κεριά), "μανουάλια" (βενετσιάνικα φανάρια), "σκόλες" (λάβαρα) και φλάμπουρα, που ειδικά αυτό το βράδυ όλα φέρονται στο πλάι σε ένδειξη πένθους.Επισης στις πομπές των επιταφίων συμμετέχουν σχολεία, πρόσκοποι αλλά και μικρά κορίτσια που κρατούν στα χέρια τους καλαθάκια με λουλούδια. Αργά αρχίζει η περιφορά του τελευταίου αλλά πιο επιβλητικού επιταφίου, της Μητρόπολης. Τον κρατούν στους ώμους τους ναύτες και ακολουθούν όλοι οι ιερείς της πόλης, καθώς και οι τρεις φιλαρμονικές. Η παλαιά παίζει το "Adagio" του Albinoni, η μπλε τη "Marcia Funebre" (πένθιμο εμβατήριο) του Verdi, ενώ η πορτοκαλί την πένθιμη ελεγεία "Suentura" (απώλεια, συμφορά) του Mariani. Διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ :
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο της πόλης.Θα παρακολουθήσουμε την λειτανία του σεπτού σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνα που καθιερώθηκε το 1550, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί από το λιμό. Συνοδεύεται από τις πολλές και φημισμένες φιλαρμονικές του νησιού που χαρίζουν άφθαστη μουσική απόλαυση. Μαζί γίνεται και η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου, έθιμο που ξεκίνησε στα Ενετικά χρόνια. Οι φιλαρμονικές παίζουν το Calde Lacrime του Michelli, τον Αμλέτο του Faccio και τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Beethoven. Στις 11 ακριβώς καθώς οι καμπάνες αναγγέλλουν την "πρώτη Ανάσταση", από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, οι Κερκυραίοι ρίχνουν "μπότηδες". Το φασαριόζικο αυτό έθιμο είναι ίσως επηρεασμένο από τους Ενετούς . Στους δρόμους ξεχύνονται οι Φιλαρμονικές και παίζουν ένα εύθυμο εμβατήριο. Συνεχίζουμε με ξενάγηση, στο φλωρεντιανού ρυθμού, ΑΧΙΛΛΕΙΟ κτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ.Θα συνεχίσουμε στο περίφημο ΚΑΝΟΝΙ και επίσκεψη στο ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ και τη μονή της Βλαχέρνας..Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στην πλατεία Σπιανάδα και ακολουθεί δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό. Πασχαλινό γεύμα με ψητά αρνιά κόκκινα αυγά, και πανω από όλα τραγούδι, μουσική, και παραδοσιακοί χοροί απόγευμα εκδρομή στην όμορφη ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο μοναστήρι. Για όσους επιθυμούν προαιρετική επίσκεψη με βάρκες στις σπηλιές (σύμφωνα με τη μυθολογία σε μια από αυτές η Ναυσικά συνάντησε τον Οδυσσέα)Το βράδυ, προαιρετική έξοδος για διασκέδαση. Διαν/ση.

4η ΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό, επισκεψη στην γραφική Λευκίμμη και παρακολούθηση της Μ.Λιτανείας.Τραγούδια χοροι Κερκυραικοί και Λευκιμμιώτικοι απο Ντοπιοες γυναίκες μαζί με την συνοδεία της Φιλαρμονικής.Στην συνέχεια μεταφορά στο λιμανι επιβιβαση στο ferry boat και άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε για την επιστροφή μας, μεσω Εγνατία άφιξη το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη<

  0o.ΠΑΣΧΑ 0o.ΠΑΣΧΑ 0o.ΠΑΣΧΑ 0o.ΠΑΣΧΑ

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά με πολυτελή λεωφορεία.

Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
Hμιδιατροφη. (Σάββατο αναστάσιμο δείπνο, Κυριακή εορταστικό πασχαλινό γεύμα με Κερκυραικο γλεντι)


Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Αρχηγό συνοδό του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.  
 
 
Σημειώσεις:

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ μεχρι 5 ετων ΜΟΝΟ ΝΑΥΛΑ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ+ΠΛΟΙΟ)  
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.