ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιανουάριος 2019   Φεβρουάριος 2019   Μάρτιος 2019   Απρίλιος 2019   Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019  
           
Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019  
           
 
 
0o.ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (οδικώς/ακτοπλοικώς) 5μέρες

0o.ΠΑΣΧΑ

1η ημέρα.ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 06:30 το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή φαγητό, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο ferry-boat και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων. Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα επίσκεψη στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πρωινό,και περιήγηση στην πόλη της Κέρκυρας , και στα αξιοθέατά της όπως το Σινοιαπωνικό μουσείοτο επιβλητικό παλιό φρούριο , θα δούμε τον Αγιο Σπυρίδωνα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο.Στην συνέχεια παρακολούθηση των επιταφίων.. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το "κόρο" (χορωδία), μια Φιλαρμονική, "τόρτσες" (μεγάλα κεριά), "μανουάλια" (βενετσιάνικα φανάρια), "σκόλες" (λάβαρα) και φλάμπουρα, που ειδικά αυτό το βράδυ όλα φέρονται στο πλάι σε ένδειξη πένθους.Επισης στις πομπές των επιταφίων συμμετέχουν σχολεία, πρόσκοποι αλλά και μικρά κορίτσια που κρατούν στα χέρια τους καλαθάκια με λουλούδια. Αργά αρχίζει η περιφορά του τελευταίου αλλά πιο επιβλητικού επιταφίου, της Μητρόπολης. Τον κρατούν στους ώμους τους ναύτες και ακολουθούν όλοι οι ιερείς της πόλης, καθώς και οι τρεις φιλαρμονικές. Η παλαιά παίζει το "Adagio" του Albinoni, η μπλε τη "Marcia Funebre" (πένθιμο εμβατήριο) του Verdi, ενώ η πορτοκαλί την πένθιμη ελεγεία "Suentura" (απώλεια, συμφορά) του Mariani. Διαν/ση.

3η ΜΕΡΑ: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ :
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο της πόλης.Θα παρακολουθήσουμε την λειτανία του σεπτού σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνα που καθιερώθηκε το 1550, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί από το λιμό. Συνοδεύεται από τις πολλές και φημισμένες φιλαρμονικές του νησιού που χαρίζουν άφθαστη μουσική απόλαυση. Μαζί γίνεται και η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου, έθιμο που ξεκίνησε στα Ενετικά χρόνια. Οι φιλαρμονικές παίζουν το Calde Lacrime του Michelli, τον Αμλέτο του Faccio και τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Beethoven. Στις 11 ακριβώς καθώς οι καμπάνες αναγγέλλουν την "πρώτη Ανάσταση", από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, οι Κερκυραίοι ρίχνουν "μπότηδες". Το φασαριόζικο αυτό έθιμο είναι ίσως επηρεασμένο από τους Ενετούς . Στους δρόμους ξεχύνονται οι Φιλαρμονικές και παίζουν ένα εύθυμο εμβατήριο. Συνεχίζουμε με ξενάγηση, στο φλωρεντιανού ρυθμού, ΑΧΙΛΛΕΙΟ κτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ.Θα συνεχίσουμε στο περίφημο ΚΑΝΟΝΙ και επίσκεψη στο ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ και τη μονή της Βλαχέρνας.. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στην πλατεία Σπιανάδα και επιστροφή στο ξενοδοχείο Ακολουθεί δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό.Ελεύθερος χρόνος στους ανοιχτούς χόρους του ξενοδοχείο, όπου προετοιμάζεται το Πασχαλινό γεύμα με ψητά αρνιά κόκκινα αυγά, και πανω από όλα τραγούδι, μουσική, και παραδοσιακούς χορούς.Απολαύστε το πασχαλινό τραπέζι.ΤΟ απόγευμα εκδρομή στην όμορφη ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο μοναστήρι. Για όσους επιθυμούν προαιρετική επίσκεψη με βάρκες στις σπηλιές (σύμφωνα με τη μυθολογία σε μια από αυτές η Ναυσικά συνάντησε τον Οδυσσέα)Το βράδυ, προαιρετική έξοδος για διασκέδαση. Διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ Πρωινό και ξενάγηση,στο φλωρεντιανού ρυθμού,ΑΧΙΛΛΕΙΟ κτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ.Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στο περίφημο ΚΑΝΟΝΙ και επίσκεψη στο ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ και τη μονή της Βλαχέρνας. Ελεύθερος χρόνος, για περιήγηση ή καφέ στο φημισμένο ΛΙΣΤΟΝ.Αργότερα επιβίβαση στο ferry boat και άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε για την επιστροφή μας.

  0o.ΠΑΣΧΑ 0o.ΠΑΣΧΑ 0o.ΠΑΣΧΑ 0o.ΠΑΣΧΑ

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία.
Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας.
Ημιδιατροφή καθημερινά.(Σάββατο αναστάσιμο δείπνο,Κυριακή εορταστικό πασχαλινό γεύμα με Κερκυραικο γλεντι)Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Αρχηγό συνοδό του γραφείου.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Επιπλέον γεύματα,ποτά,τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. 
 
 
Σημειώσεις:
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – Μ.ΠΕΜΠΤΗ & Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.