ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Αθήνα

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019  
           
Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020  
           
 
 
0α. Μεγάλος Γύρος Μαρόκου με τις Χίλιες Κάσμπες. 10μέρες

0α.

Το ταξίδι με τις Χίλιες Κάσμπες και τις αυτοκρατορικές πόλεις που μαγεύουν τον επισκέπτη. Ταξίδι όπου συναντιούνται η παράδοση και η νέα εποχή. Πόλεις με μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ένας τρόπος ζωής των Μαροκινών πού διαφερει από τις άλλες Αραβικές χώρες.
Ευκαιρία να ζήσετε μοναδικές περιπέτειες και εμπειρίες που θα σας μένουν αξέχαστες. Οι κάτοικοι των πραγματικών χωριών του Μαρόκου ΟΙ ΒΈΡΒΕΡΡΟΙ θα σας μαγέψουν, όπως και τα καταπληκτικά τοπία στο Βόρειο κομμάτι της χώρας καθώς και η ιδιαίτερη ομορφιά της Σαχαρα που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά αλλού.
Ζήστε το όνειρό σας στο Μαρόκο με το Dayrise Holidays.


Μεγάλος Γύρος Μαρόκου

1η ΜΕΡΑ: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα. Άφιξη στο αεροδρόμιο ΜΩΧΑΜΕΤ του 5ου Μεταφορά στο ξενοδοχείο Τακτοποίηση στα δωμάτια. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην πόλη. Η μεγαλούπολη που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα η οποία είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής και ένα από τα πιο φημισμένα λιμάνια της Ηπείρου. Εδώ βρίσκεται το γνωστό ισλαμικό τέμενος που αφιερώθηκε στον HASSAN Β' με τον μεγαλύτερο Μιναρέ στον κόσμο. Αργότερα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παραλιακή λεωφόρο La Cornice όπου παρέα με ένα καφέ θα απολαύσουμε την θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Επίσκεψη στην πλατεία του Μωχάμετ του 5του και στην πλατεία των Ηνωμένων εθνών. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΡΑΜΠΑΤ - ΜΕΚΝΕΣ – ΦΕΖ

Πρωινό και αναχώρηση για ΡΑΜΠΑΤ από την Εθνική οδό και μετά από 40 λεπτά άφιξη στην σημερινή πρωτεύουσα του ΜΑΡΟΚΟ. Πανοραμική ξενάγηση της πράσινης πόλης όπως αποκαλείται, από τις αρχαιότερες του Ισλάμ (12ος αιώνας) επίσκεψη της έπαυλης του παλατιού, του μαυσωλείου του ΜΩΧΑΜΕΤ του 5του, του πύργου Βασιλιά Χασσάν, το κάστρο του ΟΥΝΤΑΙΑ στην είσοδο της παλιάς πόλης. Διαμέσων Βερβέρικων χωριών επόμενος σταθμός, η ΜΕΚΝΕΣ που είναι γνωστή για το μεγάλο τείχος μήκους 40 χιλιομέτρων και τον δημιουργικό βασιλιά της ΙΣΜΑΗΛ ΜΟΥΛΑΙ. Έναν θαυμαστή και μιμητή στον τρόπο της διοίκησης Λουδοβίκο 14το που κυβέρνησε για 55 χρόνια στα τέλη του 17ου αιώνα. Γεύμα εξ ιδίων. Μετά από διαδρομή 30 λεπτών άφιξη στην ΦΕΖ, την πιο αρχαία και μυστηριακή από όλες τις αυτοκρατορικές πόλεις. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΦΕΖ

Η μέρα αφιερωμένη στην πολη. Πρωινό, και αναχώρηση για την ξενάγηση μας. Κτίστηκε τον 8ο αιώνα και διαθέτει την περισσότερη ιστορία από τις άλλες πόλεις του ΜΑΡΟΚΟ. Η ΦΕΖ είναι στην πραγματικότητα 2 πόλεις. Η Ελ Μπαλι και η Τζεντιντ. Φημίζεται για την πλατεία και το σιντριβάνι της τον Ανδαλουσιανής Τεχνοτροπίας ναό, το Βασιλικό παλάτι, το ΚΑΣΜΠΑ και το πανεπιστήμιο ΚΑΡΑΟΥΙΝ που είναι πιο παλιό και από αυτό της Οξφόρδης. Η ΦΕΖ ΕΛ ΜΠΑΛΙ ακόμη και σήμερα εκπέμπει μια μαγική γοητεία όπως και στα παλιά χρόνια. Μια τεράστια μάζα από ελικοειδείς δρόμους στενά σοκάκια και σκεπαστές αγορές όπου μπορεί κανείς να χαθεί εύκολα αν δεν προσέξει. Υπέροχα παραδείγματα Ισπανο-Αραβικής αρχιτεκτονικής. Τεχνίτες που δουλεύουν τα χειροτεχνήματα τους. Η Μεντίνα της είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Εκεί μπορεί κανείς να βρεί προς αγορά τα πάντα. Γεύμα εξ ιδίων. Το απόγευμα επίσκεψη στην καινούργια πόλη ΦΕΖ ΕΛΖΝΤΙΝΤ και την εβραϊκή συνοικία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΦΕΖ - ΜΙΝΤΕΛΤ - ΕΡΡΑΣΙΝΤΙΑ – ΕΡΦΟΥΝΤ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αφήνουμε την ιστορική Φεζ και αφού περιδιαβούμε τα χωριά τουμέσου Άτλαντα, όπως το Ιφράν και το Μιντέλτ και διαμέσου της Ερρασιντία, θα καταλήξουμε στην Ερφούντ, 440 χλμ από την Φεζ.Σας συστήνουμε να κλείσετε τη σημερινή ημέρα παρακολουθώντας τη δύση του ηλίου στους αμμόλοφους της Μερζούγκα. Δείπνο και διανυκτέρευση..

5η Ημέρα: ΕΡΦΟΥΝΤ ΔΩΡΟ ! ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΠ 4 Χ 4 ΣΤΗ ΜΕΡΖΟΥΡΓΚΑ - ΤΙΝΕΧΡΙΡ - ΕΛ ΚΕΛΛΑΑ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ

Μετά το πρόγευμα θα αφήσουμε την Ερφούντ. η σημερινή μέρα μας επιφυλάσσει μια εκδρομή – σαφάρι με τζιπ 4Χ4 στους αμμόλοφους της Μερζούγκα όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου με φόντο την απεραντοσύνη της ερήμου. Μια εμπειρία ζωής που σίγουρα θα αποτελέσει την πιο σημαντική ανάμνηση από την περιήγηση μας στο Μαροκινό Νότο..Στη συνέχεια αναχώρηση για τη γραφική Ουαρζαζάτ που απλώνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου. Πρώτη στάση και σε κοντινή απόσταση από τη γραφική Τινερχίρ, βρίσκεται η είσοδος του Φαραγγιού Τόντρα. Η Τινερχίρ μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη είναι χτισμένη γύρω από λόφους και αποτελεί μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Χρόνος ελεύθερος στο Φαράγγι για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τις απότομες, βραχώδεις πλαγιές του. Η διαδρομή από τη Τινεχρίρ μέχρι την Ουαρζαζάτ είναι επίσης μια από τις πλέον όμορφες καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο τζέμπελ Σαχρό στα νότια. Θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς, στην κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται, μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστές, Ελ Κελάα Μ’ Γκούνα, το Αμερχιντίλ και η Σκούρα. Θα καταλήξουμε στην Ουαρζαζάτ 315 χλμ από την Ερφούντ, πόλη που παλαιότερα αποτελούσε οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η Ημέρα : ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ
Πρόγευμα και σήμερα θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη Ουαρζαζάτ, όπου θα επισκεφθούμε τις κάσμπες της πόλης. Η Ουαρζαζάτ είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκο τις οποίες θα επισκεφθούμε. Η κάσμπα Ταουρίτ, πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή μας για ξεκούραση.Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα : ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρόγευμα και αφήνουμε την Ουαρζαζάτ. Μέσα από μια καταπληκτική ορεινή διαδρομή 143 χιλιομέτρων, στον υψηλό Άτλαντα διαμέσω του περάσματος Τίσκα θα καταλήξουμε σ’ ένα υπέροχο κατακόκκινο τοπίο, το πανέμορφο Μαρακές. Πρώτη γνωριμία με την πόλη, θα επισκεφθούμε την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων» όπου θα θαυμάσουμε τον μιναρέ Κουτούμπια. Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών,οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας τον ήλιο στην πισίνα του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η Ημέρα : ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό. Το ΜΑΡΑΚΕΣ ιδρύθηκε το 1062. Ήταν από την πρώτη στιγμή η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας που εκτεινόταν από το σημερινό ΤΟΛΕΔΟ της ΙΣΠΑΝΙΑΣ μέχρι και ΣΕΝΕΓΑΛΗ. Ονομάστηκε "κόκκινη πόλη" εξαιτίας του χρώματος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από την γύρω περιοχή για το χτίσιμο της. Ένας μεγάλος λαβύρινθος όπου μέσα σε αυτόν βρίσκονται Παλάτια Μουσεία Ναοί και Αγορές. Οι υπέροχη κήποι της πόλης ακόμα και σήμερα ποτίζονται με τα παλιά παραδοσιακά υπόγεια κανάλια του 11ου αιώνα. Πρωινή ιστορική ξενάγηση που περιλαμβάνει: Την πισίνα και τους κήπους της ΜΙΝΑΡΑ, τον Μιναρέ της Κουτουπία που κτίστηκε τον 12ο αιώνα την ίδια χρονική στιγμή που κτιζόταν του Γκιραλντα της Σεβιλλης και ο πύργος του ΧΑΣΣΑΝ στο ΡΑΜΠΑΤ. Θα δούμε το παλάτι Μπάχια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, γεύμα εξ ιδίων. Η Μαροκινή κουζίνα είναι από τις πολύ φημισμένες στον Αραβικό κόσμο, άλλα και στην Ευρώπη. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα νόστιμα και καυτερά μενού με την Χαρίσα, και άλλα πιάτα που θα σας φανούν πάρα πολύ γευστικά. Το μενού του Μαροκινού περιλαμβάνει κατά κανόνα κρέας αρνιού και για επιδόρπιο τις απίθανες πάστες. Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε την σπεσιαλιτέ από περιστέρι η το Χουτ, σπεσιαλιτέ με ψάρι. Το κουσκούσι που συνοδεύεται από λαχανικά και αρνίσιο κρέας είναι το γνωστό είναι παράδοση. Για ποτό οπωσδήποτε θα δοκιμάσετε το γλυκό τσάι από φρέσκια μέντα η τον δυνατό Αραβικό καφέ ο οποίος σερβίρεται ελαφρύς με το πρωινό. Μπορείτε να απολαύσετε σας στα μπαρ ελευθέρα αφού η απαγόρευση ισχύει μόνο για τους Μουσουλμάνους. Το απόγευμα συνεχίζουμε την ανακάλυψη του "διαμαντιού του Νότου"όπως αποκαλείται το ΜΑΡΑΚΕΣ.
Ελεύθερος χρόνος στους χώρους του ξενοδοχείου. Δείπνο .Για οσους επιθυμουν νυχτρινή διασκέδαση στο γνωστό σε όλους φολκλορικό φαντασμαγορικό πρόγραμμα "ΦΑΝΤΑΣΙΑ". Προαιρετική συμμετοχή(20 €) .

9η Ημέρα : ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στο Μαρακές για να την διαθέσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Εσσαουίρα, πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, η οποία απέχει 175 χλμ,ντυμένη στα λευκά και τα μπλε,που σήμερα αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολάυστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων... Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε μια μονοήμερη εκδρομή στην Ουαρζαζάτ, όπου θα βρεθούμε μετά από μια καταπληκτική διαδρομή πάνω στην οροσειρά του Άτλαντα. Το βράδυ, δείπνο στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.

10η Ημέρα : ΜΑΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ -

Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για Καζαμπλάνκα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

  0α. 0α. 0α. 0α.

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*κ 5*
ΠΡΩΙΝΑ
ΔΕΙΠΝΑ
Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
Εκδρομες Ξεναγήσεις οπως αναφέρονται στο προγραμμα...Εμπειρος Ελληνόφωνος ξεναγος / συνοδός του γραφείου μας.
Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης,
Φόροι αεροδρομίων
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φιλοδωρήματα - παντός είδους ποτά, room service – τηλεφωνήματα
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα
Προσωπική ασφάλεια (15 €)
Προαιρετικές Εκδρομές και εκδηλώσεις.
 
 
 
Σημειώσεις:
Για διευκόλυνση στην οργάνωση και την επιτυχία της εκδρομής , το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να εκτελεί το πρόγραμμα και αντίστροφα. Λόγω της υψηλής καλοκαιρινής περιόδου 1-20 Αυγούστου, τα δωμάτια στα ξενοδοχεία ιδίως σε περίοδο αιχμής, παραδίδονται το αργότερο στις 1400 ενώ πρέπει να τα ελευθερώνουμε στις 1200.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Σε περίπτωση απώλειας αποσκευών το γραφείο δεν φέρει καμιά ευθύνη.
Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο, και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας. Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας πρέπει να ρωτήσουν την αντίστοιχη πρεσβεία για το αν χρειάζονται βίζα η όχι. Το γραφείο δε φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.