ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Αθήνα

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019  
           
Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020   Ιούνιος 2020  
           
 
 
14α. ΚΑΪΡΟ -ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ -ΧΑΝ ΧΑΛΙΛ- ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ) 8μέρες

14α.

1. Παρασκευή : ΑΘΗΝΑ–ΚΑΪΡΟ (EGYPTAIR MS 748 αναχ. 14.30–άφιξη 15.30)
Να είστε 2 ώρες πριν την πτήση σας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Πτήση για το Κάιρο. Άφιξη στην πρωτεύουσα που είναι έτοιμη να σας παρασύρει στην αραβική μαγεία...
… Το βράδυ, προαιρετική νυχτερινή κρουαζιέρα στο Νείλο, με δείπνο και θέαμα, χορός oriental, “ταμπούρα”, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Αίγυπτο. Διασκεδάστε, χορέψτε, με θέα το φωταγωγημένο Κάιρο και τις όχθες του Νείλου!

2. Σάββατο: ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΠΑΖΑΡΙ – με γεύμα.
Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, όπου στεγάζονται οι θησαυροί του Τουταγχαμών και φαραωνικά αριστουργήματα, τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, την Σφίγγα, καθώς και τα εργαστήρια παπύρων. Το μεσημέρι γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Ύστερα θα επισκεφθούμε το φημισμένο παζάρι Χάν-ελ-Χαλίλι. Υφάσματα, μπακίρια, δερμάτινα, χρυσός, ασήμι, χαλκός, κοσμήματα και τόσα είδη σε μοναδικές τιμές, μέσα στην παραδοσιακή αραβική ατμόσφαιρα του «σούκ»… Το βράδυ, δοκιμάστε ίσως την τύχη σας στα κοσμοπολίτικα καζίνο!

3. Κυριακή: (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – με γεύμα).
Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα, ή προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια (59 €), όπου μετά από μία όμορφη διαδρομή στην έρημο και το δέλτα του Νείλου, θα φθάσουμε στην πόλη και θα δούμε τα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ, τους κήπους της Μοντάζας, το Κορνίς, το ελληνικό τετράγωνο, την νέα Βιβλιοθήκη, το σπίτι του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη και το πατριαρχικό ναό. Το μεσημέρι φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Κάιρο. Το βράδυ, ίσως, ένα ποτό σε κάποιο κοσμικό κλαμπ.

4. Δευτέρα: ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ.
Πτήση νωρίς το πρωί για το Λούξορ, στην Άνω Αίγυπτο, το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, τις "100-πύλες Θήβες" του Ομήρου. Θα αρχίσουμε την επίσκεψη μας στην ανατολική όχθη από τους περίφημους ναούς του Λούξορ, κτισμένους από τους Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’ αφιερωμένους στον θεό Άμμων-Ρα. Θα δούμε τον εντυπωσιακό πυλώνα με τα δύο πελώρια καθιστά βασιλικά αγάλματα, το ναό με τις τοιχογραφίες που είναι αφιερωμένες στο Μέγα Αλέξανδρο, τον ένα από τους μεγάλους οβελίσκους, καθώς ο άλλος βρίσκεται στην πλατεία Concorde στο Παρίσι και το τζαμί του Αμπούλ-Χαγκάγκ. Συνεχίζοντας, στην λεωφόρο με τα αγάλματα των Σφιγγών που συνδέει το Λούξορ με το Καρνάκ, θα θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χονσού, τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και την θεία καθαρτήρια λίμνη. Έπειτα θα περάσουμε στην δυτική όχθη, την "Πόλη των Νεκρών". Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, που ανακάλυψε το 1922 ο αρχαιολόγος Κάρτερ, μεταξύ των οποίων του Τουταγχαμών, του Σέτι Α’, του Ραμσή Γ’, του Τούθμωσης και της Νεφερτίτης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον τριώροφο ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, καθώς και τους κολοσσούς του Μέμνονα, δύο πελώρια καθιστά αγάλματα ύψους 19,20μ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο κρουαζιερόπλοιο.

5. Τρίτη: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΕΣΝΑ – ΕΝΤΦΟΥ.
Ανεβαίνοντας στον Νείλο, θα γοητευθείτε από την εξωτική ομορφιά του ποταμού. Όχθες με χρυσή άμμο και πάπυρους, γραφικά πλινθόκτιστα χωριά και ντόπιοι με πολύχρωμα ρούχα και μελαμψά χαμογελαστά πρόσωπα να σας χαιρετούν. Περνώντας από το "κλειδί του Νείλου", το φράγμα της Έσνας, θα φθάσουμε στο Έντφου, με τον ναό του Ώρου, του ηλιακού γερακιού, προστάτη των Φαραώ, με τον τεράστιο πυλώνα, όπου γινόταν κάθε χρόνο η τελετή της "Ένωσης με τον δίσκο" των Φαραώ. Γεύμα και δείπνο με παραδοσιακές λιχουδιές, διασκέδαση στο κρουαζιερόπλοιο.

6. Τετάρτη: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΚΟΜΟΜΠΟ.
Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου, πιείτε τον καφέ σας στο “sun-deck” απολαμβάνοντας την θέα, ενώ το πλοίο προχωράει προς την Άνω Αίγυπτο. Μπαίνοντας στην Νουβία, οι αμμώδεις ακτές διαδέχονται με το κλιμακωτό πράσινο της καλλιεργημένης γης και των φυτειών ζαχαροκάλαμου. Ο ναός του Κομόμπο, του θεού-κροκοδείλου Σομπέκ και του θεού-γερακιού Χαροέρις, θα σας θυμίσει φευγαλέα την Ακρόπολη. Περάστε μία ακόμη μέρα με νόστιμα φαγητά (γεύμα, δείπνο), καλή παρέα και πολύ κέφι!

7. Πέμπτη: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΑΣΣΟΥΑΝ.
Το γραφικό Ασσουάν, 700 χμ. από το Κάιρο προς τα σύνορα με το Σουδάν, μας υποδέχεται. Η διαφορετική εμφάνιση των κατοίκων, η τραγουδιστή διάλεκτος της γλώσσας, η περισσότερο αφρικάνικη παρά αραβική μουσική των τύμπανων, το τοπίο που αλλάζει, δεν θα περάσουν απαρατήρητα από ένα έμπειρο ταξιδιώτη. Περνώντας από το παλιό φράγμα, θα επισκεφθούμε τα αρχαία ορυχεία γρανίτη, με τον ημιτελή οβελίσκο μήκους 41 μ. Ύστερα με πλοιάρια, θα πλεύσουμε στο περίφημο νησί της Φιλάη, στον ξακουστό ναό της Ίσιδος με τα εντυπωσιακά τέμπλα, τα αγάλματα, τα μυστικά θυσιαστήρια των ιερέων, τους κίονες των παπύρων και τις διφορούμενες τοιχογραφίες. Θα δούμε επίσης το Μέγα Φράγμα των 3,5 χμ και την δεύτερη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στο κόσμο. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

(Προαιρετική εκδρομή στο Νούβικο χωριό με πλοιάρια και καμήλες, όπου θα επισκεφθείτε τα σπίτια των ντόπιων και θα δείτε και κροκόδειλους… ή στο Αμπου Σίμπελ, μνημείο της UNESCO, με το περίφημο ναό που έχτισε ο Ραμσής Β’ προς τιμήν του Αμόν-Ρα).

8. Παρασκευή: ΑΣΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ
(EGYPTAIR MS 747 αναχ. 10.30 – άφιξη 13.30)
Πρόγευμα. Αποχαιρετώντας την Αίγυπτο, παίρνουμε σήμερα το δρόμο της επιστροφής... Μεταφορά νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο, πτήση για το Κάιρο και εν συνεχεία για την Αθήνα.

Σημειώσεις: η σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως, χωρίς παραλείψεις. Οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται με ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων, αλλιώς αυξάνεται η τιμή ή ακυρώνονται. Οι τιμές έχουν υπολογισθεί με ειδικούς οικονομικούς ναύλους και όταν εξαντλούνται οι αντίστοιχες θέσεις, υπάρχει επιβάρυνση διαφοράς ναύλου. H πλεύση του πλοίου και η διέλευση του φράγματος της Έσνας ρυθμίζονται από τις αιγυπτιακές αρχές. Οι ώρες πτήσεων κ’ τα ονόματα των ξενοδοχείων κ’ των πλοίων επιβεβαιώνονται 3 μέρες πριν την αναχώρηση με την έκδοση του ενημερωτικού. Με αναχώρηση το Σάββατο, το πρόγραμμα της 2ης μέρας μεταφέρεται μετά την κρουαζιέρα.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια με EGYPTAIR (4 πτήσεις)
Αθήνα-Κάιρο-Λούξορ // Ασσουάν-Κάιρο-Αθήνα
• 3 νύκτες στο Κάιρο με πρωινό μπουφέ
• 4 νύκτες κρουαζιερόπλοιο 5*Lux (εξωτερικές καμπίνες)
• Πλήρη διατροφή στη κρουαζιέρα (4 πρωινά κ’ 8 γεύματα)
• Ξενάγηση Καΐρου
(Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Χάν-Χαλίλι)
με ελληνόφωνο ξεναγό κ’ γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
• Ξεναγήσεις κρουαζιέρας (ελληνόφωνες)
• Είσοδοι και μεταφορές ως πρόγραμμα
• Ασφάλεια αστικής-επαγγελματικής ευθύνης
• 1 συλλεκτικό CD Oum KALTΗOUM* (ανά κράτηση)
• Ενημερωτικά έντυπα κ’ περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ *

 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Φόροι αεροδρομίων κ’ επίναυλος καυσίμων 135€
- Βίζα Αιγύπτου 23€ κ’ φιλοδωρήματα 24€ (σύνολο 47€)
- Ποτά, προσωπικά έξοδα
- Είσοδος σε ειδικές αίθουσες (αίθουσα με μούμιες, ηλιακό
πλοίο, εσωτερικό πυραμίδων, τάφος Τουταγχαμών κλπ)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
- Εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα (59€)
- Νυκτερινή κρουαζιέρα με δείπνο (40€)
 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.