ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020   Οκτώβριος 2020   Νοέμβριος 2020   Δεκέμβριος 2020   Ιανουάριος 2021  
           
Φεβρουάριος 2021   Μάρτιος 2021   Απρίλιος 2021   Μαϊος 2021   Ιούνιος 2021   Ιούλιος 2021  
           
 
 
ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΠΕΤΡΑ WADI RUM BEΔΟΥΙΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ NEKΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ 5μέρες

1η μέρα:ΑΜΜΑΝ
Απευθείας π τήση για Αμμάν. Άφιξη,μεταφορά, τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος και μια πρώτη γνωριμία περπατώντας στο κέντρο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΜΜΑΝ – MANTAΜΠΑ – NEΜΠO - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ –

Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για την Μάνταμπα (33 χλμ. νότια του Αμμάν – μισή ώρα). Η βιβλική Μεντέμπα, η πόλη με τα ωραιότερα στο κόσμο σωζόμενα Βυζαντινά μωσαϊκά. Το πιο φημισμένο απ’ αυτά είναι ο χάρτης της Ιερουσαλήμ του 6ου μ.Χ. αι, πιθανόν ο αρχαιότερος χάρτης των Αγίων Τόπων, που διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν θ’ ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεμπό (50 χλμ – 1 ώρα νοτιότερα του Αμμάν) με θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς Θάλασσας και πολύ μακριά της Ιερουσαλήμ και του φρουρίου του Ηρώδη του Μέγα στην αρχαία Μαχαίρ, που μετά θάνατόν του πέρασε στον Ηρώδη Αντύπα (ορατό μόνο όταν υπάρχει πλήρης διαύγεια στον ορίζοντα) και στο οποίο φυλακίστηκε κι’ αποκεφαλίστηκε και ο Ιωάννης Βαπτιστής. Το όρος Νεμπό είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια μιας εκκλησίας του 4ου & 6ου αι, της οποίας το δάπεδο είναι καλυμμένο με θαυμάσια μωσαϊκά και στο οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Συνεχίζοντας για τον τελικό μας προορισμό την Νεκρά Θάλασσα το χαμηλότερο σημείο κάτω από τη στάθμη της θάλασσας στη γη. Προαιρετική είσοδος στην πλαζ του ξενοδοχείου και μπάνιο στα πολύ αλμυρά νερά (33% παραπάνω από το φυσιολογικό), όπου δε βυθίζεσαι (προσοχή δεν βυθίζουμε το κεφάλι μας) λόγω του πολύ αλατισμένου νερού και δεν υπάρχει κανένα είδος ζωικής ή φυτικής ζωής. Από τη μεγάλη εποχή του Ηρώδη, για 2000 χρόνια, τα νερά της Νεκρά Θάλασσας είναι διάσημα για τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν. Επίσης μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας στα Spa του ξενοδοχείου.-Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ –Ι.ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ WADI MUSA - Πρωινό και αναχώρηση για το σημείο Βάπτισης του Ιησού και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ,εκεί που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας Βενέδικτος με την πίστη του,την αφοσίωση του την απλότητα και την αγάπη του έφτιαξε μια οαση στην ερημο, ένα μικρό παράδεισο . Σήμερα το Μοναστήρι καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μεγάλα προσκυνήματα της Αγίας Γης. Η Βίβλος διηγείται ότι οι άνθρωποι που ταξίδευαν προς την Ιερουσαλήμ και Ιορδανία σταματούσαν για να βαφτιστούν από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.Ο Ιησούς άφησε την Ναζαρέτ και πήγε στο Σκυθοπολίτη (Βaysan) και πέρασε την νύχτα κοντά στην Πέλλα.Την δεύτερη μέρα του ταξιδιού του συνέχισε στην ανατολική όχθη του Ιορδάνη και έφτασε στην Βηθανία περαν του Ιορδάνη και πήγε στον Ιωάννη για να βαπτιστεί οπου βαπτίστηκε όπως οι μετανοούντες αμαρτωλοί.«Και βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβη ευθύς από του ύδατος και ιδού ανεώχθησαν αυτώ οι ουρανοί, και είδε το Πνεύμα του Θεού καταβαίνον ωσεί περιστεράν και ερχόμενον επ’αυτόν και ιδού φωνή εκ των ουρανών λέγουσα ούτος εστιν ο υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα». Χρόνος ελεύθερος για οποιον θέλει να βαπτισθεί στα νερά του Ιορδάνη, να πάρει την ευλογία της αναβίωσης και να ονομαστεί Χατζης... Επίσης επίσκεψη στο πολυτιμο μουσείο που με πολύ αγώνα δημιούργησε ο Σεβασμιότατος Βενέδικτος, και αποχαιρετώντας την ιερη οαση φτάνουμε στην Πέτρα (120 χλμ – 1,5 ώρα),και διαμονή στην Wadi Musa. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΕΤΡΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ξενάγηση στην Πέτρα, τη μοναδική «ροζ πόλη» των Ναβαταίων, σκαλισμένη πάνω στους βράχους, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής. Θα φτάσουμε με άλογο μέχρι την αρχή του φαραγγιού ή με άμαξα (προαιρετικό) διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200 μ. και ύψους σε πολλά σημεία 100 μ, για να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, που ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού. Οι βασιλικοί τάφοι, ο τάφος Ουρν, ο τάφος Σιλκ,, ο Κορινθιακός τάφος, ο τάφος του Σίξτου Φλωρεντίνου, η κιονοστοιχία οδός, το κενοτάφιο του Ρωμαίου στρατιώτη, η οδός των προσόψεων και το αμφιθέατρο, ο τάφος των οβελίσκων και ο Bab Al-Siq Triclinum, οι βράχοι Ντζίιν, ο θησαυρός των Ναβαταίων «Khazneh», το «Al Deir», οι φυλακές, ναοί, υδρορροές, δεξαμενές, λουτρά, σκάλες, αγορές, αψίδες, δημόσια κτίρια κλπ. θα τραβήξουν την προσοχή σας, ενώ το χρώμα των βράχων θα σας μαγέψει. Καταγοητευμένοι παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού διασχίζοντας πάλι το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» κι εν συνεχεία αναχωρούμε για το Ουάντι Ραμ , τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και σας προκαλεί να διεισδύσετε βαθιά μέσα με τζιπ 4Χ4. Τελειώνοντας την ανεπανάληπτη περιπέτεια της τακτοποίηση σε παραδοσιακό camp με ολες τις ανέσεις. Παραδοσιακό βεδουινικο δείπνο κατω απο τα αστρα .Διανυκτέρευση.


5η μέρα.Αναχώρηση για το Αμμαν. Σύντομη πανοραμική περιήγηση (ξενάγηση) της “Λευκής Πόλης”, όπως αποκαλούν οι Άραβες το Αμμάν με κυριότερα σημεία τα: αμφιθέατρο, Φόρουμ, Ακρόπολη, ναός του Ηρακλή, το τέμενος Ντερβός πασά με την εκπληκτική σαν κεντημένη πρόσοψη (λόγω της θέσης του δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με πούλμαν και αν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα το βλέπουμε από την Ακρόπολη στο βάθος μακριά).Ελεύθερος χρόνος να επισκεφθείτε τα παζάρια στην παλιά πόλη, να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας παζαρεύονται τις τιμές των ντόπιων προϊόντων, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Αρχικά τα μπαχαρικά τους με την τόσο πλούσια ποικιλία τους, καλλυντικά με βάση τα υλικά από τη Νεκρά θάλασσα, ξυλόγλυπτα, αντίγραφα μωσαϊκών, χάλκινα διακοσμητικά, κοσμήματα από ημιπολύτιμες πέτρες, κομπολόγια από γιούσουρι, κεχριμπάρι τουρκουάζ κ.α. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .


 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικα εισιτήρια για Αμμάν σε οικονομική θέση.
Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων μας στην Ιορδανία.
1 διανυκτερεύση στο Αμμάν
1 διανυκτέρευση στην Πέτρα wadi musa
1 διανυκτερευση στην Ν.Θαλασσα
1 διανυκτέρεση στην περιοχή Wadi Rum σε παραδοσιακές βεδουίνικες σκηνές με παραδοσιακό βεδουινικο δείπνο κατω απο τα αστρα.
Ιππασία (διαδρομή με άλογο) στην Πέτρα.
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Επίσημος αγγλόφωνος ξεναγός
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κ.λ.π.
Εμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
Ταξιδιωτική Ασφάλεια.
Βίζα Ιορδανίας (δωρεάν για γκρουπ )
Bαλιτσα 10 κιλα.

Ενημερωτικά έντυπα .

 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή των φόρων είναι θέμα αεροπορικών εταιρειών και δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
Ποτά, αναψυκτικά, μεταλλικά νερά
Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα (20 €)
Έξοδα Προσωπικά
 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.