ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020  
30            
Ιούνιος 2020   Ιούλιος 2020   Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020   Οκτώβριος 2020   Νοέμβριος 2020  
           
 
 
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 5μέρες

Ημέρα 1η: ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την αναχώρηση και πτήση για Αμμάν. Άφιξη, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Διανυκτέρευση.


Ημέρα 2η : ΑΜΜΑΝ – ΤΖΕΡΑΣ – ΑΖΛΟΥΝ – ΟΥΜ ΚΑΙΣ – ΑΜΜΑΝ
Πρωινό κι αναχώρηση για την εκδρομή μας στην Τζέρας (50 χλμ. – 45 λεπτά), την αρχαία ελληνική Γέρασα, “Πομπηία της Ανατολής”, μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού, η πόλη που σώζεται σχεδόν αυτούσια. Οι δρόμοι με τις κολώνες, θέατρα, εκκλησίες, ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας συναρπάσουν. Συνεχίζουμε για το κάστρο Aζλούν (20 χλμ - 30 λεπτά), όπου θα θαυμάσουμε την μοναδικότητα της Αραβοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής του 12ου αι. και συνεχίζουμε για τον τελευταίο μας για σήμερα σταθμό την Ούμ Καίς, η αρχαία Γάδαρα (80 χλμ – 1 ώρα) με μεγαλόπρεπη θέα στη βόρεια Ιορδανική κοιλάδα, την θάλασσα της Γαλιλαίας, το φαράγγι του ποταμού Γιαρμούκ. Επιστροφή στο Αμμάν (150 χλμ - 2 ώρες), Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : ΑΜΜΑΝ –MANTAΜΠΑ –NEΜΠO -ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ –ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΚΕΡΑΚ –ΠΕΤΡΑ
Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για την για την Πέτρα. Καθοδόν θα περάσουμε από την Μάνταμπα (33 χλμ. νότια του Αμμάν – μισή ώρα). Η βιβλική Μεντέμπα, η πόλη με τα ωραιότερα στο κόσμο σωζόμενα βυζαντινά μωσαϊκά Ουμαγιάντ. Το πιο φημισμένο από αυτά είναι ο χάρτης της Παλαιστίνης και της Μέσης Ανατολής του 6ου μ.Χ. αι., πιθανόν ο αρχαιότερος χάρτης των Αγίων Τόπων, που διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν θ’ ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεμπό (50 χλμ – 1 ώρα) με θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς θάλασσας και πολύ μακριά της Ιερουσαλήμ και το φρούριο του Ηρώδη του Μέγα στην αρχαία Μαχαίρ, που μετά θάνατόν του πέρασε στον Ηρώδη Αντύπα. Εδώ φυλακίστηκε ο Ιωάννης Βαπτιστής κι αποκεφαλίστηκε κατόπιν επιθυμίας της σαγηνευτικής Σαλώμης. Εδώ στο όρος Νεμπό πιστεύεται ότι βρίσκεται κι ο τάφος του Μωυσή. Το όρος Νεμπό είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια μιας εκκλησίας του 4ου & 6ου αι. της οποίας το δάπεδο είναι καλυμμένο με θαυμάσια μωσαϊκά. Συνεχίζοντας για τον τελικό μας προορισμό θα περάσουμε από την Νεκρά Θάλασσα (200 χλμ - 1,5 ώρες), όπου θα φτάσουμε στο σημείο Σουεϊμέ, το χαμηλότερο σημείο κάτω από τη στάθμη της θάλασσας στη γη, κατόπιν από το κάστρο Κέρακ, που δεσπόζει της περιοχής από την εποχή των Σταυροφόρων, κατόπιν από κι εν συνεχεία αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Πέτρα (120 χλμ – 1,5 ώρα), τακτοποίηση, διανυκτέρευση.
Ημέρα 4η : ΠΕΤΡΑ – ΑΜΜΑΝ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ξενάγηση στην Πέτρα, τη μοναδική «ροζ πόλη» των Ναβαταίων, σκαλισμένη μέσα στο βράχο στο φαράγγι, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής, που θα φτάσουμε με άλογο ή άμαξα (προαιρετικό), διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200μ. και ύψους σε πολλά σημεία 100μ., για να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, που ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού. Οι βασιλικοί τάφοι, ο τάφος Ουρν, ο τάφος Σιλκ,, ο Κορινθιακός τάφος, ο τάφος του Σίξτου Φλωρεντίνου, η κιονόστοιχη οδός, το κενοτάφιο του Ρωμαίου στρατιώτη, η οδός των προσόψεων και το θέατρο, ο τάφος των οβελίσκων και ο Bab Al-Siq Triclinum, οι βράχοι Ντζίιν, ο θησαυρός των Ναβαταίων «Khazneh», το «Al Deir», οι φυλακές, ναοί, μεγάλα & μικρά σπίτια, αίθουσες συμποσίων, υδρορροές, δεξαμενές, λουτρά, σκάλες, αγορές, αψίδες, δημόσια κτίρια κ.λ.π. θα τραβήξουν την προσοχή σας, ενώ το χρώμα των βράχων θα σας μαγέψει. Μετά την ξενάγηση της Πέτρα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στο Αμμάν, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η : ΑΜΜΑΝ – πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για ψωνια. Μεταφορά στο στο αεροδρόμιο (30 χλμ – 40 λεπτά) για την πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικα εισιτήρια για Αμμάν
Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων μας στην Ιορδανία.
3 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν (διαμονή σε δωμάτια δίκλινα με wc & μπάνιο ή ντους) σε 4* ξενοδοχεία
1 διανυκτέρευση στην Πέτρα (διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με wc & μπάνιο ή ντους) σε 4* ξενοδοχεία

Ιππασία (διαδρομή με άλογο) στην Πέτρα.
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Επίσημος αγγλόφωνος ή ελληνόφωνος (εφόσον υπάρχει) τοπικός ξεναγός στις ανωτέρω ξεναγήσεις.
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κ.λ.π.
Ξενόγλωσσος έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας (για γκρουπ άνω των 15 ατόμων)
Ταξιδιωτική Ασφάλεια.
Βίζα Ιορδανίας (δωρεάν για γκρουπ ΜΟΝΟ από 6 άτομα και άνω)


Ενημερωτικά έντυπα (εφόσον μας χορηγηθούν).

 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή των φόρων είναι θέμα αεροπορικών εταιρειών και δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
Ποτά, αναψυκτικά, μεταλλικά νερά
Αχθοφορικά, (2 €)
Φιλοδωρήματα (25 €)
Έξοδα Προσωπικά
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν: Προαιρετικό
ΚΑΝ ΖΑΜΑΝ restaurant: 50 € (με μεταφορές και πρόγραμμα, χωρίς ποτά)
Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο: 40 € (χωρίς πρόγραμμα και ποτά)
 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.