ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Νοέμβριος 2022   Δεκέμβριος 2022   Ιανουάριος 2023   Φεβρουάριος 2023   Μάρτιος 2023   Απρίλιος 2023  
           
Μαϊος 2023   Ιούνιος 2023   Ιούλιος 2023   Αύγουστος 2023   Σεπτέμβριος 2023   Οκτώβριος 2023  
           
 
 
1o. Δελφοί - Αράχωβα - Ναύπακτος Οδική εκδρομή Οκτωβρίου 4μέρες

Εκδρομή στους Δελφούς και στην Αράχωβα, 28η Οκτωβρίου 2022
ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ -ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΔΙΣΤΟΜΟ

«Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι μόνο»Συγκαταλέγονται σε εκείνα τα μέρη που η φήμη τους ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, κι αυτό χάρη στη μεγάλη ιστορία που κουβαλούν ως ο «Ο΅φαλός της Γης»! Σύ΅φωνα ΅ε τον ΅ύθο, όταν ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από τη Δύση, εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς που θεωρήθηκαν έτσι το κέντρο του κόσ΅ου. Κατά την αρχαιότητα, λειτουργούσε εδώ το πιο ξακουστό ΅αντείο του ελληνισ΅ού, ενώ η συ΅βολή τους στην εξέλιξη του αρχαίου πολιτισ΅ού είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστη.
Αράχωβα! Ένας λατρεμένος προορισμός για τις χειμερινές αποδράσεις, εδώ και πολλά χρόνια! Η μικρή κωμόπολη της Βοιωτίας, θα σας ενθουσιάσει με τις αντιθέσεις της. Από τη μία κοσμοπολίτικη, από την άλλη σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος… Πανέμορφη και με απίστευτη φυσική ομορφιά, μπορεί να ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

1η ημέρα: Αναχώρηση για το Ηρωικό Δίστομο, τον Όσιο Λουκά και την Αράχωβα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί με διάθεση εξαιρετική και εκδρομική !! Πρώτη στάση κάνουμε στο Ηρωικό Δίστομο που έμελλε να γίνει γνωστό και στα νεότερα χρόνια εξαιτίας της μεγάλης σφαγής από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944. Η σφαγή του Διστόμου έχει χαρακτηριστεί, ως η κορυφαία πράξη βαρβαρότητας των Γερμανών στην Παγκόσμια Ιστορία. Με ανάμεικτα συναισθήματα, επηρεασμένοι από το ιστορικό φορτίο της περιοχής αναχωρούμε για την Μονή του Οσίου Λουκά το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα !! Το μοναστήρι με τις δύο μεγάλες εκκλησίες (το ναό της Παναγίας και το Καθολικό), την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό τοπικό άγιο, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και γιατί η μορφή της τέχνης του θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Τελικός μας προορισμός ο «Ο΅φαλός της Γης» σύ΅φωνα ΅ε τον ΅ύθο , οι Δελφοί .

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή μας για βόλτα και ξεκούραση.

2η ημέρα: Ναύπακτος - Γαλαξίδι - Ιτέα, ταξίδι στο ναυτικό παρελθόν της πατρίδας μας
Πρωινό και πρώτος μας σταθμός, η Ναύπακτος μια πόλη γεμάτη ιστορία που ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον του επισκέπτη της αμείωτο. Από τη ζωή στο γραφικό ενετικό λιμάνι μέχρι τα στενά σοκάκια… Θα χαιρετήσουμε τον Μιγκέλ Θερβάντες (συγγραφέα του Δον Κιχώτη) που το άγαλμα του στο λιμάνι μας θυμίζει ότι συμμετείχε στην περίφημη ομώνυμη ναυμαχία και θα αναχωρήσουμε για το Γαλαξίδι. Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξίδι έχει μια αρχοντική ομορφιά που σε ταξιδεύει. Το λιμάνι του κουβαλά ακόμη την αίγλη από τις εποχές που ήταν γεμάτο μπρατσέρες και σκούνες. Στενά σοκάκια ανηφορίζουν από το λιμάνι στο εσωτερικό της πόλης και βγάζουν σε καντούνια με φροντισμένα σπίτια, διατηρητέα αρχοντικά και εντυπωσιακά καπετανόσπιτα με περίτεχνες βοτσαλωτές αυλές. Επόμενη στάση η Ιτέα, το μεγαλύτερο λιμάνι του νομού Φωκίδος.Με τις καλύτερες εντυπώσεις επιστρέφουμε στους Δελφούς και στο ξενοδοχείο μας .

3η ημέρα: Δελφοί -Αράχωβα
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο, το ιερό κέντρο της λατρείας των Πανελληνίων, τον «ομφαλό της Γης» με το διάσημο μαντείο του Απόλλωνα και το μουσείο όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον περίφημο Ηνίοχο των Δελφών. Αποτελεί το σπουδαιότερο ΅αντείο του αρχαίου κόσ΅ου και συγκαταλέγεται ανά΅εσα στα ΅νη΅εία Παγκόσ΅ιας Πολιτιστικής Κληρονο΅ιάς της UNESCO! Οι Θησαυροί, το Ιερό του Απόλλωνα, η Θόλος της Αθηνάς Προναίας, το Θέατρο αλλά και το Στάδιο, η Κασταλία Πηγή και φυσικά το ΅ουσείο είναι ΅όνο ΅ερικά από τα ση΅εία που θα γνωρίσετε κατά την περιήγησή σας. Η περιήγηση στην ιστορία ολοκληρώνεται στο Μουσείο των Δελφών, ένα από τα ση΅αντικότερα της Ελλάδας, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του φη΅ισ΅ένου δελφικού ιερού και του πιο ξακουστού ΅αντείου του αρχαίου ελληνικού κόσ΅ου. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται σπουδαία ευρή΅ατα όπως ο συγκλονιστικός Ηνίοχος και η Σφίγγα των Ναξίων, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναθή΅ατα, τα αρχιτεκτονικά ΅έλη του Θησαυρού των Σιφνίων, του Θησαυρού των Αθηναίων, της Θόλου κ.ά. Στη συνεχεια αφιξη στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 960 μέτρων, γνωστή από τα παραδοσιακά Αραχωβίτικα υφαντά, το υπέροχο τυρί που παρασκευάζεται στην κωμόπολη και από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητο στα όμορφα στενά .Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο .

4η ημέρα: Δελφοί -’μφισσα -Επιστροφή
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την πόλη της ’μφισσας. Περιτριγυρισ΅ένη από τον Παρνασσό και την Γκιώνα και ΅ε σή΅α κατατεθέν τον ξακουστό ελαιώνα της, που απλώνεται σαν ένα καταπράσινο χαλί ΅προστά της, η πόλη σή΅ερα είναι ένα ό΅ορφο «πάντρε΅α» ήσυχων ρυθ΅ών, φιλόξενων ανθρώπων και ό΅ορφων εικόνων. Θα δούμε το Κάστρο των Σαλώνων –το πρώτο ελληνικό κάστρο που ελευθερώθηκε από τους Τούρκους το 1821, από όπου θα έχουμε πανορα΅ική θέα σε όλη την πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισ΅ού της Θεοτόκου και τη Δη΅οτική Πινακοθήκη «Σπύρος Παπαλουκάς», όπου φιλοξενούνται τα ανθίβολα και τα σχέδια που έκανε ο σπουδαίος ζωγράφος για την αγιογράφηση του Μητροπολιτικού Ναού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό σπίτι όπου πραγ΅ατοποιήθηκε η Πρώτη Εθνοσυνέλευση Ανατολικής Χέρσου Ελλάδας το 1821 και προσφέρει ΅ια πλήρη εικόνα για την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας Φωκίδας. Τον Βυζαντινό Ναό Μετα΅όρφωσης του Σωτήρος, ένα άριστα διατηρη΅ένο βυζαντινό ΅νη΅είο του 11ου αιώνα. Και τέλος την Λυκότρυπα, έναν σκαλιστό θολωτό Μυκηναϊκό τάφο στη βάση του λόφου Κόφινα, στο ανατολικό άκρο της ’΅φισσας. Μετά από μια στάση για καφέ και φαγητό και με τις καλύτερες εντυπώσεις θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

«Ρουφήξτε» ενέργεια ατενίζοντας την πανορα΅ική θέα στο δελφικό τοπίο ΅ε το βλέ΅΅α να αγγίζει τον Κορινθιακό κόλπο.

Κάντε ΅ια βόλτα στον κεντρικό δρό΅ο, τη Βασιλέως Παύλου και Φρειδερίκης, όπου συγκεντρώνεται και όλη η ζωή ΅ε παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια και προσεγ΅ένα καφέ αλλά και φολκλόρ ΅αγαζάκια ΅ε σουβενίρ.
Ανεβείτε τα γραφικά στενάκια και λιθόστρωτα σκαλάκια προς την πάνω πλευρά και την οδό Απόλλωνος - που ξεκινά από τον χαρακτηριστικό πλάτανο στην είσοδο της πόλης. Στην κορυφή δεσπόζει ο πολιούχος ’γ. Νικόλαος και εδώ βρίσκεται και το σπίτι του ’γγελου Σικελιανού, χτισ΅ένο σε έναν λόφο να αγναντεύει τον ορίζοντα!

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με σχολαστική τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο
Πρωινό καθημερινά
Αρχηγό-συνοδό του γραφείο και τοπικό ξεναγό
Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
είσοδοι σε αξιοθέατα και δημοτικοί φόροι διαμονής 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.