ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Νοέμβριος 2022   Δεκέμβριος 2022   Ιανουάριος 2023   Φεβρουάριος 2023   Μάρτιος 2023   Απρίλιος 2023  
           
Μαϊος 2023   Ιούνιος 2023   Ιούλιος 2023   Αύγουστος 2023   Σεπτέμβριος 2023   Οκτώβριος 2023  
           
 
 
1a. Βουδαπέστη- Μπρατισλάβα Αεροπορικώς 28η Οκτωβρίου 5μέρες

Ταξίδι στη Βουδαπέστη- Μπρατισλάβα, - Τριήμερο 28ης Οκτρωβρίου 2022
ΠΕΣΤΗ - ΒΟΥΔΑ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ - DANUBE NIGHT CRUISE - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ - ΒΊΣΕΓΚΡΑΝΤ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜελάτε μαζί μας στη Βουδαπέστη γιατί προσφέρουμε..ιδανικό συνδυασμό πτήσεων με αναχώρηση για Μπρατισλάβα και επιστροφή από Βουδαπέστη
διαμονή σε 2 πολυτελή ξενοδοχεία 4* στο κέντρο της πόλης, με ειδικές τιμές γκρουπ
ανανεωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει τις σημαντικότερες επισκέψεις αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο
δώρο περιήγηση στη Μπρατισλάβα
συνοδό μόνιμο κάτοικο Βουδαπέστης, ο καλύτερος τοπικός σας φίλος
Στην πρώτη σας επίσκεψη στη ρομαντική πόλη του Δούναβη, στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν στην πόλη οι Μαγυάροι βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές, οι Αψβούργοι αυτοκράτορες αλλά και το κομμουνιστικό καθεστώς. Θα περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν τις άλλοτε χωρισμένες από τον Δούναβη Βούδα και Πέστη και θα “αποβάλλετε” κάθε τι περιττό χαλαρώνοντας σε ένα από τα εκατοντάδες spa που έκαναν γνωστή την πόλη. Στη Βουδαπέστη επίσης θα βιώσετε την γοητευτική αντιπαράθεση του παλιού με το καινούριο.

Στο πρόγραμμα αυτό των 5 ημερών έχουμε φροντίσει να δείτε τα καλύτερα σημεία εντός και εκτός πόλης και παράλληλα να έχετε ελεύθερο χρόνο για επισκέψεις που ενδιαφέρουν εσάς. Ο τοπικός μας συνοδός είναι μόνιμος κάτοικος Βουδαπέστης και θα σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.

Η Βουδαπέστη αποτελεί αγαπημένη μας “συνήθεια”, καθώς κάθε χρόνο μας εμπιστεύεται μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών για το ταξίδι στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΌΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Μπρατισλάβα. Φτάνουμε στην φημισμένη πρωτεύουσα της Σλοβακίας γνωριζόμαστε με τον συνοδό - τοπικό μας φίλο και ξεκινάμε περιήγηση στην πόλη. Θα περπατήσουμε στο καλοδιατηρημένο και ξεχωριστό σε όλη τη Μεσευρώπη ιστορικό της κέντρο. Η σλοβακική πρωτεύουσα, άλλοτε καθέδρα του ουγγρικού βασιλείου, είναι από τον ύστερο Μεσαίωνα μέχρι σήμερα μια γοητευτική παραδουνάβια πανεπιστημιούπολη. Το κάστρο της με το γαλλικό κήπο, το Προεδρικό Μέγαρο, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου όπου τελούνταν οι στέψεις των βασιλέων της Ουγγαρίας, το Πανεπιστήμιο, η πύλη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Δημαρχείο έδρα του Καρδιναλίου όπου υπογράφηκε η συνθήκη του Πρεσβούργου από το Ναπολέοντα συνθέτουν την ιστορική εικόνα της πόλης στους αιώνες.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη Βουδαπέστη και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποιήστε τα πράγματά σας στο δωμάτιο και μην χάσετε ούτε λεπτό! Είστε ήδη στο κέντρο της πόλης που έχει τόσα να προσφέρει.

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΕΣΤΗ - ΒΟΥΔΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ζεστό κρασί ή έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη. Η βόλτα μας θα καταλήξει στην κεντρική αγορά της οδού Βάτσι Ούτσα. Tο βράδυ ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική ρομαντική κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης με τον καλύτερο τρόπο.

3η ημέρα: ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ - ΒΊΣΕΓΚΡΑΝΤ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ
Υπάρχουν πολύ ωραία μέρη και έξω από την Βουδαπέστη. Η πιο φημισμένη εξόρμηση είναι η σημερινή μας προαιρετική εκδρομή στα περίφημα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας. Στην όμορφη διαδρομή κατά μήκος του Δούναβη θα σταματήσουμε πρώτα στο γραφικό χωριό του Αγίου Ανδρέα, τόπο πολλών φημισμένων καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου. Ακολουθεί η πρώτη πρωτεύουσα των Ούγγρων, το Έστεργκομ με τον τεράστιο καθεδρικό ναό όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στην Βουδαπέστη.

Η βραδινή μας πρόταση είναι δείπνο στην παραδοσιακή Ουγγρική ταβέρνα BORKATAKOMBA. Πρώτα θα επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης του κρασιού σε ένα από τα μεγαλύτερα “βαρέλια” της γης και στη συνέχεια θα δειπνήσουμε με συνοδεία τσιγγάνικης μουσικής και τοπικό παραδοσιακό show.

4η ημέρα:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Πάρτε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αξιοποιήστε την σημερινή μέρα με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε. Είναι τόσα αυτά που μπορείς να δεις και να βιώσεις σε αυτή την πόλη που θα πρέπει να επιλέξεις. Ο συνοδός μας, ο τοπικός σας φίλος είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.
5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν αλλά εμείς έχουμε λίγο χρόνο ακόμα. Μια τελευταία βόλτα στην πόλη για να δείτε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι σε αξιοθέατα και δημοτικοί φόροι πόλεων
Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.