ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Ιούλιος 2020   Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020   Οκτώβριος 2020   Νοέμβριος 2020   Δεκέμβριος 2020  
           
Ιανουάριος 2021   Φεβρουάριος 2021   Μάρτιος 2021   Απρίλιος 2021   Μαϊος 2021   Ιούνιος 2021  
           
 
 
1ο.Εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία, τους Δελφούς και την Ιτέα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019 3μέρες


Εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία, τους Δελφούς και την ΙτέαΣυγκαταλέγονται σε εκείνα τα μέρη που η φήμη τους ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, κι αυτό χάρη στη μεγάλη ιστορία που κουβαλούν ως ο «Ο΅φαλός της Γης»! Σύ΅φωνα ΅ε τον ΅ύθο, όταν ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από τη Δύση, εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς που θεωρήθηκαν έτσι το κέντρο του κόσ΅ου. Κατά την αρχαιότητα, λειτουργούσε εδώ το πιο ξακουστό ΅αντείο του ελληνισ΅ού, ενώ η συ΅βολή τους στην εξέλιξη του αρχαίου πολιτισ΅ού είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστη. Αράχωβα! Ένας λατρεμένος προορισμός για τις χειμερινές αποδράσεις, εδώ και πολλά χρόνια! Η μικρή κωμόπολη της Βοιωτίας, θα σας ενθουσιάσει με τις αντιθέσεις της. Από τη μία κοσμοπολίτικη, από την άλλη σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος… Πανέμορφη και με απίστευτη φυσική ομορφιά, μπορεί να ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.
1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΔΕΛΦΟΙ


 

Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τους Δελφούς. Με τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή μας, φθάνουμε πρώτα στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 960 μέτρων, γνωστή από τα παραδοσιακά Αραχωβίτικα υφαντά, το υπέροχο τυρί που παρασκευάζεται στην κωμόπολη και από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στα όμορφα στενά και κατόπιν αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο, το ιερό κέντρο της λατρείας των Πανελληνίων, τον «ομφαλό της Γης» με το διάσημο μαντείο του Απόλλωνα και το μουσείο όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον περίφημο Ηνίοχο των Δελφών. Αποτελεί το σπουδαιότερο ΅αντείο του αρχαίου κόσ΅ου και συγκαταλέγεται ανά΅εσα στα ΅νη΅εία Παγκόσ΅ιας Πολιτιστικής Κληρονο΅ιάς της UNESCO! Οι Θησαυροί, το Ιερό του Απόλλωνα, η Θόλος της Αθηνάς Προναίας, το Θέατρο αλλά και το Στάδιο, η Κασταλία Πηγή και φυσικά το ΅ουσείο είναι ΅όνο ΅ερικά από τα ση΅εία που θα γνωρίσετε κατά την περιήγησή σας. Η περιήγηση στην ιστορία ολοκληρώνεται στο Μουσείο των Δελφών, ένα από τα ση΅αντικότερα της Ελλάδας, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του φη΅ισ΅ένου δελφικού ιερού και του πιο ξακουστού ΅αντείου του αρχαίου ελληνικού κόσ΅ου. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται σπουδαία ευρή΅ατα όπως ο συγκλονιστικός Ηνίοχος και η Σφίγγα των Ναξίων, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναθή΅ατα, τα αρχιτεκτονικά ΅έλη του Θησαυρού των Σιφνίων, του Θησαυρού των Αθηναίων, της Θόλου κ.ά. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και στην συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Αφού τακτοποιηθούμε θα έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή μας για βόλτα και ξεκούραση.
2η ημέρα: ΔΕΛΦΟΙ – ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ


 

Πρωινό και αναχώρηση για την παραλιακή πόλη Ιτέα, όπου θα έχουμε χρόνο για μια σύντομη βόλτα. Συνεχίζουμε για την εκδρομή μας στο όμορφο Γαλαξίδι, ένα νησί που βρέθηκε στη στεριά. Όσο σουρεαλιστική και αν ακούγεται, το Γαλαξίδι δεν απέχει πολύ από αυτή την περιγραφή. Για την ακρίβεια, δεν απέχει καθόλου: Μια άκρη της Στερεάς Ελλάδας που βουτά στην θάλασσα, μια μικρή κοινωνία που στήριξε την ακμή και την ευζωία της στη ναυτιλία, μια πρασινογάλαζη γωνιά γης στολισμένη με αρχοντικά καπετανόσπιτα. Κι αν θέλετε ένα τελευταίο επιχείρημα για να πειστείτε ότι το Γαλαξίδι είναι τόσο νησιώτικα στεριανό όσο και… ηπειρωτικά νησιώτικο, ορίστε: Ο πρώτος δρόμος έφτασε εδώ το 1963. Μέχρι τότε η μικρή παραθαλάσσια πόλη της Φωκίδας συνδεόταν με οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας –και του κόσμου, αποκλειστικά και μόνο διά θαλάσσης. Θα έχουμε τον χρόνο να θαυμάσουμε Το Ναυτικό Μουσείο: Το πρώτο ναυτικό μουσείο της Ελλάδας που άνοιξε τις πόρτες του το 1928. Φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, ναυτικά όργανα, πίνακες καραβιών, νηολόγια, φωτογραφίες, χάρτες, μια τεράστια συλλογή γραμματοσήμων από κάθε γωνιά του κόσμου, και τα περίφημα ακρόπρωρα: Τις γυναικείες μορφές που στόλιζαν τις πλώρες των πλοίων και οι οποίες βάφονταν μαύρες αν ο καπετάνιος πέθαινε, ή τον ακολουθούσαν στο σπίτι του αν έφευγε από το πλοίο. Τον ’γιο Νικόλαο: Στο ψηλότερο σημείο της νησιώτικης πολιτείας του Γαλαξιδίου, ο ναός που εγκαινιάστηκε το 1902 έχει για «καμάρι του» ένα μοναδικό, επικών διαστάσεων ξυλόγλυπτο τέμπλο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, το τέμπλο –το οποίο είναι όλο σκαλιστό, καμία δηλαδή από τις ανθρώπινες και μη φιγούρες που το συναποτελούν δεν είναι πρόσθετη ή κολλημένη επάνω του– κατασκευάστηκε το 1835-45 από μετσοβίτες ταλιαδώρους. Την Αγία Παρασκευή: Οι εκκλησίες του Γαλαξιδίου είναι όλες τόσο ιδιαίτερες. Ο ζωγραφισμένος από τον καπετάν-Ηλία Σκούρτη στο χέρι ζωδιακός κύκλος στο πλακόστρωτο δάπεδο της Αγίας Παρασκευής του 1848, για παράδειγμα, είναι πιθανότατα μοναδικός στο είδος του. Ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι το φως του ήλιου που μπαίνει από ένα μικρό άνοιγμα στην οροφή συναντά μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας τον ζωδιακό κύκλο, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηλιακό ρολόι στο εσωτερικό της εκκλησίας. Τέλος, το Παλιό Σχολείο στην περιοχή Κούκουνας, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα σχολεία της Ελλάδας, κτισμένο επί Καποδίστρια. Το κτίριο, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο, δεν είναι προς το παρόν επισκέψιμο –η αρχιτεκτονική του, όμως, είναι εντυπωσιακή έστω και για μια γρήγορη εξωτερική ματιά. Επόμενη στάση μας η Ναύπακτος, με το καλοδιατηρημένο Βενετσιάνικο Κάστρο στην κορυφή του λόφου. Από εκεί η θέα προς την πόλη, το λιμανάκι και τον Πατραϊκό κόλπο είναι εκπληκτική. Εδώ θα δούμε και τα σπίτια των Ηρώων του ‘21 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΔΕΛΦΟΙ – ΑΜΦΙΣΣΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την πόλη της ’μφισσας. Περιτριγυρισ΅ένη από τον Παρνασσό και την Γκιώνα και ΅ε σή΅α κατατεθέν τον ξακουστό ελαιώνα της, που απλώνεται σαν ένα καταπράσινο χαλί ΅προστά της, η πόλη σή΅ερα είναι ένα ό΅ορφο «πάντρε΅α» ήσυχων ρυθ΅ών, φιλόξενων ανθρώπων και ό΅ορφων εικόνων. Θα δούμε το Κάστρο των Σαλώνων –το πρώτο ελληνικό κάστρο που ελευθερώθηκε από τους Τούρκους το 1821, από όπου θα έχουμε πανορα΅ική θέα σε όλη την πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισ΅ού της Θεοτόκου και τη Δη΅οτική Πινακοθήκη «Σπύρος Παπαλουκάς», όπου φιλοξενούνται τα ανθίβολα και τα σχέδια που έκανε ο σπουδαίος ζωγράφος για την αγιογράφηση του Μητροπολιτικού Ναού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό σπίτι όπου πραγ΅ατοποιήθηκε η Πρώτη Εθνοσυνέλευση Ανατολικής Χέρσου Ελλάδας το 1821 και προσφέρει ΅ια πλήρη εικόνα για την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας Φωκίδας. Τον Βυζαντινό Ναό Μετα΅όρφωσης του Σωτήρος, ένα άριστα διατηρη΅ένο βυζαντινό ΅νη΅είο του 11ου αιώνα. Και τέλος την Λυκότρυπα, έναν σκαλιστό θολωτό Μυκηναϊκό τάφο στη βάση του λόφου Κόφινα, στο ανατολικό άκρο της ’΅φισσας. Μετά από μια στάση για καφέ και φαγητό και με τις καλύτερες εντυπώσεις θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.


 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας
Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
Περιηγήσεις του προγράμματος
Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, εισιτήριο για το τρενάκι του Πηλίου, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.