ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Οκτώβριος 2019   Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020  
           
Απρίλιος 2020   Μαϊος 2020   Ιούνιος 2020   Ιούλιος 2020   Αύγουστος 2020   Σεπτέμβριος 2020  
           
 
 
M.a.ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ-ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΟΤΑΦΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ 6μέρες

1η Ημέρα: Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ


Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο στο γκισέ της Aegean airlines στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 13.30, πτήση προς Αθήνα στις 14.50 με άφιξη στις 15.40.
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο «Ben Gurion» του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προ­σκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγα­λομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Ημέρα: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ


Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πα­νάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τι­μίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Εν συνεχεία θα διασχίσου­με την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα δια­βούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μη­τέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Πανα­γία μας. Εξερχόμενοι των τειχών της παλαιάς πόλεως από την πύλη των Λεόντων, στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Στον κήπο της Γεθση­μανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλη­σία και στον Τόπο λιθο­βολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκ­τέρευση.


3η Ημέρα: Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ


Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεν­νήσεως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Θα ολοκληρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας*, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. *(στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4η Ημέρα: Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019 ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ


Πρωινό και μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη πε­ριοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευ­κό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορ­δάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολού­θως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην ακτή της Νεκράς Θάλασσας, όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμβηση και αναψυχή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


5η Ημέρα: Σάββατο 06 Ιουλίου 2019 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ


Πρωινό. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκο. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατρο­πής του ύδατος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μετα­μόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γεννησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η Ημέρα: Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟ­ΦΗΣ


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον ναό της Αναστάσεως καθώς θα έχουμε και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων ή το Όρος του Ναού. Ακολούθως, θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες. Αποβίβαση στο Όρος Σιών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δεί­πνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύ­ματος κατά την ημέρα της Πεντηκο­στής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφητάνακτος Δαβίδ, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκα­θολικός Ναός.
Πτήση Επιστροφής
Αναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος απο­σκευών και δια­βατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:20μμ, με AEGEAN airlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:30μμ. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:15μμ και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10πμ

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.

· Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.

· Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, Shepherds house Hotel.

· Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

· Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).

· Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.

· Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

· Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.

· Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.

· Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.

· ΦΠΑ.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:· Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

· Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

· Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.

· Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10

· Η είσοδος για κολύμβηση στην Νεκρά Θάλασσα 10€ .
 
 
 
Σημειώσεις:
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:· Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.

· Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.

· Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι. 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.