ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019  
           
Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020  
           
 
 
Z.o.4 ήμερη εκδρομή στο Βουκουρέστι-Θρυλικά Καρπάθια-Λίμνη Χερεστράου 4μέρες

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι (682 χλμ)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 06:00 το πρωί. Διέλευση των συνόρων του Προμαχώνα και διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα, συνεχίζουμε για τα Βουλγαρορουμανικά σύνορα. Περνάμε έξω από το Πλέβεν και φτάνουμε στο Ρούσε, όπου είναι τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία. Μόλις περάσουμε τη «Γέφυρα της Φιλίας» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και, αφού αφήσουμε πίσω μας την πόλη του Τζιούρτζιου, φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η ημέρα: Βουκουρέστι - Σινάια (123 χλμ) - Μπραν (51 χλμ) - Μπρασόβ (Τρανσυλβανία) (29 χλμ)
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας, η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε καθ΄ οδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το πρώτο κτίριο που χτίστηκε το 1685 από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Η όμορφη διαδρομή συνεχίζεται με επίσκεψη στο Μπραν. Εδώ θα γνωρίσουμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα. Τελευταία μας στάση, η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Φθάνοντας, θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, την κεντρική πλατεία Σφατουλούι με το Παλαιό Δημαρχείο που φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης το στέμμα και το δέντρο, την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία), τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη και τον Πύργο του Ρολογιού. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντάς το, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα.

3η ημέρα: Βουκουρέστι (περιήγηση) - Έπαυλη Τσαουσέσκου - Μουσείο Χωριού - Λίμνη Χερεστράου
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάει η ξενάγηση της πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το “Παρίσι των Βαλκανίων” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Θα επισκεφθούμε το τεραστίων διαστάσεων παλάτι του κοινοβουλίου, «το σπίτι του λαού»,(Palatul Parlamentului) που πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής» το περίφημο Athenaeum (19ος αι.), το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του Βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar), την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία (1658) και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου και τέλος την Ορθόδοξη εκκλησία της Σταυρουπόλεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την έπαυλη που διέμενε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Γνωστή και ως «Μέγαρο της Άνοιξης» (Palatul Primaverii), θα δούμε την προκλητική χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Συνεχίζουμε για το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του, το οποίο θα επισκεφθούμε εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας που έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η περιήγησή μας θα κλείσει με μία επίσκεψη στο τεράστιο, πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο Herastrau, που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Θα απολαύσουμε την φύση, θα επισκεφθούμε το νησί των ρόδων με το άγαλμα του Ηρακλή και θα καταλήξουμε για καφέ στο γνωστό Hard Rock Café. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια στην παλιά πόλη.

4η ημέρα: Βουκουρέστι - Σόφια (360 χλμ) - Θεσσαλονίκη (290 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή, την Πανεπιστημιούπολη και τον πεζόδρομο της Ρίλα. Αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα και άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.
Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας.
Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Ότι αναφέρεται στο αναλυτικό έντυπο ή στο τιμοκατάλογο ως προσφορά ή Δώρο.
ΦΠΑ
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
Check points όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
Είσοδοι μουσείων, πάρκων αναψυχής & αρχαιολογικών χώρων
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο.
 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.