ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΠΤΗΣΕΙΣ | ΤΑΞΙΔΙΑ | LASTMINUTE | ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ | ΜΕΛΗ | ΕΡΓΑΣΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

STEP2 - Επιλέξτε αναχώρηση...

Αναχώρηση από: Θεσσαλονίκη

     
 
Επιλέξτε ημερομηνία αναχώρησης
Μαϊος 2019   Ιούνιος 2019   Ιούλιος 2019   Αύγουστος 2019   Σεπτέμβριος 2019   Οκτώβριος 2019  
           
Νοέμβριος 2019   Δεκέμβριος 2019   Ιανουάριος 2020   Φεβρουάριος 2020   Μάρτιος 2020   Απρίλιος 2020  
           
 
 
Z.o.4 ήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι-Νόβισαντ-Φρούσκα Γκόρα-Νις για την περίοδο Απόκριες-25η Μαρτίου 4μέρες

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι (637 χλμ)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφείο μας, διασχίζοντας τα σύνορα των Ευζώνων και περνώντας έξω από Σκόπια και αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του Μοράβα καταλήγουμε το απόγευμα στο Βελιγράδι.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας.

2η ημέρα: Βελιγράδι (περιήγηση) - «Σπίτι των Λουλουδιών» - προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία με τη πόλη του Βελιγραδίου, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ, στις όχθες του ποταμού Σάβα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Περνάμε από το Σιδηροδρομικό σταθμό, ένα όμορφο κτίριο του 1884 το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί και θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina, απολαμβάνοντας τη θέα στα κτίρια υπουργείων, αλλά και ενθυμούμενοι το βομβαρδισμό του 1999, με τα γκρεμισμένα στρατιωτικά κτίρια, που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Προχωράμε μέσω πλατείας Σλάβια προς το μεγαλοπρεπές ναό του Άγιου Σάβα, μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στην Ευρώπη, όπου θα κάνουμε μια στάση για να γνωριστούμε από κοντά με την ιστορία του. Μετά από την επίσκεψη μας στο ναό, πηγαίνουμε στο Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και άλλοτε κατοικία, του επί σειρά ετών προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Josip Broz Tito, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Η είσοδος στο Σπίτι των λουλουδιών πληρώνεται επί τόπυ 400 δινάρια. Ύστερα συνεχίζουμε με το πούλμαν μας να δουμε τη Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και αμέσως μετά την κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και το Εθνικό θέατρο. Μετά κατευθυνόμαστε στην Πλατεία Φοιτητών και προχωράμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, με στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και τα απομεινάρια του Αμερικανικού Stealth. Στο πάρκο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε ο Ρήγας Φεραίος. Στην επιστροφή μας από το φρούριο, θα μπούμε στο πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης και θα καταλήξουμε στο μνημείο του Knez Mihajlo, του πρίγκιπα ο οποίος έβαλε τις ρίζες για την σημερινή όψη της πλατείας και πεζοδρόμου. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την παλιά πόλη με το δικό σας ρύθμο. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη με ειδικό ποταμόπλοιο, απ’ όπου καθώς νυχτώνει θα θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης, από μια άλλη οπτική γωνία.

3η ημέρα: Βελιγράδι – Μοναστήρι Φρούσκα Γκόρα - Νόβι Σαντ (180 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το βουνό Φρούσκα Γκόρα, τόπος γνωστός ως σερβικό Άγιον Όρος με τα 15 μοναστήρια του. Εμείς θα δούμε ένα από αυτά. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ, και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Πρώτη στάση το φρούριο Πετροβαραντίν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα της πόλης, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη. Λόγω της θέσης και του μεγέθους του λέγεται συχνά «Γιβραλτάρ του Δούναβη» και η θέα από το κάστρο προς το Δούναβη και την πόλη είναι εντυπωσιακή, ειδικά από το σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, σύμβολο του κάστρου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας» και είναι κέντρο της σερβικής μπαρόκ διανοητικής ελίτ. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την οδό Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Σερβικό εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, και άλλα εξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος μετά από την ξενάγηση. Επιστροφή στο Βελιγράδι το βράδυ.

4η ημέρα: Βελιγράδι - Νις - Θεσσαλονίκη (654 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Στάση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας τη Νις, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νισάβα και γενέτειρα του Μέγα Κωνσταντίνου. Αναχώρηση για τα σύνορα, άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το βρά

 

 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας.
Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας.
Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Ότι αναφέρεται στο αναλυτικό έντυπο ή στο τιμοκατάλογο ως προσφορά ή Δώρο.
ΦΠΑ
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
Check points όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
Είσοδοι μουσείων, πάρκων αναψυχής & αρχαιολογικών χώρων
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο.
 
 
 
Σημειώσεις:
 
 
     
 
     
<< Επιστροφή    
 
     


 
© 2006 Dayrise holidays. All Rights Reserved.