ΠΑΛΑΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ Οσάκα-Κυότο- Νάρα-Φικόνε- Σακαγιάμα-Ματσουμότο- Καβαγκούτσι- Nikko – Tόκιο

10
Ημέρες
8
Νύχτες

ΑΠΟ € 2450


1η μέρα: Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση σταθμό για την Ιαπωνία. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα: Οσάκα -Κυότο

Άφιξη στην Οσάκα. Επιβίβαση στο πούλμαν και συνεχίζουμε για το Κυότο την αρχοντική παλιά Πρωτεύουσα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Κυότο-Περιήγηση πόλης-Εκδρομή στη Νάρα.
Στην πρωινή μας περιήγηση, το Κυότο, θα μας υποδεχθεί για να μας αποκαλύψει πολλές από τις μονάκριβες ομορφιές του.Θα δούμε το χρυσό περίπτερο Kinkaku-ji το οποίο κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα και που συνδυάζει πολλούς διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς να καθρεπτίζεται με γραφικό τρόπο σε μία μικρή λίμνη. Αργότερα θα έρθουμε στο ιερό Heian το οποίο κατασκευάστηκε το 1894 με αφορμή τον εορτασμό των 1100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης και θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες ομορφιές της χιλιοχρονίτικης πρωτεύουσας.Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για την καρδιά της παλιάς Ιαπωνίας, τη Νάρα, την Ιερή «καρδιά» της Ιαπωνίας. Φτάνουμε στην ιερή πολιτεία της πρώτης μόνιμης πρωτεύουσας της χώρας από το 710-780μ.Φ. και η καρδιά μας χτυπά δυνατά καθώς βλέπουμε τους περίφημους Βουδιστικούς ναούς της, το γιγάντιο άγαλμα του Βούδα και το μοναδικό στον κόσμο πάρκο της με χίλια ελάφια, πανύψηλα προαιώνια δένδρα, λίμνες, περιστέρια,πελαργοί, κύκνοι και ελάφια που πάνε και έρχονται σαν αρχοντόπουλα. Οι Παγόδες ανεβαίνουν ανάμεσα από τα δένδρα με τα αναγυρτά τους πατήματα και οι Topli, οι ιερές πόρτες σε σχήμα κεφαλαίου Π, λάμπουν σκούρες, βυσσινιές μέσα στα πράσινα γυαλιστερά φύλλα. Είναι οι ιερές πόρτες της θρησκείας των ίντο που θα πει «ο Δρόμος του Θεού». Από τις πόρτες αυτές πρέπει να περάσει όποιος θέλει να σωθεί. Ο πλούτος σε αξιοθέατα εδώ είναι τεράστιος. Εδώ θα σας γνωρίσουμε την γιαπωνέζικη ψυχή και θα περιηγηθούμε στα πιο εξαιρετικά αξιοθέατα. Θα νοιώσουμε την τεράστια επίδραση που είχε και έχει επάνω της η περήφανη συντοική αντίληψη του χρέους. Έτσι θα καταλάβετε γιατί περιφρονούν τον θάνατο και δέχονται όλοι με μυστική έξαρση να σκοτωθούν για την πατρίδα. Πατρίδα, Μικάδος θεοί, πρόγονοι κι απόγονοι είναι για τον Γιαπωνέζο μια ξεχωριστή, αθάνατη δύναμη.

4η μέρα: Κυότο-(Προαιρετική εκδρομή στη Χιροσίμα)Για να ξεκινήσετε υπέροχα την σημερινή σας ελεύθερη μέρα «κλείστε» στον φακό σας, από τις αναρίθμητες ομορφιές της πόλης, ότι περισσότερο ανταποκρίνεται στις περιέργειες της ψυχή σας.Θα έχετε όμως ακούσει για τη Χιροσίμα και το πάρκο της Ειρήνης. Θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα θέλατε να συμμετάσχετε στην ολοήμερη εκδρομή που έχουμε σχεδιάσει με το τρένο βολίδα.

5η μέρα: Κυότο-Φικόνε- Σακαγιάμα Αποχαιρετούμε το μοναδικό Κυότο και αναχωρούμε για το Φικόνε, ιστορική πόλη χτισμένη κοντά στις όχθες της χαριτωμένης λίμνης Μπίβα. Η γη λες ότι βούλιαξε μία νύχτα και γέμισε με τα γαλάζια αυτά νερά που λάμπουν τόσο χαρούμενα στο φως. Θα επισκεφθούμε ένα από τα δεκατρία ενδιαφέροντα κάστρα της παλιάς Ιαπωνίας και θα συνεχίσουμε για την Σακαγιάμα την κομψή κωμόπολη που έχει διατηρήσει άθικτο τον χαρακτήρα της από το 17ο αιώνα.Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και έχετε χρόνο ελεύθερο να περπατήσετε στα μεσαιωνικά δρομάκια με τα ξύλινα σπιτάκια τους.

6η μέρα: Σακαγιάμα-Ματσουμότο- Καβαγκούτσι.
Μετά το πρωινό θα έχουμε μία βόλτα με τα πόδια στην πρωινή αγροτική αγορά της Σακαγιάμα και αργότερα θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ματσουμότο.Η εξαιρετική Πανεπιστημιούπολη ξαπλωμένη επάνω στα κεντρικά υψίπεδα του Ναγκάνο Κεν, θεωρείται ως η πύλη προς τις Ιαπωνικές Άλπεις, θα έρθουμε στο κάστρο της πόλης που χτίστηκε το 1504 και αποτελεί το έμβλημα του Ματσουμότο. Σο κάστρο είναι οχυρωμένο με επαύλεις από τις οποίες οι τοξότες εκτοξεύαν τα βέλη τους προς τους εισβολείς και το μαύρο χαρακτηριστικό χρώμα του, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς να το αποκαλούν επίσης σε «κάστρο των γερακιών».Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προς το Καβαγκούτσι το οποίο βρίσκεται στις όχθες της γραφικής ομώνυμης λίμνης μίας από τις πέντε που έχουν θέα προς το θεϊκό Υούτζι. «Υουζισάν». Θα έρθουμε το απόγευμα στο Καβαγκούτσι και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακό Ryokan. Θα κοιμηθούμε σε στρώματα κάτω στο πάτωμα και βέβαια θα απολαύσουμε ένα τοπικού χαρακτήρα δείπνο φορώντας την jukata την θρυλική γιαπωνέζικη ενδυμασία. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέλγητρα της Ιαπωνίας.

7η μέρα: Καβαγκούτσι-Nikko-Σόκιο

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νίκκο την πόλη που είναι διάσημη για τους επιβλητικούς ναούς της Θα επισκεφθούμε το ιερό Toshogu σε ρυθμό της εποχής των Monoyama αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή της Δυναστείας Tokugawa που βασίλεψε στη χώρα για 250 χρόνια, την πενταόροφη παγόδα χτίσθηκε το 1650 και ανακατασκευάστηκε το 1818 μετά από πυρκαγιά. Και θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στη λίμνη Chuzensi και τους περίφημους καταρράκτες Kegon και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Σόκυο. Άφιξη στην πρωτεύουσα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
8η μέρα: Σόκιο – Περιήγηση πόλης Μία πόλη θηρίο, με σύγχρονα κτίρια από τσιμέντο και ατσάλι είναι το Σόκιο. Μοντέρνο με φυσιογνωμία μεγαλούπολης περηφανεύεται για την ομορφιά του. Μάταια παλεύει η παλιά γιαπωνέζικη ψυχή να περισώσει ότι μπορεί – φαναράκια, κιμονό, σαμισέν…Η πρωτεύουσα που θα σας γνωρίσουμε σήμερα το πρωί είναι η αφετηρία για κάθε επίσκεψη στη χώρα αλλά και μία γοητευτική βιτρίνα της Ιαπωνίας για τα μάτια των Δυτικών. Απέραντη πολιτεία. Εκατοντάδες τα αξιοθέατα που θα ανακαλύψουμε πάρκα, γέφυρες, κτίρια, μουσεία. Σο ιερό Μείζι το σπουδαιότερο σιντοϊστικό ιερό του Σόκιο που στεγάζει και τον τάφο του αυτοκράτορα Μειζι. Σα αυτοκρατορικά ανάκτορα ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίσματα στο κέντρο της πόλης. Πολυκαταστήματα και μικρά μαγαζάκια, γκαλερί, βραδινά κέντρα και εστιατόρια χαρακτηρίζουν την συνοικία της Ginza, η οποία αποτελεί τον ιδανικό τόπο για ψώνια. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

9η μέρα: Τόκιο
Περισσότεροι από 8.000.000 κάτοικοι ζουν στην Ιαπωνική πρωτεύουσα η οποία αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το παρατηρητήριο στον πύργο του Τόκιο, το επιτρεπόμενο τμήμα των αυτοκρατορικών ανακτόρων, το σιντοϊστικό Ιερό Μέιτζι-τζινγκού, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας της πρωτεύουσας, εις μνήμην του αυτοκράτορα Μέιτζι επί της βασιλείας του οποίου συντελέστηκε το ιστορικό βήμα από τη φεουδαρχία στη σύγχρονη Ιαπωνία, το Ναό της θεάς Κάνον, καθώς και τη συνοικία Γκίντζα με τα πολυκαταστήματα, τα εστιατόρια, τα κλαμπ και μπαράκια της, κάτι αντίστοιχο με τη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την τελετή του τσαγιού στον γιαπωνέζικο κήπο. Το τσάι που το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες, εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που άρεσαν στους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι) όπου προσφέρεται ένα ελαφρύ γεύμα και λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μάτσα κι ένα γλυκό βαγκάσι χωρίς την τελετή σε πολλούς ναούς και ειδικά τεϊοποτεία.Ελευθερος χρόνος .Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου και η πτήση μας με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για την Ελλάδα. Άφιξη στην Ελλάδα.


Nikko Θέση: Κεντρικό Φονσου
Απόγειο: 17 ος αιώνας. Με την ίδρυση του ναού του Rinno τον 8 ο αιώνα το Nikko έγινε γνωστό ως θρησκευτικό κέντρο. Η πόλη απέκτησε μεγάλη φήμη όταν επελέχθη ως τόπος ανέγερσης του μαυσωλείου του Jexasu, ιδρυτή τουισχυρού Soganatu Tokogana.
Αυτοκρατορική πόλη του Κιότο
Θέση: Δυτικό Φονσου.Ιδρυση: 794 μ.Φ. Η παλαιά αυτοκρατορική πόλη της Ιαπωνίας υπήρξε επι περισσότερα απο χίλια χρόνια το κέντρο του κλασικού πολιτισμού της αριστοκρατίας.
Αυτοκρατορική πόλη Νάρα.Θέση: Δυτικό Φονσου.Ιδρυση: 710 μ.Φ. Οι ναοί και τα ιερά της πρώτης πρωτεύουσας του Ιαπωνικού Βασιλείου αποτελούν μαρτυρίες μιας βίαιης αλλαγής, την αρχή της εποχής της αριστοκρατίας και της πρώτης λαμπρής περιόδου της Βουδιστικής τέχνης στην Ιαπωνία.
Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό

 Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4*

 Φιλοξενία σε παραδοσιακά Ryokan την 6η μέρα

 Ημιδιατροφή καθημερινά

 Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

 Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές

μετακινήσεις του προγράμματος

 Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί

 Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα

 Ενημερωτικά έντυπα

 Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη

70 €

Τοπικοί φόροι 45 €
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, ε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.

Σα δωμάτια των ξενοδοχείων σε ορισμένες πόλεις στην Ιαπωνία ως επί το πλείστον είναι μικρών διαστάσεων και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Επιλογή Πακέτου

Επιλογή Αφετηρίας
Ημερομηνία αναχώρησηςΣτοιχεία Κράτησης

Επιλέξτε αριθμό ταξιδιωτών:
Adult
Child
ROOM 2
Adult
Child
ROOM 3
Ενήλικες
Παιδιά

Επιλέξτε Τύπο Δωματίων

Μονόκλινο
Δικλινο
ΤρίκλινοΞενοδοχείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά απο τις 9:00π.μ. - 21:00 μ.μ

+30 2310 222413


Let's socialize
© 2020 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής