0o.ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (οδικώς/ακτοπλοικώς)

4
Ημέρες
3
Νύχτες

ΑΠΟ € 185


1η ΜΕΡΑ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 0900 το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή φαγητό, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο ferry-boat και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων. Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια. Γευμα και στην συνέχεια παρακολούθηση των επιταφίων.. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το "κόρο" (χορωδία), μια Φιλαρμονική, "τόρτσες" (μεγάλα κεριά), "μανουάλια" (βενετσιάνικα φανάρια), "σκόλες" (λάβαρα) και φλάμπουρα, που ειδικά αυτό το βράδυ όλα φέρονται στο πλάι σε ένδειξη πένθους.Επισης στις πομπές των επιταφίων συμμετέχουν σχολεία, πρόσκοποι αλλά και μικρά κορίτσια που κρατούν στα χέρια τους καλαθάκια με λουλούδια. Αργά αρχίζει η περιφορά του τελευταίου αλλά πιο επιβλητικού επιταφίου, της Μητρόπολης. Τον κρατούν στους ώμους τους ναύτες και ακολουθούν όλοι οι ιερείς της πόλης, καθώς και οι τρεις φιλαρμονικές. Η παλαιά παίζει το "Adagio" του Albinoni, η μπλε τη "Marcia Funebre" (πένθιμο εμβατήριο) του Verdi, ενώ η πορτοκαλί την πένθιμη ελεγεία "Suentura" (απώλεια, συμφορά) του Mariani. Διαν/ση.2η ΜΕΡΑ: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ :

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο της πόλης.Θα παρακολουθήσουμε την λιτανεία του σεπτού σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνα που καθιερώθηκε το 1550, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί από το λιμό. Συνοδεύεται από τις πολλές και φημισμένες φιλαρμονικές του νησιού που χαρίζουν άφθαστη μουσική απόλαυση. Μαζί γίνεται και η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου, έθιμο που ξεκίνησε στα Ενετικά χρόνια. Οι φιλαρμονικές παίζουν το Calde Lacrime του Michelli, τον Αμλέτο του Faccio και τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Beethoven. Στις 11 ακριβώς καθώς οι καμπάνες αναγγέλλουν την "πρώτη Ανάσταση", από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, οι Κερκυραίοι ρίχνουν "μπότηδες". Το φασαριόζικο αυτό έθιμο είναι ίσως επηρεασμένο από τους Ενετούς . Στους δρόμους ξεχύνονται οι Φιλαρμονικές και παίζουν ένα εύθυμο εμβατήριο. Συνεχίζουμε με ξενάγηση, στο φλωρεντιανού ρυθμού, ΑΧΙΛΛΕΙΟ κτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ.Θα συνεχίσουμε στο περίφημο ΚΑΝΟΝΙ και επίσκεψη στο ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ και τη μονή της Βλαχέρνας..Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στην πλατεία Σπιανάδα και (προαιρετικά) ακολουθεί δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό. Προαιρετική συμμετοχή σε Πασχαλινό γεύμα με ψητά αρνιά κόκκινα αυγά, και πανω από όλα τραγούδι, μουσική, και παραδοσιακοί χοροί . Απόγευμα εκδρομή στην όμορφη ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο μοναστήρι. Για όσους επιθυμούν προαιρετική επίσκεψη με βάρκες στις σπηλιές (σύμφωνα με τη μυθολογία σε μια από αυτές η Ναυσικά συνάντησε τον Οδυσσέα)Το βράδυ, προαιρετική έξοδος για διασκέδαση. Διαν/ση.4η ΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό, επισκεψη στην γραφική Λευκίμμη και παρακολούθηση της Μ.Λιτανείας.Τραγούδια χοροι Κερκυραικοί και Λευκιμμιώτικοι απο Ντοπιοες γυναίκες μαζί με την συνοδεία της Φιλαρμονικής.Στην συνέχεια μεταφορά στο λιμανι επιβιβαση στο ferry boat και άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε για την επιστροφή μας, μεσω Εγνατία για Θεσσαλονίκη<


Μεταφορά με πολυτελή λεωφορεία.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό -σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο. (προαιρετική συμμετοχή για Σάββατο αναστάσιμο δείπνο, Κυριακή εορταστικό πασχαλινό γεύμα με Κερκυραικο γλεντι)
Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Εισιτήρια πλοιου απο Ηγουμενιτσα Κέρκυρα και αντιστροφα
Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ μεχρι 5 ετων ΜΟΝΟ ΝΑΥΛΑ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ+ΠΛΟΙΟ)


Επιλογή Πακέτου

Επιλογή Αφετηρίας
Ημερομηνία αναχώρησηςΣτοιχεία Κράτησης

Επιλέξτε αριθμό ταξιδιωτών:
Adult
Child
ROOM 2
Adult
Child
ROOM 3
Ενήλικες
Παιδιά

Επιλέξτε Τύπο Δωματίων

Μονόκλινο
Δικλινο
ΤρίκλινοΞενοδοχείο


© 2020 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


 

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Let's socialize


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής