0α.Ιορδανία Αμμαν- Πέτρα -Wadi Rum-καστρο Κερακ

4
Ημέρες
3
Νύχτες

ΑΠΟ € 390


1η Ημέρα: Αφιξη στο Αμμαν πρωτεύουσα της Χώρας , συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας , και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:ΠΕΤΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για να ανακαλύψετε το Κόκκινο Ρόδο της Πέτρας, μία καταπληκτική και μαγική περιοχή.τη μοναδική «ροζ πόλη» των Ναβαταίων, σκαλισμένη πάνω στους βράχους, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής. Θα φτάσουμε με άλογο μέχρι την αρχή του φαραγγιού ή με άμαξα(προαιρετικό) διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200 μ. και ύψους σε πολλά σημεία 100 μ, για να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, που ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού. Οι βασιλικοί τάφοι, ο τάφος Ουρν, ο τάφος Σιλκ,, ο Κορινθιακός τάφος, ο τάφος του Σίξτου Φλωρεντίνου, η κιονοστοιχία οδός, το κενοτάφιο του Ρωμαίου στρατιώτη, η οδός των προσόψεων και το αμφιθέατρο, ο τάφος των οβελίσκων και ο Bab Al-Siq Triclinum, οι βράχοι Ντζίιν, ο θησαυρός των Ναβαταίων «Khazneh», το «Al Deir», οι φυλακές, ναοί, υδρορροές, δεξαμενές, λουτρά, σκάλες, αγορές, αψίδες, δημόσια κτίρια κλπ. θα τραβήξουν την προσοχή σας, ενώ το χρώμα των βράχων θα σας μαγέψει. Καταγοητευμένοι παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού διασχίζοντας πάλι το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» . Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Ουάντι Ραμ , τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και σας προκαλεί να διεισδύσετε βαθιά μέσα με τζιπ 4Χ4. Τελειώνοντας την ανεπανάληπτη περιπέτεια της επίσκεψής μας ξέκουραση και διανυκτέρευση σε παραδοσικές βεδουινικες σκηνές. Παραδοσιακό βεδουινικο δείπνο κατω απο τ'αστρα.

4η μέρα ΜΑΝΤΑΜΠΑ-ΝΕΜΠΟ- ΚΕΡΑΚ
Πρωινό επιστρεφουμε στο Αμάν. μεσω Μάνταμπα ορος Νέμπο και Κερακ . Η βιβλική Μεντέμπα, η πόλη με τα ωραιότερα στο κόσμο σωζόμενα Βυζαντινά μωσαϊκά. Το πιο φημισμένο απ’ αυτά είναι ο χάρτης της Ιερουσαλήμ του 6ου μ.Χ. αι, πιθανόν ο αρχαιότερος χάρτης των Αγίων Τόπων, που διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν θ’ ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεμπό (50 χλμ – 1 ώρα νοτιότερα του Αμμάν) με θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς Θάλασσας και πολύ μακριά της Ιερουσαλήμ και του φρουρίου του Ηρώδη του Μέγα στην αρχαία Μαχαίρ, που μετά θάνατόν του πέρασε στον Ηρώδη Αντύπα (ορατό μόνο όταν υπάρχει πλήρης διαύγεια στον ορίζοντα) και στο οποίο φυλακίστηκε κι’ αποκεφαλίστηκε και ο Ιωάννης Βαπτιστής. Το όρος Νεμπό είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια μιας εκκλησίας του 4ου & 6ου αι, της οποίας το δάπεδο είναι καλυμμένο με θαυμάσια μωσαϊκά και στο οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Το Αλ Καράκ, επίσης γνωστό απλώς ως Καράκ ή Κεράκ, είναι πόλη στην Ιορδανία, γνωστή για το ομώνυμο κάστρο των Σταυροφόρων που βρίσκεται εκεί. Το κάστρο είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κάστρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Συνεχίζουμε για Αμαν αφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

4η μέρα.AMMAN -
Μετα το πρωινό Πανοραμική περιήγηση (ξενάγηση) της “Λευκής Πόλης”, όπως αποκαλούν οι Άραβες το Αμμάν με κυριότερα σημεία τα: αμφιθέατρο, Φόρουμ, Ακρόπολη, ναός του Ηρακλή, το τέμενος Ντερβός πασά με την εκπληκτική σαν κεντημένη πρόσοψη (λόγω της θέσης του δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με πούλμαν και αν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα το βλέπουμε από την Ακρόπολη στο βάθος μακριά)..Για οσους μεινουν στο Αμαν ελευθερος χρόνος να επισκεφθείτε τα παζάρια στην παλιά πόλη, να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας παζαρεύοντας τις τιμές των ντόπιων προϊόντων, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Αρχικά τα μπαχαρικά τους με την τόσο πλούσια ποικιλία τους, καλλυντικά με βάση τα υλικά από τη Νεκρά θάλασσα, ξυλόγλυπτα, αντίγραφα μωσαϊκών, χάλκινα διακοσμητικά, κοσμήματα από ημιπολύτιμες πέτρες, κομπολόγια από γιούσουρι, κεχριμπάρι τουρκουάζ κ.α. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .


Αεροπορικά εισιτήρια.
Υπηρεσίες του αντιπροσώπου μας
Μεταφορές από προς αεροδρόμιο
Ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Πρωινό καθημερινά
Παραδοσιακό Βεδουινικο δείπνο.
Ασφάλεια Αστικης Ευθύνης
Αρχηγό ξεναγό καθ ολη την διάρκεια της εκδρομής


Bαλιτσα 10κ ανα ατομο

Βίζα εισόδου και εισοδος στην Πέτρα και σε αλλους αρχαιολογικους χώρους και μουσεία (80 ευρώ)
Επιπλέον παροχές και ατομικά έξοδα στο ξενοδοχείο
Ασφάλεια για προσωπικές καλύψεις
Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία ,τoπικοι φοροι και φιλοδωρήματα 20,00ευρώ κατ ατομο
Το πρόγραμμα για να πραγματοποιηθεί απαιτεί την συμμετοχή 4 τουλάχιστον ατόμων.
Για την είσοδο χρειάζονται Διαβατήρια σε ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισοδου.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
SADEEN AMAN HOTEL 4*
BAIT ALI LODGE CAMP
OLIV HOTEL 3*
DESERT ROSE CAMP

Επιλογή Πακέτου

Επιλογή Αφετηρίας
Ημερομηνία αναχώρησηςΣτοιχεία Κράτησης

Επιλέξτε αριθμό ταξιδιωτών:
Adult
Child
ROOM 2
Adult
Child
ROOM 3
Ενήλικες
Παιδιά

Επιλέξτε Τύπο Δωματίων

Μονόκλινο
Δικλινο
ΤρίκλινοΞενοδοχείο


© 2020 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


 

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Let's socialize


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής