ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΙΣ ΟΑΣΕΙΣ

8
Ημέρες
7
Νύχτες

ΑΠΟ € 590


Τ Υ Ν Η Σ Ι Α
... μεταξύ της μαγευτικής Σαχάρα και του βαθύ μπλε της Μεσογείου !!!

Ο πιο πλήρης προορισμός διακοπών και μόνο δύο ώρες από την Ελλάδα. Ακρογιαλιές με ψιλή αμμουδιά, που εκτείνονται για αρκετά χιλιόμετρα. Ξενοδοχεία με σύγχρονο εξοπλισμό, που παρέχουν ανέσεις υψηλών προδιαγραφών. Το πιο σημαντικό: Η εξυπηρέτηση, που συνοδεύεται πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο. Οργανωμένες ξεναγήσεις και εκδρομές στα πιο απίθανα και γοητευτικά αξιοθέατα της χώρας. Το κίτρινο διαμάντι, η Σαχάρα, σας περιμένει για να σας μεταφέρει στη μυστηριακή της διάσταση. Η Καρχηδόνα με τη μεγάλη της ιστορία θα σας ταξιδέψει σε εποχές όπου το μεγαλείο της Ελλάδας είχε επηρεάσει όλους τους λαούς της Μεσογείου. Το ειδυλλιακό τοπίο του νησιού Τζέρμπα, που μάγεψε τους συντρόφους του Οδυσσέα, σήμερα μαγεύει τους επισκέπτες του. Οι μοναδικές αγορές, που είναι γνωστές πλέον στην Τυνησία μαζί με τον πρόσχαρο πραματευτή, που θα χαρεί να παζαρέψει μαζί σας την τιμή ενός παραδοσιακού καθρέπτη ή μιας μπιζουτιέρας από ασήμι.

Ένα ταξίδι στην έρημο κρύβει εκπλήξεις και σας μεταφέρει σε μια περιπέτεια αναζήτησης. Στη διαδρομή ανακαλύπτουμε τη φιλοξενία των Βεδουίνων και των φυλών της Σαχάρας... Ορεινές οάσεις. Εξορμήσεις με 4χ4 στις Οάσεις των ΌΣΚΑΡ. Διακοπές στο νησί των Λωτοφάγων και στις ακτές της Β. Αφρικής, Αρχαίοι Πολιτισμοί, θάλασσα, ήλιος, ψυχαγωγία.

Σε αυτήν την Τυνησία θα σας ξεναγήσουμε...


1η ημέρα:
Συγκέντρωση στον αερολιμένα και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό , για την πρωτεύουσα της Τυνησία. Άφιξη στον αερολιμένα CARTHAGE και αναχώρηση για τον μυστηριώδη Νότο με τις καταπράσινες και δροσερές οάσεις και το κόσμημά του "Το Κίτρινο Διαμάντι", την Έρημο Σαχάρα.Άφιξη στην παραθαλάσσια πόλη ΣΟΥΣ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην φημισμένη μαρίνα του ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ, την πόλη της ΣΟΥΣ και του ΜΟΝΑΣΤΙΡ αρχαίες Ρωμαϊκές και Βυζαντινές επαρχίες. Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε μια από τις πιο μεγάλες βιοτεχνίες δερμάτινων ειδών, Royal Couir, όπου νεαρές Τυνήσιες θα επιδείξουν σε μια πασαρέλα την τελευταία τους δημιουργία. Διασκεδάστε παίρνοντας μέρος στην επίδειξη και απολαύστε ένα τσάι από μέντα που θα σας προσφερθεί. Αφήνοντας τον Βορά πίσω μας, ξεκινάμε για τον Νότο με πρώτη στάση στην πόλη ΕΛ ΤΖΕΜ, αρχαία Ρωμαϊκή επαρχεία όπου βρίσκεται ένα από τα πιο καλά διατηρημένα Κολοσσιαία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αν και το ξηρό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή το προστάτεψε από τη διάβρωση των αιώνων, δεν γλίτωσε από την καταστροφική μανία κάποιων κατά καιρούς επιδρομών που πλέον τα σημάδια θα είναι για πάντα αποτυπωμένα πάνω του. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα φτάσουμε στην δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας ΣΦΑΞ. Βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο με μεγάλο και γνωστό εξαγωγικό λιμάνι και με την Μεδίνα (παλαιά πόλη) με τα άριστα διατηρημένα τείχη της. Και εδώ, όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου οι Έλληνες προσέφεραν τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες τους, όπως π.χ. η κοινότητα των Ελλήνων μεταναστών, κυρίως νησιώτες, έπαιξε μεγάλο ρόλο στο εμπόριο της πόλης, και στην αλιεία των σπόγγων, και κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ο Ιερός Λόχος πολέμησε και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης.
Επόμενη στάση η πόλη ΓΚΑΜΠΕΣ, παλαιό κέντρο διακίνησης σκλάβων, σημερινό κέντρο εμπορίου μπαχαρικών με μεγάλο εμπορικό λιμάνι, πλούσια ιχθυόσκαλα και με την μοναδική παραθαλάσσια όαση όλου του ΜΑΓΚΡΕΜΠ. Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου υπήρξε αρχηγείο του Ρώμελ και τόπος μάχης μεταξύ του Μοντγκόμερι και της "αλεπού της ερήμου". Μετά την επίσκεψη στην Γκάμπες θα περάσουμε τα σύνορα προς το Νότο και την ορεινή Σαχάρα για να φθάσουμε στην γη των Βέρβερων τρωγλοδυτών την ΜΑΤΜΑΤΑ, χρονολογούμενη τον 6ο μ.χ. αιώνα. Οι αυτόχθονες κάτοικοι οι Βέρβεροι, ονομασία που δόθηκε από τους αρχαίους Έλληνες, προσπαθούν να διαφυλάξουν τα ήθη και έθιμά τους, συνεχίζοντας να ζουν με παλιό παραδοσιακό τρόπο. Επίσκεψη σε τρώγλη όπου θα αλέσετε μόνοι σας το σιτάρι, και θα δοκιμάσετε το γευστικό ψωμί της γιαγιάς του σπιτιού. Στάση για να αποθανατίσετε το σεληνιακό τοπίο που διάλεξε ο σκηνοθέτης του έργου "πόλεμος των άστρων". Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Παραδοσιακό δείπνο, και μετά το πρώτο τσάι στη Σαχάρα. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα:
Πρόγευμα και αναχώρηση με τα 4x4 για το περιπετειώδες φωτογραφικό σαφάρι στα μοναδικής αρχιτεκτονικής παλαιά Αραβικά κάστρα και τις παραμυθένιες Αραβικές και Βερβερικές πόλεις του "Κίτρινου Διαμαντιού" την Σαχάρα. Στη δριαδρομη που θα ακολουθήσουμε θα επισκεφθούμε τις Βερβερικές πόλεις ΜΕΝΤΙΝΙΝ και ΤΑΤΑΟΥΙΝ όπου θα δούμε τις διώροφες και τριώροφες διαφορετικες από τις Ματμάτα τρώγλες. Συνεχίζοντας πιο βαθιά στη Σαχάρα θα φτάσουμε στα παλαιά Κάστρα της Ερήμου ΚΣΑΡ ΣΟΛΤΑΝ και ΚΣΑΡ ΝΤΑΜΠΑΜΠ. Τα Κάστρα αυτά με τις πόλεις που θα επισκεφθούμε στην συνέχεια, ΝΤΟΥΙΡΕΤ και ΣΕΝΙΝΙ, είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά μέρη της Νοτιοκεντρικής Σαχάρα, όπως επίσης φρούρια σταθμοί της Λεγεώνας των Ξένων κατά την διάρκεια του Γαλλικού προτεκτοράτου.Αργά το απόγευμα άφιξη στον Βεδουίνικο κάμπο της όασης ΚΣΑΡ ΓΚΙΛΑΝ και διανυκτέρευση σε σκηνές Βεδουίνων. Με την δική σας προαιρετική συμμετοχή στην ετοιμασία του δείπνου θα γευθείτε παραδοσιακές νοστιμιές των Βεδουινών. Και μετά... τσάι στην Σαχάρα.

4η ημέρα:
Παραδοσιακό πρόγευμα και προαιρετική εξόρμηση στην Σαχάρα με την συνοδεία των καμηλιέρηδων για να γευτείτε την εμπειρία του καραβανιού με τα "καράβια της ερήμου" απολαμβάνοντας την μαγευτική ανατολή του ηλίου στους αμμόλοφους, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στην κατασκήνωση και αναχώρηση για την ΝΤΟΥΖ, μια πόλη στα σύνορα της Σαχάρας γνωστή για το μεγαλύτερο φεστιβάλ καμηλοδρομιών της χώρας. Γεύμα και αναχώρηση για το καταπληκτικό τοπίο των πέτρινων αμμόλοφων και στη συνέχεια για την ΤΟΖΕΡ διασχίζοντας την αλμυρή λίμνη στο Ελ Τζερίντ που έχει παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Ένας τόπος που έχει την ιστορία του αν και δεν υπάρχει ζωή και βλάστηση, όπου οι αντικατοπτρισμοί από αιώνες παίζουν παιχνίδια στους διψασμένους καμηλιέρηδες των καραβανιών. Όπως και σε άλλες πόλεις και οάσεις της ερήμου, και εδώ θα βρείτε προς αγορά το Ρόδο της Ερήμου, αντιπροσωπευτικό αναμνηστικό του Νότου, άφιξη και επίσκεψη στην όαση της ΝΕΦΤΑ, δεύτερη μεγαλύτερη και ιερή πόλη του Νότου. Η Τοζέρ και η Νέφτα έχουν τα περισσότερα φοινικόδενδρα με την καλύτερη ποιότητα χουρμάδων σε όλο τον κόσμο. Οι τεράστιες ποσότητες αλμυρού νερού που υπάρχουν στο υπέδαφος της περιοχής βοηθούν σ' αυτό, και στην αγορά μπορείτε να βρείτε τα περίφημα ασημικά με το σύμβολο του σταυρού των Τουαρέγκ που πιθανώς παρέμεινε από την εποχή του Βυζαντίου. Επιστροφή στην Τοζέρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο DAR SHARAID. Προαιρετικά μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις 1001 νύχτες των Αραβικών μύθων, μια απολαυστική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:
Πρόγευμα και εξόρμηση για την 4x4 εκδρομή στα άγρια και πανέμορφα τοπία των ορεινών οάσεων ΣΕΜΠΙΚΑ, ΤΑΜΕΡΖΑ και ΜΙΝΤΕΣ, αρχαίες Ρωμαϊκές επαρχίες, με τις πηγές, τους καταρράκτες της ερήμου και τα σεληνιακά φαράγγια και τις παλαιές Βερβέρικες ορεινές πόλεις φθάνοντας μέχρι και τα σύνορα της Αλγερίας. Εδώ, οι φωτογραφικές σας μηχανές έτοιμες, για να αποθανατίσετε τοπία των βραβευμένων ταινιών "Ο Άγγλος Ασθενής" και "Πόλεμος των Άστρων". Επιστροφή στην Τοζέρ και επίσκεψη στον μίνι ζωολογικό κήπο όπου θα διασκεδάσουμε με τα κατορθώματα των διάφορων ζώων που έχουν εθιστεί στον μοντέρνο τρόπο ζωής από τον υπέροχο φυσιοδήφη-ξεναγό. Γεύμα στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ, δείπνο στο ξενοδοχείο ή προαιρετική παραδοσιακή διασκέδαση κάτω από το φως του φεγγαριού και τα φοινικόδενδρα της όασης με χορούς Βεδουίνικων και Βερβέρικων νομάδων, χορό της κοιλιάς, άφθονο κρασί και γευστικό τοπικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα:
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Τύνιδα. Στην διαδρομή, κατά μήκος της οροσειράς του Άτλαντα, θα περάσουμε από την πόλη εξόρυξης των φωσφάτων από τα ορυχεία του ΜΕΤΛΑΟΥΙ. Πρώτη στάση στην πόλη ΓΚΑΦΣΑ, η πιο αρχαία πόλη της χώρας που πρωτοκατοικήθηκε από τρωγλοδύτες κατά την Νεολιθική εποχή πριν από 10.000 χρόνια και αρχαία Ρωμαϊκά και Βυζαντινή επαρχία. Συνεχίζοντας τον δρόμο της στέπας φθάνουμε στην ιερή πόλη του ΚΑΪΡΟΥΑΝ. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε το μεγάλο τέμενος φρούριο του ΟΚΜΠΑ, του μεγάλου κατακτητή Άραβα στρατηλάτη που κατέκτησε την Βόρειο Αφρική το 670 μ. Χ. Επίσκεψη σε ταπητουργείο για να θαυμάσουμε τα φημισμένα Αραβικά χαλιά της ΚΑΪΡΟΥΑΝ. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την Τύνιδα, θα διανύσουμε την πιο εύφορη πεδιάδα της χώρας με τους απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες, μια πλούσια πεδιάδα που κάποτε εκμεταλλευόντουσαν οι Γάλλοι άποικοι. Στην μέση της διαδρομής θα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο θέρετρο ΧΑΜΜΑΜΕΤ με την μικρή Μεδίνα και την αγορά της.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα:
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση στην Αρχαία Καρχηδόνα και το Ανδαλουσιανό ψαροχώρι SIDI BOU SAID. Γεύμα, Επιστροφή στην Τύνιδα,επίσκεψη για την ξενάγηση του σημαντικότερου Μουσείου της χώρας το Μπαρντό. Η μεγάλη συλλογή των εντυπωσιακών ψηφιδωτών που φυλάσσεται σε αυτό το μουσείο θεωρείται η σημαντικότερη, ομορφότερη και πιο καλοδιατηρημένη του αρχαίου Ρωμαϊκού κόσμου. Επίσης υπάρχουν Φοινικικά, Βυζαντινά και Ελληνικά εκθέματα. Το απόγευμα επίσκεψη στην Ελληνική Μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου και το μνημείο των πεσόντων ιερολοχιτών, μετά εξόρμηση στην Μεδίνα όπου θα βρείτε αναμνηστικά δώρα, πήλινα και ξύλινα αντικείμενα, τουμπερλέκια, ναργιλέδες, κελεμπίες, αραβικά κοσμήματα, αρώματα ανατολής κ.λ.π. Τα "παζάρια" επιβάλλονται!Δειπνο,διανυκτέρευση στο ξενοδοχειο μας.
8η ημέρα. Πρόγευμα , μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής
Αεροπορικά εισιτήρια .
Ξενοδοχεία 5*, 4*, αστέρων και σε οργανωμένη κατασκήνωση στο Ksar Ghilene
Μεταφορές με κλιματιζόμενα 4Χ4.
Ξεναγήσεις, είσοδοι στα μουσεία όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ελληνόφωνο Ξεναγό αντιπρόσωπο.
ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φόροι αερολιμένων ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΥΝΗΣΙΑΣ
Φιλοδωρήματα παντός είδους ποτά, Room Service, υπεραστικά & αστικά τηλεφωνήματα.
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Επιλογή Πακέτου

Επιλογή Αφετηρίας
Ημερομηνία αναχώρησηςΣτοιχεία Κράτησης

Επιλέξτε αριθμό ταξιδιωτών:
Adult
Child
ROOM 2
Adult
Child
ROOM 3
Ενήλικες
Παιδιά

Επιλέξτε Τύπο Δωματίων

Μονόκλινο
Δικλινο
ΤρίκλινοΞενοδοχείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά απο τις 9:00π.μ. - 21:00 μ.μ

+30 2310 222413


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής