MT.ΑΙΓΥΠΤΟΣ -Το Δώρο του Νείλου (9 Ημέρες / 8 Διανυκτερεύσεις)ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

9
Ημέρες
8
Νύχτες

ΑΠΟ € 1260


1η Ημέρα: Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (180 ΧΛΜ)

Συνάντηση στις 10.30 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Egypt Air. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών και πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 13.15 (MS748) με άφιξη στις 14.15 (τοπική ώρα). Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Κατά την μετάβασή μας στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην παραλία της πόλης, θα ενημερωθούμε από τον ξεναγό μας για την ιστορία της πόλης και θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου) και την προκυμαία με τα επιβλητικά κτήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Hμέρα: Σάββατο 25 Απριλίου 2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ (180 ΧΛΜ)


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και την έδρα του Δευτέρου από τα Πέντε πρεσβυγενή πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες γνωστές ως Κομ-Eλ-Σουκάφα, που σημαίνει «Λόφος των Οστράκων» και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της χώρας και συνδυάζουν αρχαία Αιγυπτιακή, Ελληνική και Ρωμαϊκή τεχνοτροπία. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη με τα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας & Πάσης Αφρικής, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές και αφιερώματα των Ελλήνων Αιγυπτίων. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο παλιό Πατριαρχείο, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός του Αγίου Σάββα και η στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη. Συνεχίζουμε για τους περίφημους κήπους της Μοντάζα, των ανακτόρων του τέως βασιλιά Φαρούκ. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εντός & στον περιβάλλοντα χώρο της οποίας θα έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας για φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη περίπου στις 19.00 στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.


3η Ημέρα: Κυριακή 26 Απριλίου 2020 ΚΑΙΡΟ / ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ


Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα αρχίσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου, όπου θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για να περπατήσουμε και να φωτογραφήσουμε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που έχει σωθεί. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών παπύρων, όπου οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν την αρχαία μέθοδο παρασκευής τους. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται και οι θησαυροί του Τουταγχαμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


4η Ημέρα: Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 ΚΑΙΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ - ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ - ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ - (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)


Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με Egypt Air (MS082) στις 07.00 για το Ασουάν. Άφιξη στις 08.20, και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε για τον Ναό των Φιλών, έναν από τους πιο καλά διατηρημένους αρχαίους Αιγυπτιακούς Ναούς. Πριν επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο, θα μεταβούμε στα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφαντίνη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.
5η Ημέρα: Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΚΟΜΟΜΠΟ - ΕΝΤΦΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ)


Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, προαιρετική οδική ή αεροπορική εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ - έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύο εκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα από τον Φαραώ Ραμσή Β΄. Στον χώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου. Γεύμα και πλέουμε ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαίδος, της Ελληνορωμαϊκής. Άφιξη στην Κομ Όμπο, μία καταπράσινη μικρή αγροτική πόλη, η οποία έγινε διάσημη από την ανέγερση του ναού του κροκοδειλόμορφου θεού Σόμπεκ, κατά την Πτολεμαϊκή περίοδο. Θα ξεναγηθούμε στο συγκρότημα του ναού, θα θαυμάσουμε την επιβλητική αρχιτεκτονική και το ότι εξακολουθούν να διατηρούν τα λαμπερά τους χρώματα. Ο μεγαλύτερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και ο μικρότερος ήταν ο ναός της Ίσιδας. Είναι πολύ αξιοσημείωτο ότι, εδώ θα δούμε μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων. Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Εντφού, απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.
6η Ημέρα: Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΏΡΟΥ - ΈΣΝΑ / ΦΡΑΓΜΑ - ΛΟΥΞΟΡ - ΚΑΡΝΑΚ


Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, από τους πιο σημαντικούς Αιγυπτίους θεούς που, σύμφωνα με τον δημοφιλή μύθο, εκδικήθηκε τον θάνατο του πατέρα του βάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στη θέση του βασιλιά της Αιγύπτου. Εξ ου και οι πρώτοι Φαραώ επικύρωσαν την εξουσία τους στο βασίλειο παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως μετενσάρκωση του Ώρου. Ο Ώρος λατρευόταν επίσης σαν θεός του φωτός και του ουρανού και εμφανίζεται με σώμα άνδρα και κεφάλι γερακιού, φορώντας ένα λευκό και κόκκινο στέμμα. Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε για το φράγμα της Έσνα, με ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο στην εκδρομή μας να είναι η διέλευση του φράγματος. Άφιξη στο Λούξορ όπου βρίσκεται στην περιοχή των αρχαίων Θηβών και θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, αφού τα συμπλέγματα των ναών του Λούξορ και του Καρνάκ βρίσκονται μέσα στην πόλη. Βραδινή ξενάγηση στο Ναό του Λούξορ, που ενωνόταν με μία λεωφόρο από σφίγγες και αγάλματα με τον επιβλητικό ναό του Καρνάκ. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.


7η Ημέρα: Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ / ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ


Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση στη Νεκρόπολη, στην Δυτική Όχθη του Νείλου. Ξεκινάμε από την κοιλάδα των Βασιλέων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους φαραώ, μεταξύ τους και εκείνος του Τουταγχαμών. Συνεχίζουμε με τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα καθώς συνάδει με την προσωπικότητα της Χατσεπσούτ. Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ. , όταν ήταν Φαραώ της 18ης Δυναστείας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15μ. Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Καρνάκ, όπου θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη. Γεύμα και επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αλάβαστρου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούξορ. Πτήση στις 19.05 με Egypt Air (MS067) για το Κάιρο, με άφιξη στις 20.15. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


8η Ημέρα: Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 ΠΑΛΑΙΟ/ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ - ΑΡΑΒΙΚΟ/ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΙΡΟ


Πρωινό και μεταφορά στο Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές. Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου (αλλά και για το Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου) ανάγονται στον 14ο αιώνα. Τα Νειλόμετρα χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κοπτική εκκλησία του Καΐρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη. Ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο. Συνεχίζουμε για την ξενάγηση στο ισλαμικό Κάιρο. Στο φρούριο του Σαλαχεντίν θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε και θαυμάσουμε και το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Άλι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


9η Ημέρα: Σάββατο 2 Μαΐου 2020 ΚΑΙΡΟ / ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ


και μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με Egypt Air (MS747) για την Αθήνα στις 10.35 με άφιξη στην πρωτεύουσα στις 13.35 το μεσημέρι.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air για τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο (MS748), Κάιρο - Ασουάν (MS082), Λούξορ - Κάιρο (MS067), και Κάιρο - Αθήνα (MS747).

· Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.

· Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.

· Φόροι αεροδρομίων.

· 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5* De Lux Nile Grand Tower.

· 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 4* Superior Eatabe Alexandria (Romance Alex).

· 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5*, με πλήρη διατροφή και διασκεδάσεις.

· Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.

· 1 γεύμα & 1 δείπνο στην Αλεξάνδρεια, 2 γεύματα στο Κάιρο, 1 γεύμα στο Λούξορ.

· Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

· Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.

· Φ.Π.Α.

· 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.

· Δωρεάν Internet (Wi-Fi), κατά την διάρκεια του προγράμματος.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

· Βίζα Αιγύπτου.

· Φιλοδωρήματα.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

· Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

· Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

· Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.

· Για την έγκυρη συμμετοχή σας στην προαιρετική (οδική ή αεροπορική) εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ, χρειάζεται έγκαιρη δήλωση για την επιβεβαίωση της.

Επιλογή Πακέτου

Επιλογή Αφετηρίας
Ημερομηνία αναχώρησηςΣτοιχεία Κράτησης

Επιλέξτε αριθμό ταξιδιωτών:
Adult
Child
ROOM 2
Adult
Child
ROOM 3
Ενήλικες
Παιδιά

Επιλέξτε Τύπο Δωματίων

Μονόκλινο
Δικλινο
ΤρίκλινοΞενοδοχείο


© 2020 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


 

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Let's socialize


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής