ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑKAΜΠΑ-Ν.ΘΑΛΑΣΣΑ-ΜΑΝΤΑΜΠΑ-ΝΕΜΠΟ-ΒΗΘΑΝΙΑ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ-ΠΕΤΡΑ -WADI RUM

5
Ημέρες
4
Νύχτες

ΑΠΟ € 560


1η μέρα:ΑΚΑMΠΑ
Απευθείας π τήση για Ακαμπα στην Ερυθρα θάλασσα που πήρε το όνομά της από τα κοράλλια που καλύπτουν το βυθό της. Μια ακτή 30 χιλιομέτρων είναι η μόνη πρόσβαση της Ιορδανίας στη θάλασσα. Άφιξη,μεταφορά, τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.


2η μέρα: ΠΕΤΡΑ – WADI RUM
Ηη Ακαμπα, ειναι το μοναδικό (φυσικο) λιμάνι της χώρας, που είναι ελεύθερη οικονομική ζώνη αλλά και κέντρο καταδυτικού τουρισμού. Από την παραλία με τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά βλέπει κανείς στα δεξιά το Ισραήλ. Λίγο πιο κάτω είναι η Αίγυπτος και από την άλλη μεριά η Σαουδική Αραβία. Η Ακαμπα (Ayla το παλιό της όνομα), με τα περίχωρα μετράει 800.000 κατοίκους..Προαιρετική βόλτα με βάρκα με γυάλινο πάτο για να θαυμάσετε τα κοράλλια (το κόστος της βόλτας το πληρώνετε επί τόπου). Στην συνέχεια αναχώρηση για Πέτρα και Wadi Rum.
Άφιξη και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. - Στην συνέχεια ξενάγηση την Μπέιντα, την « Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Αναχωρήσουμε για το Ουάντι Ράμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Θα αφήσουμε το πούλμαν μας και με Jeep 4Χ4 (ανοιχτού τύπου με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ.
Διαμονή στην έρημο wadi rum σε παραδοσιακές βεδουίνικες σκηνές κ παραδοσιακή βεδουίνικη βραδιά με δείπνο στην έρημο. Τακτοποίηση στα δωμάτια .Διανυκτέρευση.
3η μέρα MANTAΜΠΑ – NEΜΠO - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ –
Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για την Μάνταμπα. Η βιβλική Μεντέμπα, η πόλη με τα ωραιότερα στο κόσμο σωζόμενα Βυζαντινά μωσαϊκά. Το πιο φημισμένο απ’ αυτά είναι ο χάρτης της Ιερουσαλήμ του 6ου μ.Χ. αι, πιθανόν ο αρχαιότερος χάρτης των Αγίων Τόπων, που διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν θ’ ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεμπό (50 χλμ – 1 ώρα νοτιότερα του Αμμάν) με θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς Θάλασσας και πολύ μακριά της Ιερουσαλήμ και του φρουρίου του Ηρώδη του Μέγα στην αρχαία Μαχαίρ, που μετά θάνατόν του πέρασε στον Ηρώδη Αντύπα (ορατό μόνο όταν υπάρχει πλήρης διαύγεια στον ορίζοντα) και στο οποίο φυλακίστηκε κι’ αποκεφαλίστηκε και ο Ιωάννης Βαπτιστής. Το όρος Νεμπό είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια μιας εκκλησίας του 4ου & 6ου αι, της οποίας το δάπεδο είναι καλυμμένο με θαυμάσια μωσαϊκά και στο οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Συνεχίζοντας για τον τελικό μας προορισμό την Νεκρά Θάλασσα το χαμηλότερο σημείο κάτω από τη στάθμη της θάλασσας στη γη. Προαιρετική είσοδος στην πλαζ του ξενοδοχείου και μπάνιο στα πολύ αλμυρά νερά (33% παραπάνω από το φυσιολογικό), όπου δε βυθίζεσαι (προσοχή δεν βυθίζουμε το κεφάλι μας) λόγω του πολύ αλατισμένου νερού και δεν υπάρχει κανένα είδος ζωικής ή φυτικής ζωής. Από τη μεγάλη εποχή του Ηρώδη, για 2000 χρόνια, τα νερά της Νεκρά Θάλασσας είναι διάσημα για τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν. Επίσης μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας στα Spa του ξενοδοχείου. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ –Ι.ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - Πρωινό και αναχώρηση για το σημείο Βάπτισης του Ιησού και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ,εκεί που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας Βενέδικτος με την πίστη του,την αφοσίωση του την απλότητα και την αγάπη του έφτιαξε μια οαση στην ερημο, ένα μικρό παράδεισο . Σήμερα το Μοναστήρι καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μεγάλα προσκυνήματα της Αγίας Γης. Η Βίβλος διηγείται ότι οι άνθρωποι που ταξίδευαν προς την Ιερουσαλήμ και Ιορδανία σταματούσαν για να βαφτιστούν από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.Ο Ιησούς άφησε την Ναζαρέτ και πήγε στο Σκυθοπολίτη (Βaysan) και πέρασε την νύχτα κοντά στην Πέλλα.Την δεύτερη μέρα του ταξιδιού του συνέχισε στην ανατολική όχθη του Ιορδάνη και έφτασε στην Βηθανία περαν του Ιορδάνη και πήγε στον Ιωάννη για να βαπτιστεί οπου βαπτίστηκε όπως οι μετανοούντες αμαρτωλοί.«Και βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβη ευθύς από του ύδατος και ιδού ανεώχθησαν αυτώ οι ουρανοί, και είδε το Πνεύμα του Θεού καταβαίνον ωσεί περιστεράν και ερχόμενον επ’αυτόν και ιδού φωνή εκ των ουρανών λέγουσα ούτος εστιν ο υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα». Χρόνος ελεύθερος για οποιον θέλει να βαπτισθεί στα νερά του Ιορδάνη, να πάρει την ευλογία της αναβίωσης και να ονομαστεί Χατζης... Επίσης επίσκεψη στο πολυτιμο μουσείο που με πολύ αγώνα δημιούργησε ο Σεβασμιότατος Βενέδικτος, και αποχαιρετώντας την ιερη οαση φτάνουμε στo Aμαν .
5η μέρα. ΠΕΤΡΑ-ΓΕΡΑΣΑ .Πανοραμική περιήγηση (ξενάγηση) της “Λευκής Πόλης”, όπως αποκαλούν οι Άραβες το Αμμάν με κυριότερα σημεία τα: αμφιθέατρο, Φόρουμ, Ακρόπολη, ναός του Ηρακλή, το τέμενος Ντερβός πασά με την εκπληκτική σαν κεντημένη πρόσοψη (λόγω της θέσης του δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με πούλμαν και αν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα το βλέπουμε από την Ακρόπολη στο βάθος μακριά).Εκδρομή (50 χλμ-45 λεπτά), την αρχαία ελληνική Γέρασα, “Πομπηία της Ανατολής”, όπως την αποκαλούσαν, μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού, η πόλη που σώζεται σχεδόν αυτούσια. Οι δρόμοι με τις κολώνες, θέατρα, εκκλησίες, ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.), η οβάλ πλατεία, κα. θα μας συναρπάσουν. Προαιρετικά κι’ εφ’ όσον ο χρόνος επιτρέπει, μπορείτε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στον Ρωμαϊκό Ιππόδρομο με μονομάχους κι αρματοδρομίες (θέαμα που κυρίως απευθύνεται σε παιδιά).Για οσους μεινουν στο Αμαν ελευθερος χρόνος να επισκεφθείτε τα παζάρια στην παλιά πόλη, να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας παζαρεύοντας τις τιμές των ντόπιων προϊόντων, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Αρχικά τα μπαχαρικά τους με την τόσο πλούσια ποικιλία τους, καλλυντικά με βάση τα υλικά από τη Νεκρά θάλασσα, ξυλόγλυπτα, αντίγραφα μωσαϊκών, χάλκινα διακοσμητικά, κοσμήματα από ημιπολύτιμες πέτρες, κομπολόγια από γιούσουρι, κεχριμπάρι τουρκουάζ κ.α. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .Αεροπορικα εισιτήρια για Ακαμπα- και Αμμάν Αθήνα
Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων μας στην Ιορδανία.
2 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν (διαμονή σε δωμάτια δίκλινα με wc & μπάνιο ή ντους) σε 4* ξενοδοχεία ,1 διανυκτέρευση στην Πέτρα (διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με wc & μπάνιο ή ντους) σε 4* ξενοδοχεία 1διανυκτέρευση στην Ν.Θαλασσα σε ξενοδοχειο 4* με ημιδιατροφή
Ιππασία (διαδρομή με άλογο) στην Πέτρα.
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Επίσημος αγγλόφωνος ή ελληνόφωνος (εφόσον υπάρχει) τοπικός ξεναγός στις ανωτέρω ξεναγήσεις.
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κ.λ.π.
έμπειρος ξεναγος.
Ταξιδιωτική Ασφάλεια.
Βίζα Ιορδανίας (δωρεάν για γκρουπ).
Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
Ποτά, αναψυκτικά, μεταλλικά νερά
Αχθοφορικά,Φιλοδωρήματα (20- €)
Έξοδα Προσωπικά

Επιλογή Πακέτου

Επιλογή Αφετηρίας
Ημερομηνία αναχώρησηςΣτοιχεία Κράτησης

Επιλέξτε αριθμό ταξιδιωτών:
Adult
Child
ROOM 2
Adult
Child
ROOM 3
Ενήλικες
Παιδιά

Επιλέξτε Τύπο Δωματίων

Μονόκλινο
Δικλινο
ΤρίκλινοΞενοδοχείο


© 2020 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


 

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Let's socialize


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής