ΤΥΝΗΣΙΑ -ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

8
Ημέρες
7
Νύχτες

ΑΠΟ € 620
1η ημέρα:
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Τύνιδα. Μετά από δίωρη πτήση, άφιξη στον αερολιμένα CARTHAGE συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την παραθαλάσσια πόλη Σους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
,
2η ημέρα:
Πρόγευμα . Θα γνωρίσουμε την τρίτη σε σημασία πόλη της χώρας με την μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη την SOUSSE και γνωστή από την εποχή του Βυζαντίου με το ονομα ΙΟΥΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΙΣ. Συνεχίζουμε για το MONASTIR μια από τις ομορφότερες πόλεις της Τυνησία, γενέτειρα του πρώτου Προέδρου και αναμορφωτή της χώρας Χαμπίμπ Μπουργκίμπα οπου θα επισκεφθούμε και το μαυσωλείο του. Περιήγηση της πόλης και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις πιο μεγάλες βιοτεχνίες δερμάτινων ειδών, Royal Couir, όπου νεαρές Τυνήσιες θα επιδείξουν σε μια πασαρέλα την τελευταία τους δημιουργία. Διασκεδάστε παίρνοντας μέρος στην επίδειξη και απολαύστε ένα τσάι από μέντα που θα σας προσφερθεί .Επιστροφή στη γραφική Σους όπου θα έχουμε χρόνο στην παλιά της πόλη. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στα παζάρια, κάνοντας μια βόλτα στα στενά της παλιάς πόλης (ΜΕΝΤΙΝΑ).η καπνίζοντας ναργιλέ Για το βράδυ προτείνουμε εξοδο στην φημισμένη μαρίνα Πορτ Ελ Καντάουι .
Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρόγευμα .Αφήνοντας τον Βορά πίσω μας ξεκινάμε για τον Νότο με πρώτη στάση στην πόλη ΕΛ ΤΖΕΜ, αρχαία Ρωμαϊκή επαρχεία όπου βρίσκεται ένα από τα πιο καλά διατηρημένα ΄΄Κολοσσαία΄΄ της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου το ξηρό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή το προστάτεψε από τη διάβρωση των αιώνων, δεν το γλίτωσε όμως από την καταστροφική μανία κάποιων επιδρομέων που με τις κατά καιρούς επιδρομές άφησαν τα σημάδια τους αποτυπωμένα πάνω του. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε παράλληλα από την δεύτερη σε πληθυσμό μεγάλη πόλη, την ΣΦΑΞ. Βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο με μεγάλο και γνωστό εξαγωγικό λιμάνι. Εδώ, όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου οι Έλληνες προσέφεραν τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες τους, όπως π.χ. η κοινότητα των Ελλήνων μεταναστών, κυρίως νησιωτών παίζοντας μεγάλο ρόλο στο εμπόριο της πόλης, και στην αλιεία των σπόγγων, όπως και κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ο Ιερός Λόχος πολέμησε και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης.
Στάση στην παραθαλάσσια πόλη ΓΚΑΜΠΕΣ, παλαιό κέντρο διακίνησης σκλάβων, σημερινό κέντρο εμπορίου μπαχαρικών με μεγάλο εμπορικό λιμάνι, πλούσια ιχθυόσκαλα και με την μοναδική παραθαλάσσια όαση. Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου υπήρξε αρχηγείο του Ρώμελ και τόπος μάχης μεταξύ του Μοντγκόμερι και της "αλεπού της ερήμου". Μετά την επίσκεψη στην Γκαμπές θα περάσουμε τα σύνορα προς το Νότο και την ορεινή Σαχάρα για να φθάσουμε στην γη των Βερβέρων τρωγλοδυτών την ΜΑΤΜΑΤΑ, που χρονολογείται από τον 6ο μ.χ. αιώνα. Οι αυτόχθονες κάτοικοι οι Βερβέροι, ονομασία που δόθηκε από τους αρχαίους Έλληνες, προσπαθούν να διαφυλάξουν τα ήθη και έθιμά τους, συνεχίζοντας να ζουν με παλιό παραδοσιακό τρόπο. Επίσκεψη σε τρώγλη, παραδοσιακή κατοικία όπου θα δείτε τον τρόπο ζωής των κατοίκων , και θα δοκιμάσετε το γευστικό ψωμί της γιαγιάς του σπιτιού και το τσάι που θα προσφερθεί. Στάση για να αποθανατίσετε το σεληνιακό τοπίο που διάλεξε ο σκηνοθέτης της ταινίας "πόλεμος των άστρων". Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Παραδοσιακό δείπνο. Διανυκτέρευση.


4η ημέρα:
Πρόγευμα και αναχώρηση με τα 4x4 για το περιπετειώδες φωτογραφικό σαφάρι στα μοναδικής αρχιτεκτονικής παλαιά Αραβικά κάστρα και τις παραμυθένιες Αραβικές και Βερβερικές πόλεις του "Κίτρινου Διαμαντιού" την Σαχάρα. Στη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα επισκεφθούμε τις Βερβερικές πόλεις ΜΕΝΤΙΝΙΝ και ΤΑΤΑΟΥΙΝ όπου θα δούμε τις διώροφες και τριώροφες ,διαφορετικές από τις Ματμάτα τρώγλες. Συνεχίζοντας πιο βαθιά στη Σαχάρα θα φτάσουμε στα παλαιά Κάστρα της Ερήμου ΚΣΑΡ ΣΟΛΤΑΝ και ΚΣΑΡ ΝΤΑΜΠΑΜΠ. Τα Κάστρα αυτά με τις πόλεις που θα επισκεφθούμε στην συνέχεια την ΣΕΝΙΝΙ, που είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία της Νοτιοκεντρικής Σαχάρα, όπως επίσης φρούρια σταθμοί της Λεγεώνας των Ξένων κατά την διάρκεια του Γαλλικού προτεκτοράτου.
Αργά το απόγευμα άφιξη σε οργανωμένη κατασκήνωση της όασης ΚΣΑΡ ΓΚΙΛΑΝ και διανυκτέρευση σε σκηνές Βεδουίνων. Με την δική σας προαιρετική συμμετοχή στην ετοιμασία του δείπνου θα γευθείτε παραδοσιακές νοστιμιές τους.

5η ημέρα:
Παραδοσιακό πρόγευμα και προαιρετική εξόρμηση στην Σαχάρα με την συνοδεία των καμηλιέρηδων για να γευτείτε την εμπειρία του καραβανιού με τα "καράβια της ερήμου" απολαμβάνοντας την μαγευτική ανατολή του ηλίου στους αμμόλοφους, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στην κατασκήνωση και αναχώρηση για την ΝΤΟΥΖ, μια πόλη στα σύνορα της Σαχάρας γνωστή για το μεγαλύτερο φεστιβάλ καμηλοδρομιών της χώρας. Γεύμα και αναχώρηση για το καταπληκτικό τοπίο των πέτρινων αμμόλοφων. Φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για την ΤΟΖΕΡ διασχίζοντας την αλμυρή λίμνη Σοτ Ελ Τζερίντ που έχει παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Ένας τόπος με ιστορία, όπου οι αντικατοπτρισμοί από αιώνες παίζουν παιχνίδια στους διψασμένους καμηλιέρηδες των καραβανιών. Όπως και σε άλλες πόλεις και οάσεις της ερήμου, και εδώ θα βρείτε προς αγορά το Ρόδο της Ερήμου, αντιπροσωπευτικό αναμνηστικό του Νότου, άφιξη και επίσκεψη στην όαση της ΝΕΦΤΑ, δεύτερη μεγαλύτερη και ιερή πόλη του Νότου. Η Τοζέρ και η Νέφτα έχουν τα περισσότερα φοινικόδεντρα με την καλύτερη ποιότητα χουρμάδων σε όλο τον κόσμο. Οι τεράστιες ποσότητες νερού που υπάρχουν στο υπέδαφος της περιοχής βοηθούν σ' αυτό. Στην γραφική αγορά της μπορείτε να βρείτε τα περίφημα ασημικά με το σύμβολο του σταυρού των Τουαρέγκ. Επιστροφή στην Τοζέρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο προαιρετική επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο DAR SHARAID. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τις 1001 νύχτες των Αραβικών μύθων. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα:
Πρόγευμα και εξόρμηση για την 4x4 εκδρομή στα άγρια και πανέμορφα τοπία των ορεινών οάσεων ΣΕΜΠΙΚΑ, ΤΑΜΕΡΖΑ και ΜΙΝΤΕΣ, αρχαίες Ρωμαϊκές επαρχίες, με τις πηγές, τους καταρράκτες της ερήμου τα σεληνιακά φαράγγια και τις παλιές Βερβέρικες ορεινές πόλεις φθάνοντας μέχρι και τα σύνορα της Αλγερίας. Εδώ, οι φωτογραφικές σας μηχανές έτοιμες, για να αποθανατίσετε τοπία των βραβευμένων ταινιών "Ο Άγγλος Ασθενής" και "Πόλεμος των Άστρων". Επιστροφή στην Τοζέρ και επίσκεψη στον μίνι ζωολογικό κήπο όπου θα διασκεδάσουμε με τα κατορθώματα των διάφορων ζώων και τον υπέροχο φυσιοδίφη-ξεναγό. Γεύμα στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.
Το βράδυ, δείπνο στο ξενοδοχείο ή προαιρετική παραδοσιακή διασκέδαση κάτω από το φως του φεγγαριού και τα φοινικόδεντρα της όασης με χορούς Βεδουίνων και Βερβέρικων νομάδων, χορό της κοιλιάς, άφθονο κρασί και γευστικό τοπικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


7η ημέρα:
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Τύνιδα. Στην διαδρομή, κατά μήκος της οροσειράς του Άτλαντα, θα περάσουμε από την πόλη εξόρυξης των φωσφάτων από τα ορυχεία του ΜΕΤΛΑΟΥΙ. Πρώτη στάση στην πόλη ΓΚΑΦΣΑ, η πιο αρχαία πόλη της χώρας που πρωτοκατοικήθηκε από τρωγλοδύτες κατά την Νεολιθική εποχή πριν από 10.000 χρόνια και αρχαία Ρωμαϊκά και Βυζαντινή επαρχία. Συνεχίζοντας τον δρόμο της στέπας φθάνουμε στην ιερή πόλη του ΚΑΪΡΟΥΑΝ. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε το μεγάλο τέμενος φρούριο του ΟΚΜΠΑ, του μεγάλου κατακτητή Άραβα στρατηλάτη που κατέκτησε την Βόρειο Αφρική το 670 μ. Χ. Επίσκεψη σε ταπητουργείο για να θαυμάσουμε τα φημισμένα Αραβικά χαλιά της ΚΑΪΡΟΥΑΝ. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την Τύνιδα, θα διανύσουμε την πιο εύφορη πεδιάδα της χώρας με τους απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες, μια πλούσια πεδιάδα που κάποτε εκμεταλλευόντουσαν οι Γάλλοι άποικοι. Στην μέση της διαδρομής θα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο θέρετρο ΧΑΜΜΑΜΕΤ με την μικρή Μεδίνα και την αγορά της.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα:
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση στην Αρχαία Καρχηδόνα και το Ανδαλουσιανό ψαροχώρι SIDI BOU SAID. Γεύμα, Επιστροφή στην Τύνιδα και επίσκεψη για την ξενάγηση του σημαντικότερου Μουσείου της χώρας το Μπαρντό. Η μεγάλη συλλογή των εντυπωσιακών ψηφιδωτών που φυλάσσεται σε αυτό το μουσείο θεωρείται η σημαντικότερη, ομορφότερη και πιο καλοδιατηρημένη του αρχαίου Ρωμαϊκού κόσμου. Επίσης υπάρχουν Φοινικικά, Βυζαντινά και Ελληνικά εκθέματα. Το απόγευμα επίσκεψη στην Ελληνική Μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου και το μνημείο των πεσόντων ιερολοχιτών, μετά εξόρμηση στην Μεδίνα όπου θα βρείτε αναμνηστικά δώρα, πήλινα και ξύλινα αντικείμενα, τουμπερλέκια, ναργιλέδες, κελεμπίες, αραβικά κοσμήματα, αρώματα ανατολής , Τα "παζάρια" επιβάλλονται Στην συνέχεια αποχαιρετιστήριο δείπνο. Μeταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Eλλάδα.

9η ημέρα:
Αφιξη τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αεροπορικά εισιτήρια .
Ξενοδοχεία 5*, 4*, αστέρων και σε οργανωμένη κατασκήνωση στο Ksar Ghilene
Μεταφορές με κλιματιζόμενα 4Χ4 Landcruiser.
Ξεναγήσεις, είσοδοι στα μουσεία όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ελληνόφωνο Eπίσημο Ξεναγό αντιπρόσωπο.
Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία. Αποχαιρετιστήριο δείπνο.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Ταξιδιωτική Ασφάλεια.
Φόροι αερολιμένων ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΥΝΗΣΙΑΣ
Φιλοδωρήματα παντός είδους ποτά, Room Service, υπεραστικά & αστικά τηλεφωνήματα.
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
Το DAYRISE Holidays διατηρεί το δικαίωμα να εκτελεί το πρόγραμμα και αντίστροφα ενω δεν παραλείπονται καμια απο τις αναφερόμενες επισκεψεις.

Επιλογή Πακέτου

Επιλογή Αφετηρίας
Ημερομηνία αναχώρησηςΣτοιχεία Κράτησης

Επιλέξτε αριθμό ταξιδιωτών:
Adult
Child
ROOM 2
Adult
Child
ROOM 3
Ενήλικες
Παιδιά

Επιλέξτε Τύπο Δωματίων

Μονόκλινο
Δικλινο
ΤρίκλινοΞενοδοχείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά απο τις 9:00π.μ. - 21:00 μ.μ

+30 2310 222413


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής