Βερολίνο


Πόλη στρατηγικής σημασίας από τον 13ο αιώνα, το Βερολίνο ποτέ δεν βρέθηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο περισσότερο όσο τον περασμένο αιώνα. Σήμερα η πόλη, ξανά πρωτεύουσα της χώρας, είναι το κέντρο μιας τεράστιας προσπάθειας για επανένωση, και το βαρόμετρο των διαθέσεων της Γερμανίας.

Αυτή είναι η καρδιά της Γερμανίας, και ο στωικός χτύπος της αντηχεί μέσα στα μεγαλοπρεπή δημόσια κτίρια, τα θαυμάσια μουσεία και θέατρα, τα αβρά εστιατόρια, τα πολύβουα κλαμπ και τα βραχνά νάιτ-κλαμπ. Το Τείχος έφυγε, αλλά το Βερολίνο είναι ακόμα χωρισμένο – υπάρχει σαφής διαφορά ανάμεσα στην ευμάρεια τής δυτικής και τη φθορά της ανατολικής πλευράς του Βερολίνου.

Η ανατολική πλευρά αποικίστηκε γρήγορα από τα trendy καφε-μπαρ στη δεκαετία του ’90 και η γοργή ανοικοδόμηση έσβησε κάθε ίχνος του Τείχους. Είναι τα προάστια του ανατολικού Βερολίνου με τα γκρίζα, ετοιμόρροπα κτίρια και τους σπάνιους τηλεφωνικούς θαλάμους που κάνουν προφανές ότι το Τείχος χτίστηκε για να προστατεύσει μια λειτουργική Ανατολή από μια παρηκμασμένη Δύση.

Πριν κατεδαφιστεί, το Τείχος ήταν το πιο σταθερό σύμβολο της δυσαρμονίας ενός ολόκληρου έθνους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πόλη δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Από την εμφύλια αναταραχή του Τριακονταετούς Πολέμου ως τα καταστροφικά αποτελέσματα των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Βερολίνο ήταν συνεχώς υπό πολιορκία ή υπό αναδόμηση.


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής