Φιλιππούπολη


Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τοποθετημένη στις ακτές του ποταμού Μαρίτσα. Η μοναδική της τοποθεσία πάνω στο σταυροδρόμι των εμπορικών οδών στα αρχαία χρόνια οδήγησε σε σημαντικές πολιτιστικές και πολιτικές επιρροές από Ανατολικούς και Δυτικούς πολιτισμούς. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη διατήρησε την μοναδική πολιτιστική της ταυτότητα. Το γεγονός ότι η Φιλιππούπολη είναι πιο παλιά από τις περισσότερες αρχαίες πόλεις όπως η Ρώμη, η Αθήνα, η Καρχηδόνα και η Κωνσταντινούπολη, ίσως ακόμα και πιο παλιά από την Τροία, οδήγησε στο χτίσιμο της πόλης πάνω στα απομεινάρια παλαιότερων πόλεων και ο πολιτισμός της είναι δομημένος στα ίχνη άλλων πολιτισμών.

Η Φιλιππούπολη είναι γραφικότατη πόλη, με πολλά πάρκα και κήπους, μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία. Η παλιά της πόλη, με τα σπίτια της Εθνικής Αναβίωσης (18-19ος αιώνας), είναι ένα επιβλητικό υπαίθριο μουσείο τοποθετημένο πάνω σε τρεις λόφους της αρχαίας πόλης με το όνομα Τριμόντιουμ. Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το Αρχαίο Θέατρο, που είναι ένα καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό θέατρο, τοποθετημένο στην περιοχή της παλιάς πόλης και ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται για υπαίθριες παραστάσεις.


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2021 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής