Σόφια


Το κέντρο της πόλης είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ: μεγάλο μέρος της είναι ξαναχτισμένο μετά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ολοκληρώνεται με την λεωφόρο με κίτρινα τούβλα. Η λιτότητα και η ποικιλομορφία της πόλης την καθιστά άψογο σημείο εκκίνησης για την ανακάλυψη της πραγματικής Βουλγαρίας.  
Αξιοθέατα
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του κέντρου της πόλης. Η λεωφόρος Μαρία Λουΐζα ξεκινάει από τον σταθμό και κατευθύνεται προς τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Εβδομάδας (Σβιάτα Νεντέλια), ανακατασκευασμένο μετά την βομβιστική απόπειρα δολοφονίας του τσάρου Μπορίς Γ’ το 1924 κατά την οποία 124 άτομα (συμπεριλαμβανομένου και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης) σκοτώθηκαν. Η εκκλησία της Αγ. Πέτκα Σαμαρδτζίσκα, χτισμένη το 14ο αιώνα, βρίσκεται εκεί κοντά. Το δυσδιάκριτο εξωτερικό δεν προδίδει τις υπέροχες νωπογραφίες που βρίσκονται στον σκοτεινό, τρομακτικό κλιτό του ναού. Στην πίσω μεριά του Καθεδρικού βρίσκεται η λεωφόρος Βίτοσα, η λαμπερή λεωφόρος της μοντέρνας Σόφιας. Το Εθνικό Μουσείο της Ιστορίας βρίσκεται στη πρώην κατοικία του κομμουνιστικού ηγέτη Τόντορ Ζίβκοβ.
Στο ανατολικό άκρο του κέντρου της πόλης δεσπόζει η εκκλησία του Αλέξανδρου του Νέβσκι, μνημείο για τους 200.000 ρώσους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Βουλγαρίας. Πιο ανατολικά, στην πλατεία Μπάτενμπεργκ (Πλόστσαντ Μπάτενμπεργκ), βρίσκονται μερικοί ωραίοι κήποι, ριζική αισθητική βελτίωση σε σχέση με το κακάσχημο μαυσωλείο του Γκεόργκι Ντιμίτροβ που δέσποζε παλιά την περιοχή αυτή. Ο Ντιμίτροβ ήταν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 1946 μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1949. Μέχρι τα μέσα του 1990 το κοινό μπορούσε να υποβάλλει τα σέβη του στην θεοποιημένη φιγούρα του κάτω από το βλέμμα της τιμητικής φρουράς. Μετά το βαλσαμωμένο σώμα του αποτεφρώθηκε. Στην απέναντι μεριά της πλατείας είναι το πρώην Αρχηγείο του Κόμματος. Μια καταθλιπτική Σταλινιστική κατασκευή, η οποία λεηλατήθηκε και καταστράφηκε μερικώς από την πυρκαγιά που έβαλαν οι διαδηλωτές το 1990. Διαδοχικά λειτουργούσε σαν σινεμά, λαϊκή αγορά και ντίσκο, αλλά σήμερα πάλι φιλοξενεί δημόσια υπηρεσία.
Το όρος Βίτοσα, το στρόγγυλο βουνό, που φαίνεται στα νότια περίχωρα της Σόφιας, είναι δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, καθώς το καλοκαίρι το τελεφερίκ λειτουργεί προς το όφελος των φωτογράφων και επισκεπτών που θέλουν να δουν πανοραμικές απόψεις της πόλης. Στους πρόποδες του Βίτοσα πηγαίνει αστικό λεωφορείο, κάτι που το κάνει δημοφιλές μέρος Κυριακάτικων αποδράσεων για τους ντόπιους. Οπότε, αν μπορείτε, πηγαίνετε εκεί κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας.Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2021 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής