ΠΛΑΓΙΑ ΝΤΕΛ ΚΑΡΜΕΝ


Βρίσκεται, 50 χλμ από το Κανκούν και εσωτερικά του νησιού Κοζουμέλ.
Συνδυάζει ωραια ξενοδοχεία, ονειρεμένες παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και δυνατότητα για πολύ ενδιαφέρουσες ημερήσιες εκδρομές.

Δίπλα της βρίσκεται το Ισκαρέτ με τον μικρό κολπίσκο που αποτελούσε για περισσότερους από δέκα αιώνες, τελετουργικό και εμπορικό κέντρο των Μάγιας, είναι σήμερα ένα θαυμάσιο οικοαρχαιολογικό πάρκο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περάσει μια όμορφη μέρα, πραγματοποιώντας καταδύσεις, παίζοντας με τα δελφίνια, περπατώντας και εξερευνώντας αρχαία σπήλαια ή παρακολουθώντας ένα μοναδικό σόου, στο ανοιχτό θέατρο στο χωριό των Μάγιας.


Το Κοζουμέλ είναι ένα νησάκι, ιδανικό για καταδύσεις με τον δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο και με αφορολόγητη αγορά.

Νότια, 60 χλμ, βρίσκεται ένας άλλος αξιόλογος αρχαιολογικός χώρος των Μάγιας, το Τουλούμ,που γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση μεταξύ 900-1521 μ.X. Oι πρώτοι κάτοικοι της Tουλούμ ονομάζονταν Zama (=αυγή). Oι ζωγραφικές, φιλοτεχνημένες από μικροσκοπικά χέρια, μοιάζουν τόσο ζωντανές σαν να έχουν μόλις ολοκληρωθεί. Ένας εντυπωσιακός ναός δεσπόζει πάνω στο λόφο, ατενίζοντας τη γαλαζοπράσινη θάλασσα της Kαραϊβικής. Nομίζεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα καταφθάσουν τα πολεμικά κανό πέρα από τους υφάλους, ενώ το δειλινό πίσω από τα τείχη μοιάζει εξωτικό..
Η εντυπωσιακή καστροπολιτεία που οι Μάγια έχτισαν πάνω στα βράχια με θέα τη θάλασσα, για να εξυπηρετεί τις εμπορικές τους δραστηριότητες και να λειτουργεί ως φάρος για τους ναυτικούς, τόσο εντυπωσιακά είναι τα κτίσματα που, όταν το 1518 ο Ισπανός εξερευνητής Juan de Grijalva πέρασε από εδώ, αναφώνησε ότι η πόλη αυτή θυμίζει τη Σεβίλλη σε μέγεθος και λάμψη.

Eπισης στην περιοχή βρισκεται το γνωστότατο θαλάσσιο πάρκο Σέλ Χα,.

Μερικές εκατοντάδες μίλια μέσα στη θάλασσα, κάτω από το νερό, ο δεύτερος μεγαλύτερος ύφαλος του κόσμου «σπάει» το μένος της θάλασσας, προστατεύοντας το μικρό αυτό κόσμημα της ανατολικότερης περιοχής του Μεξικού. Φαίνεται πως οι Μάγια ήξεραν πού έχτισαν το βασίλειό τους...


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής