ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΣ


Η Αδριανούπολη ή Αντριανούπολη, (τουρκ.: Edirne, βουλγ.: Одрин) είναι πόλη της δυτικής Τουρκίας, (ανατολικής Θράκης), πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 141.765 κάτοικοι (2009).

 
Εκδηλώσεις
Η πάλη με λάδι είναι ένα είδος Ελληνορωμαϊκής/Ελεύθερης Πάλης, όπου οι παλαιστές παλεύουν λαδωμένοι.

Οι παλαιστές ονομάζονται πεχλιβάνηδες (λέξη περσική που σημαίνει «ήρωας» ή «πρωταθλητής») και φοράνε τα δερμάτινα χειροποίητα παντελόνια πάλης, τα οποία ονομάζονται κισπέτια ή κιουσπέτια (kispet ή kispet) και κατασκευάζονται από δέρματα ζώων. Η συγκεκριμένη πάλη θεωρείται εθνικό άθλημα της Τουρκίας με ρίζες από την πάλη Kurash των Ουζμπέκων, την πάλη Khuresh της Τούβας και την πάλη Köräş των Τατάρων.

Ένα από τα παλαιότερα πρωταθλήματα πάλης με λάδι (το πρωτάθλημα Kırkpınar το οποίο μεταφράζεται ελεύθερα ως «οι 40 κρήνες») γίνεται κάθε χρόνο στην Ανδριανούπολη (Τουρκία) συνεχόμενα από το 1362. Τα τελευταία χρόνια η πάλη με λάδι έχει αποκτήσει οπαδούς και σε δυτικές χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιαπωνία. Στην Ελλάδα πανηγύρια πάλης με λάδι οργανώνονται στην περιοχή των Νομών Ροδόπης-Έβρου και στην περιοχή του Νομού Σερρών.


 
Έξω από τα συνηθισμένα
Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον Έβρο, στο μυαλό μας άρχισε να παίζει το σενάριο μιας εκδρομής στην γειτονική Τουρκία. Έτσι κι έγινε…

Ο βασικός μας προορισμός ήταν η πόλη Edirne (Ανδριανούπολη), που απέχει μόνο 14χλμ από το ακριτικό ελληνικό χωριό (και συνοριακό σταθμό) Καστανιές. Παρόλα αυτά, προτιμήσαμε να εισέλθουμε στην Τουρκία από τον νοτιότερο συνοριακό σταθμό των Κήπων (ο τουρκικός σταθμός ονομάζεται «Ipsala»). Σκοπός μας ήταν να πραγματοποιήσουμε μια διαδρομή επί τουρκικού εδάφους για να καταλήξουμε στο Edirne. Χωρίς να διαθέτουμε ιδιαίτερη πληροφόρηση, αρκεστήκαμε στον χάρτη μας που είχε σημειωμένη ως «ενδιαφέρουσα» την διαδρομή Malkara – Hayrabolu (40χλμ). Από εκεί θα ακολουθούσαμε βορειοδυτική πορεία για να καταλήξουμε στο Edirne. Το μήκος της διαδρομής μέσα στην Τουρκία ήταν περίπου 200χλμ.`...


 
Ιστορία
Εάν και είχε κατοικηθεί η πόλη από τους Θράκες, στη ρωμαϊκή περίοδο έγινε κέντρο συγκοινωνιών και εμπορίου, ρόλους που κράτησε σε όλη την διάρκεια των αιώνων. Την ίδια εποχή ανακαινίστηκε και εξωραΐστηκε (υδραγωγεία, λουτρά, αγορά κλπ.) με δαπάνες του αυτοκράτορα Αδριανού, που της έδωσε το όνομά του και το οποίο διατήρησε κατά την κατοπινή εποχή, παρόλο που κατά τα βυζαντινά χρόνια ξαναπήρε το όνομα Ορεστιάδα. Οι κυριότερες από τις σημαντικές μάχες, που δόθηκαν σ' αυτήν την πόλη, έγιναν το 323 μ.Χ. μεταξύ Μεγάλου Κωνσταντίνου και Λικινίου, το 378 μ.Χ. μεταξύ Ρωμαίων και Γότθων (ονομαστή μάχη όπου έπεσαν 40.000 Ρωμαίοι), το 551 μ.Χ. μεταξύ Σλάβων και Βυζαντινών, το 568 μ.Χ. πολιορκήθηκε από τους Αβάρους. Αδιάφορους δεν άφησε η Αδριανούπολη και τους Βούλγαρους, που προσπάθησαν, αρκετές φορές, να την καταλάβουν με αρκετές επιτυχίες.
Η πόλη ύστερα από πολλές ταλαιπωρίες και επιδρομές που γνώρισε την εποχή των σταυροφοριών έπεσε τελικά στα χέρια του Τούρκου Σουλτάνου Μουράτ ο Α’ το 1361 και το δημοτικό τραγούδι, που πρωτοδημοσίευσε ο Άγγλος Pasley το 1837 όταν το άκουσε στη Κρήτη και αναδημοσίευσε αργότερα ο Ν. Πολίτης, θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο δημοτικό μας τραγούδι το οποίο και επιγράφεται "Το κούρσος της Αντριανούπολης" ίσως αναφέρεται στην άλωση αυτή και τη λεηλασία που ακολούθησε της οποίας όμως είχε προηγηθεί κατά το 1353
η άλωση από τους συμμάχους του Βασιλέως Καντακουζινού Τούρκους .

 
Πως θα φτάσετε εκεί
Απο την Θεσσαλονίκη μέσω Αλεξανδρούπολης 3,5 ωρες


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2023 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής