Τοζέρ


Το κίτρινο διαμάντι
Ο νότος της Τυνησίας ξεκινά εκεί που τελειώνει η βλάστηση και φαινομενικά η ύπαρξη ζωής.
Εκεί όμως μπορείς να ξεχάσεις τα πάντα και να ξεφύγεις από καθετί που σε καταπιέζει.
Το κίτρινο διαμάντι, η έρημος της Τυνησίας βρίσκεται εκεί... Οάσεις που ξεφυτρώνουν από το πουθενά, εντυπωσιακά φαράγγια, αλμυρές επίπεδες εκτάσεις, πόλεις όπως η Τοζέρ, η Νέφτα, η Ντούζ και η Κεμπίλι, βερβερίνικα χωριά που ζουν στο ρυθμό του περασμένου αιώνα, καραβάνια τουριστών που ξεπροβάλουν πάνω στις καμήλες πίσω από τους αμμόλοφους. Ένας παράδεισος για τζιπ 4Χ4, μοτοσικλέτες ανωμάλου δρόμου για τους ανθρώπους που αγαπούν το ασυνήθιστο.
Ο νότος θα σας μαγέψει και οι άνθρωποί του θα σας καλωσορίσουν με ένα ζεστό χαμόγελο και στο επόμενο ταξίδι σας στο κίτρινο διαμάντι της Τυνησίας.
 
Προσανατολιζόμενοι
Η TOZEUR είναι μια μικρή πόλη της Τυνησίας με 20.000 κατοίκους, στην ΒΑ Σαχάρα. Είναι μια από τις διασημότερες οάσεις του πλανήτη. Ποτίζεται από περισσότερες των 200 πηγών και περιβάλλεται από ένα πανέμορφο φοινικόδασος 400.000 φοινικόδεντρων.

Είναι ένα πολύχρωμο σημάδι πάνω στην Σαχάρα και οι άνθρωποι έζησαν εκεί γενιές και γενιές μοιραζόμενοι με σοφία τα αποθέματα νερού. Το γεωργικό μοντέλο επιβίωσης στηρίζονταν στην ορθολογική χρήση του νερού που δεν αποτέλεσε ποτέ εμπορεύσιμο προϊόν, αλλά δώρο της φύσης που όφειλαν όλοι να το προστατέψουν και να το σεβαστούν.


 
Πότε να πάτε
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τυνησία και ειδικά το Νότο της χώρας είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Οπως θα φαντάζεστε, η ζέστη του καλοκαιριού δεν βοηθάει ιδιαίτερα, ενώ καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων.


 
Εκδηλώσεις
Being a dynamic city Tozeur is the gateway to many tourist destinations like Tunis, Carthage, Mahdia, Midoun and many more. Tozeur has many tourist attractions and some of them have interesting history to offer to the travelers. For the accommodation of the travelers and the visitors in Tozeur city, there are many hotels and apartments also that are easily available. Some popular Tozeur attractions are:

Lezard Rouge
Dar Cherait Museum
Zoo du Desert
Oases of Djerid
Oases of Chebika
Tozeur Festival popularly known as Festival of Oases held in late November every year, transforms the ancient city into one of the world's liveliest and most spectacular cultural events. The festival features folklore dances by local and international groups, ballet, concerts, plays, operas, sales of traditional handicrafts.

 
Ιστορία
Tozeur is an ancient city of Tunisia situated in North West Chott el-Djerid and central Tunisia. This capital city of Tozeur Governorate, occupies a tranquil of land in an dessert area. Sprawling over an area of 4,719 square kilometers, Tozeur is home to around 98,000 natives and inhabitants. Tourists from all over the world admires architectural buildings, palm trees and the famous oasis of Tozeur.

The history of Tozeur is a blend of Roman and Arabian tradition and culture. Under the Roman rule the city of Tozeur was known as Thusuros as a significant citadel of the region of Africa. But around the middle of the seventh century Tozeur became a Arab colony. Tozeur enjoyed a tranquil and peace for several years under the Arab domination. Thus at the end of the 18th century Tozeur became a famous oasis city of Tunisia.


 
Πως θα φτάσετε εκεί
Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα φτάσετε στο αεροδρόμιο της Τύνιδας με απευθείας πτήση της Tunis Air (T/210-32.20.104-5, 210-32.31.973). Εναλλακτικά, μπορείτε να ταξιδέψετε με πτήση της Alitalia μέσω Ρώμης ή Μιλάνου (T/210-99.88.888, 801.11.50055).

• Σημειώστε πάντως ότι για την Τυνησία και ιδιαίτερα για το Νότο της χώρας ίσως σας συμφέρει και οικονομικά και πρακτικά να κινηθείτε μέσω κάποιου ταξιδιωτικού πράκτορα. Ο προορισμός, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, οπότε δεν θα δυσκολευθείτε να βρείτε πακέτα, οργανωμένα ή μεμονωμένα, τετραήμερα, εξαήμερα, οκταήμερα και όχι μόνο, με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα και πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων.

• Σε περίπτωση πάλι που επιθυμείτε να ταξιδέψετε μόνοι σας, πρέπει να φανείτε αρκετά οργανωτικοί ως προς τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, το μέσο με το οποίο θα κινηθείτε και τις διανυκτερεύσεις που θα κάνετε. Δύο δικτυακοί τόποι που θα σας βοηθήσουν αρκετά είναι το www.tourismtunisia.com και το www.tunisia.com
Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2021 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής