ΔΟΥΒΛΙΝΟ


Το Δουβλίνο (Atha Cliath στα Ιρλανδικά). Μια πρωτεύουσα φιλική, ανθρώπινη και με ανοιχτόκαρδους κατοίκους είναι το Δουβλίνο. Κι αν αυτά δεν αρκούν για να γοητεύσουν τον ταξιδιώτη, τότε σίγουρα θα τον τραβήξει κάτι από την πανταχού παρούσα ιστορία ή το διαχρονικά πληθωρικό πνευματικό δυναμικό της Ιρλανδίας
 
Προσανατολιζόμενοι
Το Δουβλίνο μαζί με τα περίχωρα έχει πληθυσμό περίπου ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους, ενώ στο κέντρο ζουν περί τις εξακόσιες χιλιάδες. Το κέντρο της πόλης οριοθετεί η μεγάλη λεωφόρος Ο' Κόνελ, όπου οδηγεί η ομώνυμη κεντρική γέφυρα, με το μνημείο προς τιμήν του ελευθερωτή Ντάνιελ Ο' Κόνελ, του μεγάλου πατριώτη Παρνέλ και του αρχηγού των εργατών Μπιγκ Τζιμ Λάρκιν. Στην ίδια λεωφόρο φιλοξενείται και το «Μνημείο του Φωτός»: η Σπείρα, ένας μεταλλικός οβελίσκος ύψους 120 μέτρων που μοιάζει με τεράστια βελόνα, με φως στη μύτη της. Στο Δουβλίνο συνυπάρχουν κτίσματα μεσαιωνικής, «γεωργιανής» (όπως ονομάστηκε το αρχιτεκτονικό στυλ που διαμορφώθηκε κατά την περίοδο της βασιλείας των τεσσάρων Αγγλων μοναρχών με το όνομα Γεώργιος από το 1714 μέχρι το 1830), βικτωριανής αλλά και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Με ήρεμους ρυθμούς οι Δουβλινέζοι μετακινούνται με τα ποδήλατά τους, απολαμβάνουν το απογευματινό τσάι οικογενειακά, ενώ τα βράδια γεμίζουν τις παμπ για να συναντήσουν καλούς φίλους και να διασκεδάσουν συντροφιά με την αγαπημένη τους μπίρα Guinness.
 
Πότε να πάτε
Το Δουβλίνο είναι ίσως η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ακόμα και για γυναίκες μόνες. Οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι και φιλικοί και δίνουν ακούραστα και με προθυμία πληροφορίες.

 
Αξιοθέατα
Το Trinity College ιδρύθηκε από την Ελισάβετ την 1η, το 1592, στη θέση του παλιού μοναστηριού των Αυγουστίνων. Η κεντρική αίθουσα της μεγάλης βιβλιοθήκης του έχει μήκος 65 μέτρα και περιλαμβάνει 200.000 τόμους από τα παλαιότερα βιβλία μέσα σε δρύινες βιβλιοθήκες.
Η βιβλιοθήκη Marsh's είναι η παλαιότερη δημόσια βιβλιοθήκη της χώρας και ιδρύθηκε το 1702. Περιλαμβάνει 25.000 τόμους και 200 αρχαία χειρόγραφα, τα οποία είναι στη διάθεση των μελετητών, που παραμένουν κλειδωμένοι στο «κλουβί» όση ώρα τα περιεργάζονται.
Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πατρικίου: Η έδρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, κτίστηκε από τον πρώτο επίσκοπο Τζον Κόμιν το 1192. Με ένα μεγαλόπρεπο κτίσμα αντικατέστησε το μικρό εκκλησάκι του 5ου αιώνα, έναν από τους πρώτους ναούς του χριστιανισμού στην Ιρλανδία, αφιερωμένο στον Αγιο Πατρίκιο.
Dublin's City Hall: Το επιβλητικό κτίριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπου στεγάζεται το δημαρχείο είναι έργο του αρχιτέκτονα Τόμας Κούλεϊ και κτίστηκε στα 1769 - 1779. Πέρα από τις δημόσιες υπηρεσίες του δήμου, φιλοξενείται η έκθεση που αφορά την ιστορία και τα γεγονότα που σημάδεψαν την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.
Το St Stephen's Green είναι το κεντρικό πάρκο της πόλης και καταλαμβάνει 9 εκτάρια. Περιβάλλεται από κτίρια του 18ου αιώνα και διαμορφώθηκε σε πάρκο χάρη στη δωρεά του Σερ Αρθουρ Εντουαρντ Γκίνες το 1877. Στο πάρκο καταλήγει και ο αριστοκρατικός πεζόδρομος της οδού Γκράφτον με τα ακριβότερα μαγαζιά της πόλης. Τα κάγκελα του πάρκου χρησιμεύουν και ως δημοφιλές «εκθετήριο» των πλανόδιων καλλιτεχνών ζωγράφων.

Το Phoenix Park βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου, καταλαμβάνοντας έκταση 709 εκταρίων. Ανάμεσα στα μνημεία που περιλαμβάνονται στο πάρκο βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε με οργανωμένη ξενάγηση
 
Δραστηριότητες
Irish Museum of Modern Art (Royal Hospital, Military Road): Στεγάζεται στο οίκημα του Βασιλικού Νοσοκομείου του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς κήπους, και περιλαμβάνει συλλογές και περιοδικές εκθέσεις έργων σύγχρονης τέχνης.
National Museum of Ireland (Kildare Street): Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο άνοιξε το 1890. Περιλαμβάνει εκθέματα που ξεκινούν από το 7000 π.Χ., μαζί με εξαιρετικά δείγματα κελτικής και μεσαιωνικής τέχνης. Τα άλλα παραρτήματα του Εθνικού Μουσείου ασχολούνται με τις διακοσμητικές τέχνες, τη φυσική ιστορία και τη ζωή στην ύπαιθρο.
National Gallery of Ireland (Merrion Square, West): Η Εθνική Πινακοθήκη ιδρύθηκε το 1854 με 125 πίνακες και σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 12.500 έργα που εκτίθενται σε 54 αίθουσες.

Dublin Writers Museum (18 Parnell Square): Στεγάζεται σε ανάκτορο του 18ου αιώνα και παρουσιάζει αγαπημένους Ιρλανδούς συγγραφείς των τελευταίων 300 ετών.

James Joyce Center (35, North Great George Str.): Πρόκειται για ένα τριώροφο οίκημα γεωργιανής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα στην καρδιά του Δουβλίνου αφιερωμένο στον διάσημο συγγραφέα. Υπάρχει και ο Joyce Tower (Dun Laoghaire), που άνοιξε το 1962 ως μουσείο του διάσημου συγγραφέα, στον πύργο που παρουσιάζεται στο πρώτο κεφάλαιο του «Οδυσσέα».

 
Περιπλανώμενοι
Οι Δουβλινέζοι συνηθίζουν να τρώνε αρκετά νωρίς το βραδινό φαγητό, γι' αυτό και τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν το αργότερο μέχρι 21.30 - 22.00. Φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα τραπέζι, ειδικά τα μεσημέρια, που κάνουν διάλειμμα για φαγητό οι εργαζόμενοι, αλλά και τα Σαββατόβραδα.
Το απογευματινό τσάι είναι μια αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων και σερβίρεται καθημερινά 3 - 5 μ.μ. Τότε οικογένειες και φίλοι βρίσκουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν λίγο μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι. Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια προσφέρουν ειδικό συνοδευτικό μενού του τσαγιού, που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία γλυκών και αλμυρών.Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2021 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής