ΚΟΡΣΙΚΗ


Θύμα της εξέχουσας γεωγραφικής της θέσης και του ανυπέρβλητου φυσικού της κάλλους, η Κορσική με τις συνεχείς αλλαγές ηγεσίας και τη συνύπαρξη πολλών πολιτισμών ανέπτυξε μια ιδιαίτερη κουλτούρα, την οποία οι Κορσικανοί διατηρούν μέχρι σήμερα.
 
Προσανατολιζόμενοι
Η Κορσική με έκταση 8.720 τ. χιλ., μήκος 185 χλμ. και πλάτος 83 χλμ. είναι μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Κύπρο το τέταρτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου με πληθυσμό περίπου 250.000. Απέχει 170 χιλ. από τις ακτές της ηπειρωτικής Γαλλίας, 83 χιλ. από την Ιταλία και μόνο 12 χιλ. από τη Σαρδηνία. Μοιάζει με μινιατούρα ηπείρου με ακτές μήκους 1.000 χλμ. και πανύψηλα βουνά που είναι σκεπασμένα με χιόνι μέχρι και τον Ιούνιο.
Όλη η Κορσική είναι ένα απέραντο πάρκο. Με πανύψηλα ποικιλοβραχώδη βουνά και τεράστια δάση από πεύκα, οξιές, καστανιές και βελανιδιές. Οι τεράστιες κοιλάδες καλύπτονται από τον περίφημο θάμνο Μακί - από αυτόν πήραν τ' όνομά τους οι αντιστασιακές οργανώσεις της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου - κι από κουμαριές, σχίνα, ρείκια, ασφάκες, μυρτιές, λεβάντα και δεντρολίβανο. Η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή του νησιού είναι τα δάση, τα φελλόδεντρα, τα εσπεριδοειδή, η κτηνοτροφία και προπάντων ο τουρισμός της με τις περίφημες εναλλαγές του τοπίου. Εικόνες πραγματικά εκπληκτικές με οχυρά, ακροπόλεις, κάστρα, παλιά μεσαιωνικά χωριά με στενά δρομάκια και καλντερίμια.
 
Αξιοθέατα
Η Κορσική διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Είτε προτιμάτε τα πιο τουριστικά μέρη ή τα πιο απομονωμένα, οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές. Όποιες κι αν είναι οι αγάπες σας οι παραλίες της Κορσικής θα σας ξεμυαλίσουν.Η Κορσική φημίζεται για τις ψαρόσουπες της, που συνήθως σερβίρονται σε μεγάλη σουπιέρα για δυο άτομα. Η Αζιμίνου ήταν η αγαπημένη ψαρόσουπα του Ναπολέοντα. Μια συνταγή γνωστή από την Κορσική είναι ο ζωμός από ψάρι ή κρέας με πέταλα καλέντουλας, όπου σε 1,5 λίτρο ζωμό ανεκατεύουμε 30 πέταλα Καλέντουλας, 10 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρουτόν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βράζουμε την σούπα για 7-8 λεπτά, ρίχνοντας λίγο πιπέρι.
Στυλάτα κοσμηματοπωλεία, όμορφες ντιζαϊνάτες βιτρίνες, καταστήματα λαϊκής παράδοσης με την αύρα του παρελθόντος και τον δυναμισμό του παρόντος συναντιούνται μπροστά στα μάτια σου. Μπορείτε ν αγοράσετε ένα μπλουζάκι με έμβλημα τον αυτονομιστή, αναμνηστικά μαχαίρια (για να τεστάρετε αν λειτουργούν σωστά τα μέτρα ασφάλειας στο αεροδρόμιο), υπέροχα μαντολίνα, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, κορσικανικά κρασιά, το λικέρ Cap Corse.Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής