Βουδαπέστη


Η Βουδαπέστη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, βρίσκεται στο κέντρο της χώρας (και με την γεωγραφική, αλλά και με την πνευματική έννοια). Δύο εκατομμύρια κάτοικοι μένουν σε αυτήν την πόλη και αποτελούν 1/5 ολόκληρου πληθυσμού της χώρας.

Η πόλη «καβαλάει» μια απαλή στροφή του Δούναβη. Η Βούδα, πάνω στους λόφους, και η Πέστη, στο λιβάδι, χωρίζονται από τον ποταμό Δούναβη και επικοινωνούν με 8 γέφυρες. Και οι δυο όχθες του ποταμού, με τη συναρπαστική θέα, ανήκουν στην Παγκόσμια Κληρονομιά. Με πολυποίκιλη και συχνά ταραγμένη ιστορία, απίστευτη αρχιτεκτονική και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι άξια της φήμης της ως «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Έχει πολύπλοκη ταυτότητα, κάπου ανάμεσα στην Δυτική πολυτέλεια και τις απλές παραδόσεις.

Η πόλη έχει να προσφέρει αρκετά: μουσεία, θέατρα, όπερα, τεράστια πάρκα με μνημεία, εστιατόρια, καφετέριες, ταβέρνες, παμπ, ξεναγήσεις, πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως γυμναστήρια, τένις, ιππασία ή γκολφ. Η έντονη πολιτιστική ζωή περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις (και με διεθνή ρεπερτόριο). Η Βουδαπέστη είναι επίσης ένα καλό σημείο για να ξεκινήσει κανείς την εξερεύνηση της χώρας. Η λίμνη Μπαλατόν είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Κεντρική Ευρώπη. Οι περιοχές που παράγουν κρασιά είναι οι Μπαντάσκονι, Τόκαζ και Έγκερ.

Μπορείτε άνετα να φτάσετε στην πόλη αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, με το αυτοκίνητό σας ή με πλοίο από την Βιέννη.


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής