Μοντένα


Αν και απέχει από την Μπολόνια μόνο τριάντα λεπτά με το τρένο, η Μοντένα έχει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Αυτοανακηρύσσεται «πνευματική πρωτεύουσα» της Εμίλια, φωτίζοντας τον μακρόχρονο και πολλές φορές έντονο ανταγωνισμό των δύο πόλεων. Πραγματικά, η Μοντένα διεκδικεί την φήμη με πολλές αξιώσεις: τα προάστιά της είναι έδρα ακμάζουσας βιομηχανίας - εργοστάσια πλεκτών και κεραμικών στην γύρω πεδιάδα αποδίδουν δυνατό κέρδος - και μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Φεράρι, η Λαμποργκίνι και η Μαζεράτι είναι συνδεδεμένα με την πόλη (αυτή η σχέση γιορτάζεται στο Modena Terra Di Motori κάθε Απρίλιο, οπότε οι πλατείες της πόλης γεμίζουν με κλασικά μοντέλα).
Ο Παβαρότι ήταν από την Μοντένα και εμφανιζόταν συχνά στο Parco Novi Sad κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Το βαλσαμικό ξύδι που παράγει η περιοχή έχει γίνει αγαπημένο προϊόν στις κουζίνες όλου του κόσμου και έχει την τιμητική του στο φεστιβάλ Balsamica τον Μάιο. Ο καθεδρικός ναός της πόλης θεωρείται το ωραιότερο δείγμα Ρωμανικού ρυθμού στην Ιταλία. Από τα αξιοθέατα της πόλης, τα πιο δημοφιλή είναι οι πλούσιες συλλογές πινάκων και χειρογράφων της οικογένειας Εστέ που μετακινήθηκε από τη Φεράρα στη Μοντένα το 1598, μετά την προσάρτηση της πρώτης από το Παπικό κράτος, και εξουσίασε την πόλη ως τον δέκατο ένατο αιώνα. Αλλά η πραγματική γοητεία της Μοντένα βρίσκεται στην περιπλάνηση μέσα στο δαιδάλωδες ιστορικό της κέντρο και στην ολοκλήρωση της ημέρας με καλό φαγητό.


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής