Πελοπόννησος


Η Πελοπόννησος είναι η νοτιότερη και η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας. Αποτελεί ένα από τα εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και μια περιφέρειά της.
Καταλαμβάνει το νότιο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας. Συνδέεται με την Στερεά Ελλάδα μέσο μιας στενής λωρίδας γης, του Ισθμού της Κορίνθου, στον οποίο κατασκευάστηκε το 1893 η ομώνυμη διώρυγα μετατρέποντας έτσι την Πελοπόννησο σε νησί.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων είναι και η γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου η οποία συνδέει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Πελοπόννησος διοικητικά διαιρείται σε επτά νομούς (Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας). Καθένας από αυτούς έχει να επιδείξει μια λάμπρη ιστορική πορεία που ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια ως σήμερα, ενώ όλοι τους διαθέτουν μοναδικές φυσικές ομορφιές και απίστευτες εναλλαγές τοπίων. Εκπληκτικές παραλίες, ειδυλλιακούς κόλπους, κατάφυτα δάση, επιβλητικά βουνά, κάμπους και πεδιάδες. Ο γύρος της Πελοποννήσου είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που αφήνει ανεξίτηλες μνήμες σε κάθε ταξιδιώτη.

Οι κυριότεροι κόλποι της Πελοποννήσου είναι: ο Αργολικός στα ανατολικά, οι Λακωνικός και Μεσσηνιακός στα νότια κι ο Κυπαρισσιακός στα δυτικά. Μικρότεροι κόλποι είναι ο Κορινθιακός, ο Πατραϊκός κι ο κόλπος της Γαστούνης.


 
Γεγονότα
Οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και τα ιστορικά χωριά κάθε νομού γεμίζουν κάθε περιηγητή με μοναδικές εικόνες, ενώ οι επιλογές δραστηριοτήτων που του παρέχουν ικανοποιούν τις ανάγκες όλων.
Νάυπλιο, Άργος, Επίδαυρος, Μυκήνες, Κόρινθος, Λουτράκι, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Τρίπολη, Δημητσάνα, Βυτίνα, Άστρος, Καλαμάτα, Μεθώνη, Κορώνη, Γύθειο, Σπάρτη, Μονεμβάσια, Ελαφόνησος, Πύργος, Αμαλιάδα, Κατάκολο, Πάτρα, Καλάβρυτα, Ακράτα, Διακοφτό, είναι μερικές από τις πόλεις και τα διάσημα τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου που αποτελούν σταθμούς στο οδοιπορικό κάθε ταξιδιώτη.
Στο άκουσμα και μόνο των ονομάτων αυτών οι εικόνες πλημμυρίζουν τη ματιά μας. Αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικά μνημεία, φυσικά αξιοθέατα κάθε είδους αρχίζουν να περνούν σαν κινηματογραφική ταινία μπροστά από τα μάτια μας.


 
Πότε να πάτε
Η Πελοπόννησος είναι αδιαμφισβήτητα μια ζωτική περιφέρεια της χωράς. Η οικονομία της βασιζόταν παραδοσιακά σχεδόν αποκλειστικά στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Βιομηχανία παρουσιάστηκε κυρίως στις περιοχές Πατρών και Αιγίου, που ήταν από οικονομική άποψη οι πιο δραστήριες (μηχανουργεία, βαμβακονηματουργεία, εργοστάσια χαρτιού, κρασιών, ελαστικών, ελαιουργεία, σταφιδεργοστάσια).
Όσο αφορά τα γεωργικά προϊόντα που παράγει, επικρατεί η καλλιέργεια των δημητριακών, των αμπελιών (για σταφίδες και κρασί), της συκιάς, της ελιάς, του ρυζιού, του βαμβακιού. Επίσης καλλιεργείται καπνός, γεώμηλα, κηπευτικά κι αρκετά εσπεριδοειδή Αρκετά αναπτυγμένη είναι η κτηνοτροφία σε πολλές περιοχές της. Τις τελευταίες δεκαετίες πολλές πόλεις και περιοχές παραθαλάσσιες και ορεινές της Πελοποννήσου έχουν επενδύσει στον τουρισμό. Οι άρτιες υποδομές τους, σε συνδυασμό με την πληθώρα επιλογών που προσφέρει κάθε τουριστικό θέρετρο της Πελοποννήσου, στους επισκέπτες της περιοχής, αποτελούν εγγύηση για αξέχαστες διακοπές όλες τις εποχές του έτους.
 
Ιστορία
Η Πελοπόννησος αποτελεί ιστορική κοιτίδα του ελληνισμού και κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Στα εδάφη της αναπτύχθηκε ο φημισμένος Μυκηναϊκός πολιτισμός και κατοίκησαν και τα τρία κυριότερα ελληνικά φύλα. Οι Αχαιοί, οι Ίωνες και οι Δωρειείς.
Στην Πελοπόννησο άκμασαν κατά τους αρχαίους χρόνους οι σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις – κράτη. Η Σπάρτη, το Άργος, η Κόρινθος, κα. και εδώ διαδραματίστηκαν πολλές ιστορικές μάχες και πολεμικές συγκρούσεις που καθόρισαν την πορεία και την εξέλιξη της Ελλάδας. Όπως ο Πελοποννησιακός πόλεμος τους αρχαίους χρόνους και η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Πελοπόννησος, όπως όλη η επικράτεια γνώρισε και πολλούς κατακτητές. Όπως, Ρωμαίους, Φράγκους και Οθωμανούς


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2021 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1
Αρχική | Ξενοδοχεία | Πτήσεις | Ταξίδια | Last Minute | Επικοινωνία | Όροι Συμμετοχής