Μάλτα


Μεγαλιθικά μνημεία, μεσαιωνικά μπουντρούμια και σπήλαιο Καλυψώ - η Μάλτα είναι σίγουρα μυθική. Οι στενοί πετροστρωμένοι δρόμοι των πόλεών της είναι γεμάτα με τους καθεδρικούς ναούς του Νόρμαν και τα Μπαρόκ παλάτια. Η επαρχία περιέχει τις παλαιότερες γνωστές ανθρώπινες κατασκευές στον κόσμο.

Η Μάλτα είναι πολύ καλή στην πώληση του ρομαντικού παρελθόντος της, γνωστή για τους ναούς της από τον Χάλκινο Αιώνα και την εποχή των Ιπποτών, και έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την εικόνα για να αναπτύξει μια τρομερή βιομηχανία τουρισμού. Όχι ότι τα νησιά είναι γεμάτα με τα πολυόροφα κτήρια ξενοδοχειακών μονάδων. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Παρά τον εκσυγχρονισμό, η Ρωμαϊκή Καθολική νοοτροπία βοήθησε τους Μαλτέζους να διατιρήσουν μια στενή, ζεστή κοινωνία και να προηγηθούν στην τουριστική ανάπτηξη.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν μια αναζωογονιτική ισορροπία των ευκολιών του 21ου αιώνα και της αλουστράριστης τοπικής γοητείας, και μπορεί να απολαύσει αυτήν την άνεση με αρκετά λιγότερα χρήματα απ''''''''ότι σε πολλούς άλλους συγκρίσιμους μεσογειακούς προορισμούς.

Η εποχή των θρησκευτικών φεστιβάλ διαρκεί 6 μήνες και τελειώνει ακριβώς στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Εάν πήρατε «υπερβολική δόση» από κίνηση, και θόρυβο , μπορείτε να μετακινηθείτε στα μικροσκοπικά γειτονικά νησιά Γκόζο και Κομίνο για να απολαύσετε πραγματική γαλήνη και ηρεμία.Πλήρες όνομα χώρας: Προεδρευόμενη Δημοκρατία της Μάλτα
Έκταση: 316 τετρ. χλμ.
Πληθυσμός: 400.000 κάτοικοι
Πρωτεύουσα: Βαλέτα
Εθνικότητες: Μαλτέζοι
Γλώσσες: Μαλτέζικη, Αγγλική, Ιταλική
Θρησκίες: Ρωμαιοκαθολική (91%)
Κυβέρνηση: Κοινοβούλιο
Αρχηγός του κράτους: Πρόεδρος Guido de Marco
Αρχηγός της κυβέρνησης: Προθυπουργός Eddie Fenech AdamiΑκαθάριστο Εθνικό Προϊόν:
6.8$ εκ.
ΑΕΠ κατά κεφαλή: $17.200
Ετήσια αύξηση: 4%
Πληθορισμός: 2.8%
Βασικές Βιομηχανίες: Τουρισμός, ηλεκτρικά είδη, ναυτηλιακά έργα, κατασκευές
Κύριοι εμπορικοί εταίροι: Ιταλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία
Μέλος της ΕΕ
Γευμα σε οικονομικο εστιατόριο 12 € / ατομο
Γευμα σε Ακριβό εστιατόριο 25€ / ατομο
Mc Donalds 7,60 €
Τοπική Μπύρα 2,5 €
CAPPUCCINO 1,73
SuPer market
ΝΕΡΟ 1,5λιτ 0,70 €
ΤΟΠΙΚΗ ΜΠΥΡΑ 1,28€
ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΚΡΑΣΙ 5€
ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ
Εκτός κέντρου 1 κρεβατοκαμαρα 456€
Εντός κέντρου 1 κρεβατοκαμαρα 620€

ΜΙΣΘΟΣ
Μεσω όρο 1.107 €ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Τοπική Συγκοινωνία 1,75€
Ταξι ταρίφα 10 €
Ταξί για διαδρομή 1 χιλμ 2€
Ταξι / Αναμονή 1 ώρα
15 €
 
Πότε να πάτε
Ο Μαιος και ο Ιουνιος ειναι οι καλύτεροι μήνες για Ταξίδι στην ΜΑΛΤΑ .
Ομως και οι άλλες εποχές έχουν την δική τους χάρη.

 
Κόστος ζωής
Γευμα σε οικονομικο εστιατόριο 12 € / ατομο
Γευμα σε Ακριβό εστιατόριο 25€ / ατομο
Mc Donalds 7,60 €
Τοπική Μπύρα 2,5 €
CAPPUCCINO 1,73
SuPer market
ΝΕΡΟ 1,5λιτ 0,70 €
ΤΟΠΙΚΗ ΜΠΥΡΑ 1,28€
ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΚΡΑΣΙ 5€
ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ
Εκτός κέντρου 1 κρεβατοκαμαρα 456€
Εντός κέντρου 1 κρεβατοκαμαρα 620€

ΜΙΣΘΟΣ
Μεσω όρο 1.107 €ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Τοπική Συγκοινωνία 1,75€
Ταξι ταρίφα 10 €
Ταξί για διαδρομή 1 χιλμ 2€
Ταξι / Αναμονή 1 ώρα
15 €

 
Περιπλανώμενοι
Δημόσια μέσα συγκοινωνίας
Μεταξύ όλων των πόλεων και χωριών του νησιού και της πρωτεύουσας Βαλέττα υπάρχει πυκνή συγκοινωνία με λεωφορεία. Οι διάφορες γραμμές λεωφορείων διακρίνονται εύκολα από τους λέπτα, μια διαδρομή κοστίζει μεταξύ 5 και 10 σεντ, δηλ. περίπου 0,20€. Για παράδειγμα η διαδρομή Βαλέττα - Ραμπάτ κοστίζει περίπου 8 σεντ, δηλ. 20 λεπτά (0.2 €).

Ταξί
Το ταξί διακρίνονται εύκολα από το λευκό τους χρώμα και τον κόκκινο αριθμό κυκλοφορίας με μαύρα γράμματα. Κάθε ταξί φέρει ταξίμετρο και τα κόμιστρα ελέγχονται από το κράτος.

Δίπλωμα οδήγησης
Διεθνή ή άλλα διπλώματα οδήγησης θεωρούνται ατελώς στο αρχηγείο της αστυνομίας (Police Headquarters) στη Φλοριάνα. Τουρίστες που οδηγούν δικό τους αυτοκίνητο, δε χρειάζονται αυτή τη θεώρηση. Το πράσινο ασφαλιστικό βιβλιάριο (η γνώστη πράσινη κάρτα) αναγνωρίζεται στη Μάλτα. Γι'αυτο δεν απαιτείται πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη έναντι αστικής ευθύνης.
 
Διαβάστε
'Ωρες λειτουργίας κέντρων διασκέδασεις
Μπαρ, εστιατόρια και καφετερίες λειτουργούν συνήθως από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. Συχνά μάλιστα και αργότερα. Οινοπνευματώδη επιτρέπεται να σερβίρονται και να πωλούνται μέχρι τισ 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. Τα περισσότερα μπαρ των ξενοδοχείων είναι κλειστά από τις 13.00 μέχρι τις 16.00. Μερικά ανοίγουν ακόμα αργότερα.

Τηλεφωνικές συνδέσεις
Υπεραστικά τηλεφωνήματα μπορείτε να κάνετε προς όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου.

Κρασιά
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία εύγευστων, αλλά παρ' όλα αυτά φθηνών κρασιών της Μάλτας. Διατίθενται επίσης κρασιά του εξωτερικού.

Αναμνηστικά
Υφαντά και κεραμικά από τη Μάλτα, γυάλινα είδη, κούκλες, χάλκινα και ορειχάλκινα αντικείμενα. Για τα καλλιτεχνήματα "φιλιγκραν" από χρυσό και ασήμι καθώς και για τις χειροποίητες δαντέλες της η Μάλτα είναι φημισμένη. Στο "Κέντρο χειροτεχνημάτων της Μάλτας" (Malta Crafts Centre), στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη (St. John's Square) εκτίθενται ντόπια καλλιτεχνήματα. Υπάρχει κατάστημα αφορολογήτων ειδών στο αεροδρόμιο που είναι ανοικτό όλο το εικοσιτετράωρο.

Συνάλλαγμα και νόμισμα
Το νόμισμα της Μάλτας είναι η λίρα της. Αυτή υποδιαιρείται σε 100 σεντ. Σε ένα σεντ αντιστοιχούν 100 μιλς. Για την ισοτιμία της μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάθε τράπεζα.

Εισαγωγή:
Α) Εθνικό νόμισμα μέχρι 50 λίρες Μάλτας για κάθε άτομο σε χαρτονομίσματα ή κέρματα.
Β) Συνάλλαγμα μαζί με ταξιδιωτικές και κοινές επιταγές επιτρέπεται να
εισάγονται σε απεριόριστο αριθμό. Ταξιδιώτες που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη Μάλτα, πρέπει να δηλώσουν το συνάλλαγμα που μεταφέρουν οι ίδιοι, στις Τελωνιακές αρχές κατά την είσοδο τους στη χώρα.

Εξαγωγή:
Α) Εθνικό νόμισμα μέχρι 25 λίρες Μάλτας σε χαρτονομίσματα ή κέρματα.
Β) Συνάλλαγμα: Ταξιδιώτες που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη Μάλτα επιτρέπεται να επανεξάγουν το ποσό σε συνάλλαγμα το οποίο δεν εξόδεψαν αλλά το δήλωσαν όμως κατά την είσοδο τους στη χώρα στις Τελωνιακές αρχες. Τα καινούργια χρυσά και αργυρά νομίσματα της Μάλτας (των 25, 50 και 100 λιρών Μάλτας σε χρυσό καθώς και της 1,2 και 5 λιρών Μάλτας σε άργυρο) προσφέρονται επίσημα.
Πόλεις


1a. ΜΑΛΤΑ
Από € 305 / άτομο


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές. DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.


Let's socializedayrise
© 2022 | Όροι Συμμετοχής
All Rights Reserved


Head Office:

4, Venizelou str
Thessaloniki, 54624

Phone

+30 2310 222413

Email
sales@dayrise.gr
Corfu Branch Office:

1, Agias Sofias str
Corfu, 49 100

Phone

+30 2661401851

Email
vs@dayrise.gr
Newsletter


Εξυπηρέτηση Πελατών
2310 222413
sales@dayrise.gr

MHTE 09.33.E.60.00.01448.0.1